Film

Slik ser «Alene hjemme»-stjernene ut i dag

Julefilm-klassikeren fyller hele 30 år i 2020!

ALENE HJEMME: Julefilm-klassikeren fyller 30 år! Foto: Alene hjemme
ALENE HJEMME: Julefilm-klassikeren fyller 30 år! Foto: Alene hjemme Vis mer
Publisert

Det er faktisk hele 30 år siden den første Alene hjemme-filmen kom ut. I hovedrollen finner vi unge Kevin McCallister, som ble spilt av barnestjernen Macaulay Culkin - nå 40 år.

I hele seks filmer er vi vitner til at lille Kevin blir værende igjen alene, og ofte er det to kjeltringer som prøver å bryte seg inn og stjele både det ene og det andre hos McCallister-familien.

Heldigvis er Kevin en glup unge og klarer å lure tyvene, samt utsette dem for en hel del smerte - i ekte slapstick-stil.

Nå er det altså 30 år siden den første av totalt seks Alene hjemme-filmer kom ut. For mange føles det som om det var i går at de satt hjemme i pysjen og så på den som barn, og blir like sjokkert hver gang de oppdager at Macaulay Culkin faktisk er 40 år.

«THE HOLIDAY»: En av de koseligste julefilmene har rukket å bli 13 år gammel! Spesielt barneskuespillerne har forandra seg - veldig! Bilder: NTB Scanpix. Reporter: Ingebjørg Iversen / KK Vis mer

Så hvordan ser egentlige stjernene fra filmen ut i dag? Det har vi funnet ut av:

Macaulay Culkin

Vi må selvfølgelig begynne med stjernen selv: Macaulay Culkin. Etter å ha spilt i to filmer for «Hjemme Alene»-serien, dukket han blant annet opp i «The Good Son» og «Getting Even With Dad», før han trakk seg tilbake fra rampelyset, og droppet filmkarrieren for en stund.

Foto: Home Alone og NTB
Foto: Home Alone og NTB Vis mer

Catherine O'Hara

Det er umulig å ikke bli glad i Catherine O'Hara (66) i rollen som den kjærlige moren Kate McCallister. Hun er villig til å gjøre alt i sin makt for å komme hjem til sønnen Kevin, så raskt som overhodet mulig. Etter «Hjemme Alene» har hun blant annet spilt inn stemmen til Sally i «The Nightmare Before Christmas», dessuten har hun fått stor suksess i rollen som Carol Ward i «Six Feet Under», samt i serien «Schitt's Creek».

Foto: Home Alone og NTB
Foto: Home Alone og NTB Vis mer

John Heard

John spilte rollen som den fornuftige og rolige familiefaren Peter McCallister. John Heard døde dessverre i juli 2017. Før den tid dukker han imidlertid opp som John Riley i filmen «Gladiator», og har spilt inn en film i året helt siden 1987.

Foto: Home Alone og NTB
Foto: Home Alone og NTB Vis mer

Devin Ratray

Devin Ratray (43) var på sin side lett å mislike, da han i «Alene hjemme» spiller rollen som den usympatiske storebroren Buzz McCallister. Det er fremdeles rollen han er mest kjent for, men han har holdt seg i filmbransjen siden «Alene hjemme»-suksessen. Han har blant annet spilt i serien «Law & Order», samt dukket opp i Ryan Renolds film «R.I.P.D.».

Foto: Home Alone og NTB
Foto: Home Alone og NTB Vis mer

Roberts Blossom

Roberts Blossom smeltet en rekke hjerter med rollen som den gamle mannen Marley. Han som alle trodde var slem, men som viste seg å være en fantastisk sympatisk mann, som bare ønsket kontakt med sønnen og barnebarnet sitt igjen. Hans siste store rolle var i filmen «The Quick and The Dead», og deretter brukte han pensjonisttilværelsen på å skrive dikt. Han døde av et slag i 2011, 87 år gammel.

Foto: Home Alone og NTB
Foto: Home Alone og NTB Vis mer

Joe Pesci

Joe Pesci (77) spilte rollen som en av de slemme innbruddstyvene, men selv om de fleste av ungene er litt redd ham, er det umulig å ikke le når han går i fellene til Kevin. Han har vunnet både BAFTA-prosen, og en Oscar for beste støtterolle, da han spilte i «Raging Bull» sammen med Robert De Niro og Martin Scorsese. De tre spilte også i filmen «Casino» sammen. Etter at vi passerte år 2000 har han blant annet vært med i «Love Ranch», og lånt vekk stemmen sin til Komar i «Heart of the Warrior».

Foto: Home Alone og NTB
Foto: Home Alone og NTB Vis mer

Daniel Stern

Daniel Stern (63) spilte rollen som den morsommere, og litt dummere innbruddstyven. Etter «Hjemme Alene» har han blant annet vært med på tv-serien «The Wonder Years», og benyttet mye av fritiden sin til frivillig arbeid. Hvem hadde vel trodd at innbruddstyven viste seg å ha et hjerte av gull?

Foto: Home Alone og NTB
Foto: Home Alone og NTB Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer