Slik så det egentlig ut da film- og seriesuksessene ble spilt inn

TRIKS: Har du lurt på hvordan dragene til Daenerys Targaryen i «Game of Thrones» ser ut i virkeligheten? Vi har svaret! FOTO: HBO
TRIKS: Har du lurt på hvordan dragene til Daenerys Targaryen i «Game of Thrones» ser ut i virkeligheten? Vi har svaret! FOTO: HBO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du som meg, og elsker å drømme deg bort i fantasiverdener fra bøker, filmer og serier?

Det er noe helt spesielt ved å kunne ta en liten pustepause fra hverdag – jobb, ansvar og regninger – og rømme inn i et univers hvor alt er mulig!

Nettopp på grunn av dét er produksjoner som «Harry Potter», «Game of Thrones» og «Avatar» noen av mine storfavoritter.

I frykt for at det skulle ødelegge magien, har jeg nesten vært redd for å komme over videoer som viser arbeidet som ligger bak favorittfilmene- og seriene mine. I forbindelse med denne saken har jeg dog tatt et skikkelig dypdykk – og det er jo ikke annet enn veldig fascinerende!

Sjekk hvordan syv kjente film- og seriescener egentlig så ut da de ble spilt inn under.

LES OGSÅ: Slik ser «Game of Thrones»-skuespillerne egentlig ut

«Avatar»

«Avatar» ble raskt tidenes mest innbringende film etter premieren i 2009.

(Nå har «Avengers: Endgame» tatt over tittelen. Dermed er det første gang på 21 år at det ikke er en James Cameron-film som topper listene; før «Avatar» var nemlig stjerneregissørens «Titanic» tidenes mest innbringende.)

Filmen om marinesoldaten Jake Sully som ankommer den fremmede planeten Pandora – som han egentlig skal hjelpe til med å ødelegge, men i stedet redder fra menneskenes griskhet – er fullspekket av utrolig landskap, fantastiske dyr og de blå skapningene som utgjør folkeslaget Na'vi.

Det hele ser så virkelighetsnært ut av man nesten blir lurt til å tro at fantasiverdenen er ekte vare, men slik er det selvfølgelig ikke.

I videoen under kan du ta en titt på hvordan alt egentlig så ut:

«Skjønnheten og Udyret»

Tale as old as time... I 2017 ble det laget en ny versjon av denne klassikeren med «Harry Potter»-stjernen Emma Watson i hovedrollen som Belle. Mannen som spilte udyret, Dan Stevens, tilbrakte mesteparten av innspillingstiden i en diger (og da mener vi diger) drakt som senere ble til udyrets kropp ved hjelp av dataanimasjon.

LES OGSÅ: Gjetter du hva Emma Watsons kjole er laget av?

«Hobbiten»

Vi ble helt satt ut da vi så denne videoen av Benedict Cumberbatch – som blant annet er kjent fra «Doctor Strange» og «The Imitation Game» – fra innspillingen av «Hobbiten». Veldig merkelig og til tider så intenst at det blir morsomt, men wow, snakk om talent!

Se Cumberbatch' enestående prestasjon «behind the scenes» og det ferdige resultatet under:

«Game of Thrones»

Det nærmer seg tre måneder siden den aller siste «Game of Thrones»-episoden rullet over skjermen. På tross av at mange fans ble skuffet over hvordan det hele endte, har savnet etter George R. R. Martins univers allerede meldt seg.

Derfor sluker vi det meste som omhandler «Game of Thrones» rått – inkludert disse klippene som viser hvordan flere kjente scener utspilte seg i virkeligheten versus hvordan vi fikk se dem på TV.

Kanskje aller mest gøy er det å se Daenerys Targaryens «drager» og høre skuespilleren som portretterte henne, Emilia Clarke, fortelle om opplevelsen.

LES OGSÅ: Derfor takket Emilia Clarke nei til «Fifty Shades of Grey»

«Twilight»

Stephenie Meyers «Twilight»-saga er sentrert rundt overnaturlige skapninger som vampyrer og varulver. Dermed er det neppe noen overraskelse at det skulle en del dataanimasjon til for å fortelle historien på film?

Et godt eksempel er da hovedrolleinnhaver Kristen Stewart skulle klappe motspiller Taylor Lautner, dog som varulv, på hodet. Se det hysterisk morsomme klippet fra virkeligheten (og det ferdige resultatet!) under:

«Harry Potter»

Nok et magisk univers som krevde mye etterarbeid! I den drøyt fem minutter lange videoen under får vi blant annet se hvordan de utallige bevegelige trappene på Galtvort blir til og hvordan Voldemorts skremmende utseende springer ut fra skuespiller Ralph Fiennes' ansikt.

LES OGSÅ: Hollywood-stjernene du kanskje ikke visste hadde norske aner

«Løvenes Konge»

Den nye versjonen av «Løvenes Konge» kom på kino tidligere i år, og Donald Glover og selveste Beyoncé er to av stjernene som har lånt bort stemmen sin til filmen – henholdsvis til Simba og Nala.

Det samme gjelder blant annet James Earl Jones (han «spiller» Mufasa – akkurat som for 25 år siden), humorkongen Seth Rogan, «12 Years a Slave»-skuespiller Chiwetel Ejiofor og unge JD McCrary.

Ifølge TMZ tjente sistnevnte, som har stemmen til Simba som ung, 43.000 kroner per innspillingsdag. Ganske bra betalt jobb for en 12-åring!

Se et knippe av stjernene i aksjon under:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer