Märtha og Durek

Slik hyller Durek svigermor Sonja med Märthas forlovelsesring

Sjaman Durek Verrett har brukt seks måneder på å designe ringen.

MÄRTHA OG DUREK: Et kongelig bryllup står på trappene, nå som prinsesse Märtha og sjaman Durek Verrett har inngått forlovelse. FOTO: Daryl Henderson / NTB
MÄRTHA OG DUREK: Et kongelig bryllup står på trappene, nå som prinsesse Märtha og sjaman Durek Verrett har inngått forlovelse. FOTO: Daryl Henderson / NTB Vis mer
Publisert

Etter over tre år som kjærester, har prinsesse Märtha Louise (50) og sjaman Durek Verrett (47) forholdet ett steg videre.

7. juni 2022 annonserte de på sosiale medier og via Kongehusets nettsider at de har inngått forlovelse.

Et offisielt forlovelsesbilde, tatt av fotograf Babak Golkar, er delt med det norske folket i forbindelse med den gledelige nyheten - og et lykkelig par viser frem forlovelsesringen på prinsesse Märthas venstre ringfinger.

FORLOVET: Prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek Verrett er forlovet. Bryllupsdato er ikke satt. FOTO: Babak Golkar / elevateYOU / NTB
FORLOVET: Prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek Verrett er forlovet. Bryllupsdato er ikke satt. FOTO: Babak Golkar / elevateYOU / NTB Vis mer

Til amerikanske People åpner Dureks meddesigner Joy Sangalang Smith opp om designprosessen rundt forlovelsesringen. Ifølge Smith har Durek ønsket å hylle svigermor dronning Sonja, med å velge en grønn smaragd.

«Steinen som er valgt symboliserer betingelsesløs kjærlighet, styrke og et motstandsdyktig hjerte. Valget av smaragd var også en hyllest til prinsesse Märtha Louises mor, dronning Sonja, som er fan av smaragder», kommer det frem i People-artikkelen.

SMARAGD: Den grønne smaragden er nøye valgt ut, for å hylle dronning Sonja. Tre av diamantene symboliserer Märthas tre døtre. FOTO: Babak Golkar / elevateYOU / NTB
SMARAGD: Den grønne smaragden er nøye valgt ut, for å hylle dronning Sonja. Tre av diamantene symboliserer Märthas tre døtre. FOTO: Babak Golkar / elevateYOU / NTB Vis mer

«Den unike ringen har en 3.5 karat smaragd fra Brasil. Smaragden er omgitt av en glorie av 19 diamanter, samt fire diamanter som hver representerer de fire elementer; jord, luft, vann og ild».

Spurte kongeparet om datterens hånd i 2019

I et stort intervju med amerikanske Vanity Fair har Durek åpnet opp om sitt brennende ønske om å gifte seg med den norske prinsessen, og allerede i 2019 spurte han kongeparet om å få lov til å gifte seg med prinsessen.

Oslo 20191225. Kongefamilien ankommer Holmenkollen kapell for gudstjeneste første juledag. Prinsesse Martha Louise og kjæresten Durek er med.Foto: Terje Bendiksby / NTB
Oslo 20191225. Kongefamilien ankommer Holmenkollen kapell for gudstjeneste første juledag. Prinsesse Martha Louise og kjæresten Durek er med.Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

«Durek spurte kongen og dronningen om deres velsignelse over julen, før selvmordet. Han sa ja, etter å ha spurt ham om hans karriereutsikter», står det i Vanity Fair-intervjuet.

Sjaman Durek har også valgt å hylle kjærestens tre døtre Maud (19), Leah (17) og Emma (13), som hun har med avdøde forfatter Ari Behn, med egne diamanter i forlovelsesringen.

Durek og Märthas døtre har over de siste årene utviklet et nært bånd, og eldstedatteren Maud uttrykte tydelig glede på sosiale medier over moren og Dureks forlovelse.

«Gratulerer! Elsker dere!» skrev hun til forlovelsesnyheten.

FOTO: Skjermdump Instagram
FOTO: Skjermdump Instagram Vis mer

KK har vært i kontakt med Märthas manager Carina Scheele Carlsen, som ikke ønsker å kommentere utover det som kommer frem i pressemeldingen:

«Ingen flere kommentarer på nåværende tidspunkt. Som du ser i pressemeldingen er det ikke fastsatt en dato».

Ingen offisiell bryllupsdato er kjent

I pressemeldingen, som ble publisert via NTB, ber det nyforlovede paret om fred og ro i tiden fremover:

«Ha tålmodighet med oss. Vi kommer til å meddele alt når tiden er inne, men til da vil vi fortsette å feire kjærligheten. Maud, Leah og Emma gleder seg på våre vegne og det er en spennende tid for hele familien. Vi ber likevel om forståelse for at barna i denne perioden fremover får nyte sommeren i fred og ro».

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer