TALENT OG TRIKS: Noen skuespillere kan presse frem tårer for egen maskin, mens andre trenger hjelpemidler. Mon tro hvilke kategori Anne Hathaway (t. v.), Lady Gaga og Emilia Clarke faller under? FOTO: YouTube
TALENT OG TRIKS: Noen skuespillere kan presse frem tårer for egen maskin, mens andre trenger hjelpemidler. Mon tro hvilke kategori Anne Hathaway (t. v.), Lady Gaga og Emilia Clarke faller under? FOTO: YouTube Vis mer

Slik klarer skuespillerne å gråte på film

Du trodde kanskje at alle kunne felle tårer på kommando?

Publisert

Vi i KK-redaksjonen lar oss stadig imponere av skuespillerprestasjoner (sånn er det når man er smått kino- og veldig Netflix-avhengig...), og elsker å følge med på hvem som vinner hva når prisutdelingssesongen går av stabelen i starten av året.

Hvem stikker av med seieren i kategorien «årets film» under Golden Globes? Hvem blir årets regissør? Hvem kan smykke seg med de gjeveste titlene av alle etter Oscar-utdelingen; årets beste kvinnelige og mannlige hovedrolle?

I år var det veteraner og nykommere om hverandre på vinnerlistene, men felles for alle var – selvfølgelig – et enormt talent.

De fleste av oss har opplevd å bli berørt av film – nettopp på grunn av talentfulle skuespillere som leverer realistiske opptredener – og spesielt hardt treffer det når karakterer man har «blitt glad i» bryter sammen i tårer.

Rose som omsider må gi slipp på Jack i «Titanic», Elliot som tar farvel med E. T., Carrie som treffer Big etter at han forlot henne rett før bryllupet deres i «Sex and the City»-filmen, Sansa Stark som roper om nåde idet Ned blir dømt til døden i «Game of Thrones»...

Hjerteskjærende, ja – men visste du at stjernenes tårer i de fleste tilfeller ikke er ekte?

Vi har antatt at de kan felle tårer på kommando – og noen kan det – men som oftest må det hjelpemidler til: For eksempel en såkalt «tear stick».

Business Insider har spurt sminkør Arielle Toelke, som jobber innenfor film og TV, hva slags triks hun bruker for å sørge for at skuespillerne ser gråtkvalt ut når det gjelder.

Sjekk ut videoen under!

LES OGSÅ: Slik ser «Game of Thrones»-skuespillerne egentlig ut

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer