Slik kom kjendisene ut av skapet

Kjendiser hedres for sin bemekelsesverdige åpenhet rundt sin legning, og det å komme ut av skapet.

HENNESSY CAROLINA: Cardi B's lillesøster kom ut av skapet til sin tradisjonelle familie. FOTO: NTB Scanpix
HENNESSY CAROLINA: Cardi B's lillesøster kom ut av skapet til sin tradisjonelle familie. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er blitt lettere å være åpen om egen legning i Norge de siste årene, og flere kjendiser har offentliggjort sitt steg «ut av skapet». Noen velger kanskje å gjøre det for å avlive rykter, mens andre gjør det for å hjelpe andre i samme situasjon.

Komiker Sturla Berg-Johansen (51), også kjent som en av TV2s mest kjente programlederprofiler kom ut av skapet under premieren på showet sitt «Damenes aften» på Chat Noir i Oslo i 2009.

STURLA BERG JOHANSEN: Under premiere på sitt show «Damenes Aften» i 2009. FOTO: NTB Scanpix
STURLA BERG JOHANSEN: Under premiere på sitt show «Damenes Aften» i 2009. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Til tross for et lite sjokk hos publikum ble Berg Johansen tatt imot med jubel og heder. I et intervju med Tv2 i 2013 forteller han at han lenge var usikker på hvordan han skulle fortelle det, fordi han var så kjent som han var. Selv sa han at han ikke lenger var i tvil da han fikk vite at selvmordsstatistikken i Norge toppes av unge homofile.

I likhet med Berg Johansen valgte også artisten Sondre Justad (28) å komme ut av skapet på den offentlige arena. Da han i 2018 gjestet talkshowet «Lindmo» var det ikke bare musikk han ville snakke om.

I 2018 fortalte Justad til Dagbladet at han vil bidra til mer åpenhet, og at han tror spesielt menn har godt av å åpne seg mer. Man bør prate mer om følelser.

SONDRE JUSTAD: Offentligjorde i 2018 at han liker begge kjønn. FOTO: NTB Scanpix
SONDRE JUSTAD: Offentligjorde i 2018 at han liker begge kjønn. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

«Yep, jeg er homofil»

I forbindelse med «National coming out day» 11. oktober, hedres også kjendiser i det store utlandet, for sin bemerkelsesverdige åpenhet. Det ser ut til at flere og flere velger å dele nyheten i sosiale medier.

Den amerikanske talkshow-vertinnen Ellen DeGeneres (61), sto i 1997 frem på forsiden av anerkjente Time Magazine med tittelen «Yep, jeg er homofil». Dette etter at DeGeneres sin karakter «Ellen Morgan» i den populære sitcomen «Ellen», stod frem som homofil.

RISIKERTE KARRIEREN: DeGeneres var uten jobb i tre år etter hun sto frem. Her er hun avbildet med sin kone Portia de Rossi. Foto: Scanpix
RISIKERTE KARRIEREN: DeGeneres var uten jobb i tre år etter hun sto frem. Her er hun avbildet med sin kone Portia de Rossi. Foto: Scanpix Vis mer

Samme måneden som episoden ble sendt prydet DeGeneres forsiden av anerkjente Time Magazine med tittelen «Yep, I'm Gay». I et intervju med magasinet fortalte hun følgende:

– Da jeg bestemte meg for at karakteren min skulle komme ut av skapet, visste jeg at jeg også måtte gjøre det på privaten. Men jeg ville ikke snakke om det før episoden var sendt.

Et fellesskap

Gjennom en rekke hint på Twitter valgte «Old Town Road» rapper Lil Nas X i juni å fortelle fansen om sin legning.

NORSK-SVENSK STYLIST: Rapperens stylist Hodo Musa er opprinnelig fra Malmö, og har blant annet vært Astrid S' personlige stylist i flere år. Foto: Scanpix
NORSK-SVENSK STYLIST: Rapperens stylist Hodo Musa er opprinnelig fra Malmö, og har blant annet vært Astrid S' personlige stylist i flere år. Foto: Scanpix Vis mer

I en av twittermeldingene ber rapperen fansen om å lytte nøye til siste del av sin egen låt «C7osure». Han la også ved en regnbueemoji, kanskje som en ekstra antydning?

Stjernen ble møtt med åpne armer av både fans og andre kjendiser. Det er en som for eksempel skriver «vi støtter deg» etterfulgt av hjerteemojis i regnbuens farger.

VÅR FAVORITT: Hvor mange tårer har man vel ikke grått til «Stay with me»?Sam Smith stod frem som homofil allerede da han var 10 år gammel. Det var ikke bare lett.

– Frem til jeg var 18 år kjente jeg ingen andre homofile, forteller han i et intervju med NRK i 2017.

MOBBET SOM BARN: Det var ikke lett å være 10 år og homofil. I dag er Sam Smith mer åpen enn noen gang om sin legning. FOTO: NTB Scanpix
MOBBET SOM BARN: Det var ikke lett å være 10 år og homofil. I dag er Sam Smith mer åpen enn noen gang om sin legning. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Det var under en opptreden på det Instagram-baserte showet «I Weigh Interviews» med skuespilleren Jameela Jamil, at Smith fortalte han definerer seg som verken mann eller kvinne, og at han flyter et sted «in between».

– Husk at du ikke er alene. Det er så mange mennesker som føler det samme som deg, sa Smith i samme intervju med NRK.

Listen to Dancing With A Stranger now: http://samsmith.world/DWASYTUGCID Listen to Sam Smith’s Complete Collection here: http://samsmith.world/UuuYAID Guess it’s true I’m not good At a one night stand But I still need love Cos I’m just a man These nights never seem to go to plan I don’t want you to leave Will you hold my hand Oh won’t you Stay with me Cos you’re All I need This aint love It’s clear to see But darling Stay with me Why am I so emotional? No it’s not a good look Gain some self control Deep down I know this never works But you can lay with me So it doesn’t hurt Oh won’t you Stay with me Cos you’re All I need This aint love It’s clear to see But darling Stay with me Oh won’t you Stay with me Cos you’re All I need This aint love It’s clear to see But darling Stay with me Follow Sam Smith: http://samsmithworld.com Facebook http://facebook.com/samsmithworld Instagram http://instagram.com/samsmithworld Twitter http://twitter.com/samsmithworld Directed by Jamie Thraves Vis mer

Fant kjæresten på Instagram

Den amerikanske sosiale medier og TV-profilen Hennessy Carolina (23), også kjent som Cardi B's lillesøster, kom ut av skapet til familien sin etter at hun fant kjærligheten på Instagram.

I 2018 fortalte hun det amerikanske magasinet Paper om prosessen rundt det å komme ut til sin tradisjonelle familie, som til slutt førte til aksept.

SØSTRE: Cardi B og Hennessy Carolina på Rihannas Diamond Ball i New York, arrangert for femte gang. FOTO: NTB Scanpix
SØSTRE: Cardi B og Hennessy Carolina på Rihannas Diamond Ball i New York, arrangert for femte gang. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

– Jeg snakket med familien min, og de aksepterte det faktisk, fordi jeg satte meg ned dem og forklarte hvordan livet fungerer, sa hun til Paper i 2018.

Etter å ha «sklidd inn» i den nåværende kjæresten Eva Diaz sin innboks på Instagram, begynte Carolina og Diaz å date i 2017. Det var da Carolina bestemte seg for å komme ut til familien.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer