Prinsesse Sofia

- Slik markerer kongefamilien at prinsesse Sofia for alvor er tatt inn i varmen

Prinsessen bar viktig familieklenodium under Nobel-markeringen.

Publisert
Sist oppdatert

Den andre helgen i desember var det duket for Nobel-stemning i Skandinavia. Lørdag kveld ble det avholdt stjernespekket bankett både i Stockholm og Oslo, og søndag kveld var tid for feststemning da den årlige Nobelkonserten ble arrangert på Telenor Arena utenfor Oslo.

I år, som alle år før, kaster de kongelige glans over festlighetene - og de royale skjønnhetenes kjoler og smykker vekker alltid stor oppmerksomhet. 

Dette var andre gang prinsesse Sofia (32) av Sverige deltok på Nobel-festlighetene etter at hun giftet seg med prins Carl Philip (37) av Sverige sommeren 2015, og etter antrekket å dømme er den royale skjønnheten virkelig tatt inn i varmen av den svenske kongefamilien. 

LES OGSÅ: Denne videosnutten har du aldri sett av Mette-Marit før

Prinsesse Sofia stilte i en rosa plissé-kjole fra det svenske merket Stylein under gallamiddagen på Stockholm slott søndag kveld. Men det var, ifølge SvenskDam, diademet hun bar på hodet som vekket størst oppmerksomhet.

EN ROSA DRØM: Prinsesse Sofia i en rosa plissé-kjole fra Stylein og et diadem som er dronning Silvia, kronprinsesse Victoria og prinsesse Madeleines favorittdiademer. Her med ektemannen Carl Philip.  Foto: NTB Scanpix
EN ROSA DRØM: Prinsesse Sofia i en rosa plissé-kjole fra Stylein og et diadem som er dronning Silvia, kronprinsesse Victoria og prinsesse Madeleines favorittdiademer. Her med ektemannen Carl Philip. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dette er nemlig første gang prinsessen bærer 4-knappsdiademet som er blant dronning Silvia (72), kronprinsesse Victoria (39) og prinsesse Madeleines favoritter (34). Victoria og Madeleine bar det samme diademet ved Nobelfestlighetene i henholdsvis 2013 og 2008.

Kronprinsessene gikk for gjenbruk

Kvelden i forveien, under arrangementet i Konserthuset i Stockholm, bar Sofia et diadem som tilhører kronprinsesse Victoria. Dette diademet brukte kronprinsessen første gang under et kongelige bryllup i Luxemburg i 2012, skriver SvenskDam.

Lørdag kveld bar kronprinsesse Victoria en spesialdesignet økologisk kjole fra Hennes & Mauritz, mens prinsesse Madeleine hadde gått for en kjole fra den svenske designeren Fadi el Khoury - som også er blant kronprinsesse Victorias favoritter. Prinsesse Sofia på sin side bar en smaragdgrønn kjole fra svenske Dagmar.

LES OGSÅ: Kronprins Haakon til KK.no: - Jeg har følt meg utenfor i oppveksten

Under festlighetene på søndag gikk prinsesse Madeleine for italienske Valentino, mens kronprinsesse Victoria for gjenbruk - og det samme gjorde vår egen kronprinsesse Mette-Marit som stilte i det samme antrekket som hun brukte ved Nobelkonserten i fjor. Sporty!

Kronprinsesse Mette-Marit la ut et bilde av seg selv på Instagram med den norske popduoen Marcus og Martinus etter Nobelkonserten søndag kveld:

Dere var superflinke @marcusandmartinus Haakon hilser til pappa. #nestenfamiliebilde

Et bilde publisert av H.K.H Mette-Marit (@crownprincessmm)

Se alle de royale antrekkene fra Nobel-helgen øverst i saken!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer