24-stjerners julekalender

Slik reagerte familien Gjennestad på det mye omtalte puppestøntet

KK har tatt en prat med familien Gjennestad fra NRK-kalenderen «24-stjerners julekalender»!

24-STJERNES JULEKALENDER: Familien Gjennestad fra Stabekk består av mamma Samantha, pappa Sigbjørn og barna Maya og Mikkel. Det er første gang de deltar sammen i en TV-produksjon. Men sier til KK at det frister til gjentakelse! FOTO: Privat
24-STJERNES JULEKALENDER: Familien Gjennestad fra Stabekk består av mamma Samantha, pappa Sigbjørn og barna Maya og Mikkel. Det er første gang de deltar sammen i en TV-produksjon. Men sier til KK at det frister til gjentakelse! FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Denne førjulstiden har statskanalen NRK stått for helt ny underholdning på skjermen; nemlig TV-kalenderen 24-stjerners julekalender.

Her får 24 kjendiser bryne seg på morsomme, sære og utenkelige førjulsoppgaver, og den siste som står igjen blir utropt til den kjendisen i Norge som takler julestria best. Programleder er komiker Markus Neby (31).

Underveis i programmet er TV-seerne blitt kjent med familien Gjennestad fra Stabekk. Mamma og pappa Samantha (48) og Sigbjørn (48) Gjennestad har med seg barna Maya (16) og Mikkel (14), samt bestemor Elisabeth (79), som bor i Sandefjord.

FJAS RUNDT MIDDAGSBORDET: Familien Gjennestad og programleder Markus Neby under innspillingen av NRK-serien. FOTO: Privat
FJAS RUNDT MIDDAGSBORDET: Familien Gjennestad og programleder Markus Neby under innspillingen av NRK-serien. FOTO: Privat Vis mer

KK har tatt en førjulsprat med familien, som ble headhuntet til julekalenderen etter at pappa Sigbjørn søkte på en statistjobb via Facebook.

- Dere opplever jo mye artig underveis i kalenderen, hva synes dere som familie har vært det morsomste øyeblikket?

- Det var gøy å bli litt kjent med alle kjendisene, og se dem fra en litt annen side enn man pleier. De viste nye sider av seg selv vi ikke ante at de hadde, og alle var veldig hyggelige, forklarer Samantha.

- Det morsomste var kanskje den tredje dagen vi var med. Uten å røpe for mye innebar det promillebriller og mat! supplerer Sigbjørn med et smil.

Frister til gjentakelse

Samantha er opprinnelig fra Brasil, og det var der hun og Sigbjørn traff hverandre i 1995. To år senere lovet de hverandre evig troskap, og Samantha ble med ektemannen til Norge.

Samantha er web designer og danser, mens Sigbjørn jobber som grafisk designer. Barna Mikkel og Maya går på videregående og ungdomsskolen, mens bestemor Elisabeth er pensjonert lærer.

- Har dere tidligere deltatt på noe TV- eller filmrelatert, og frister det til gjentakelse?

- Vi fire har spilt inn noen reklamer sammen, og hver for oss men det er første gang vi har med oss bestemor!

GØY FAMILIEOPPLEVELSE: Bestemor Elisabeth tok deltakelsen på strak arm. - Hun lar seg ikke pille så lett på nesen, sier sønnen Sigbjørn Gjennestad til KK. FOTO: Privat
GØY FAMILIEOPPLEVELSE: Bestemor Elisabeth tok deltakelsen på strak arm. - Hun lar seg ikke pille så lett på nesen, sier sønnen Sigbjørn Gjennestad til KK. FOTO: Privat Vis mer

Ifølge sønnen Sigbjørn, tok bestemor Elisabeth deltakelsen på strak arm.

- Hun syntes det var veldig gøy, og lar seg ikke så lett pille på nesen. Vi har ikke deltatt på et TV-program som dette før, så dette var en ny opplevelse. Det frister til gjentagelse, spesielt hos bestemor!

Puppestuntet som vakte reaksjoner

- Hva er det rareste øyeblikket dere opplevde under innspilling, som dere har snakket om rundt middagsbordet i ettertid?

- Det tror jeg må være karamellpudding-stuntet til Tete Lidbom. Han smalt hånden sin rett i puddingen, så det sprutet over oss alle! Og puppestuntet selvsagt.

«Puppestøntet» er deltaker Øyunn Kroghs (27), kjent fra Farmen og Sommerhytta, forsøk på å få familien Gjennestad til å le - ved å vise puppene og spørre om noen ville ha melk i kaffen.

Stuntet er i ettertid både blitt kritisert og hyllet av TV-publikum.

PUPPESTUNTET: Reality-deltaker Øyunn Krogh valgte å kle av seg for å skape latter og reaksjon hos familien Gjennestad. Oppgaven var å få familien til å le. FOTO: Skjermdump med tillatelse fra NRK
PUPPESTUNTET: Reality-deltaker Øyunn Krogh valgte å kle av seg for å skape latter og reaksjon hos familien Gjennestad. Oppgaven var å få familien til å le. FOTO: Skjermdump med tillatelse fra NRK Vis mer

- Hva synes dere om reaksjonene som har dukket opp i ettertid? Det brakte jo litt latter i deres familie?

- Det er forståelig at folk reagererer. Dette var jo ikke hverdagskost på NRK, forklarer Sigbjørn, og legger til:

- Vi ble jo også litt sjokkerte der og da, men har ikke tenkt så mye mer over det i etterkant. Latteren det utløste hos oss var nok mest sjokkartet - man vet jo ikke helt hvordan man skal reagere på sånt.

Under innspillingen ble familien Gjennestad

- Vi har nok alle våre favoritter, noen av de har allerede røket ut så det er ikke lett å si.

Julekalenderen sendes på NRK, og siste episode blir, av åpenbare grunner, sendt på julaften. Episodene slippes på NRK TV om morgenen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer