Slik klarer skuespillerne å gråte på film

Du trodde kanskje at alle kunne felle tårer på kommando?

TALENT OG TRIKS: Noen skuespillere kan presse frem tårer for egen maskin, mens andre trenger hjelpemidler. Mon tro hvilke kategori Anne Hathaway (t. v.), Lady Gaga og Emilia Clarke faller under? FOTO: YouTube
TALENT OG TRIKS: Noen skuespillere kan presse frem tårer for egen maskin, mens andre trenger hjelpemidler. Mon tro hvilke kategori Anne Hathaway (t. v.), Lady Gaga og Emilia Clarke faller under? FOTO: YouTube Vis mer
Publisert

Vi i KK-redaksjonen lar oss stadig imponere av skuespillerprestasjoner (sånn er det når man er smått kino- og veldig Netflix-avhengig...), og elsker å følge med på hvem som vinner hva når prisutdelingssesongen går av stabelen i starten av året.

Hvem stikker av med seieren i kategorien «årets film» under Golden Globes? Hvem blir årets regissør? Hvem kan smykke seg med de gjeveste titlene av alle etter Oscar-utdelingen; årets beste kvinnelige og mannlige hovedrolle?

I år var det veteraner og nykommere om hverandre på vinnerlistene, men felles for alle var – selvfølgelig – et enormt talent.

De fleste av oss har opplevd å bli berørt av film – nettopp på grunn av talentfulle skuespillere som leverer realistiske opptredener – og spesielt hardt treffer det når karakterer man har «blitt glad i» bryter sammen i tårer.

Rose som omsider må gi slipp på Jack i «Titanic», Elliot som tar farvel med E. T., Carrie som treffer Big etter at han forlot henne rett før bryllupet deres i «Sex and the City»-filmen, Sansa Stark som roper om nåde idet Ned blir dømt til døden i «Game of Thrones»...

Hjerteskjærende, ja – men visste du at stjernenes tårer i de fleste tilfeller ikke er ekte?

Vi har antatt at de kan felle tårer på kommando – og noen kan det – men som oftest må det hjelpemidler til: For eksempel en såkalt «tear stick».

Business Insider har spurt sminkør Arielle Toelke, som jobber innenfor film og TV, hva slags triks hun bruker for å sørge for at skuespillerne ser gråtkvalt ut når det gjelder.

Sjekk ut videoen under!

LES OGSÅ: Slik ser «Game of Thrones»-skuespillerne egentlig ut

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer