«Tre nøtter til Askepott»:

Slik ser «Askepott» ut i dag

Hovedrolleinnehaver Libuse Safrankova er 67 år i dag!

SLIK SER HUN UT: Libuse Safrankova var 19 år da hun spilte inn «Tre nøtter til Askepott». I dag er hun 67! Foto: NRK
SLIK SER HUN UT: Libuse Safrankova var 19 år da hun spilte inn «Tre nøtter til Askepott». I dag er hun 67! Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som 19-åring kapret Libuse Safrankova rollen som «Askepott» i filmen «Tre nøtter til Askepott». Til tross for at dette er en tysk-tsjekkoslovakisk produksjon, vises den i Norge hver eneste jul.

Og det blir faktisk ikke jul uten! Det blir ikke jul uten at Knut Risans ikoniske stemme runger i heimen 24. desember. I 2017 kunne NRK meddele at over 700 000 så filmen på julaften.

Det hele ble spilt inn i 1973. Det er altså 46 år siden folk kunne se «Tři oříšky pro Popelku» for første gang. Men vi kjenner den selvfølgelig som «Tre nøtter til Askepott».

Det er flere grunner til at denne filmen har fått en spesiell plass i våre hjerter. Du kan lese flere av dem her. Blant grunnene er Askepotts pågangsmot og attitude. Hun fremstilles som den svake, men er jo egentlig hun supersterke - og det elsker vi!

Askepott lar seg ikke pille på nesen, og står opp for seg selv og andre (spesielt kjøkkengutten). Vi digger også den småfrekke tonen hun har overfor prinsen. Safrankova var altså 19 år da hun spilte denne rollen. Nå har hun fylt 67!

Vi lurer selvfølgelig på hvordan skuespilleren ser ut i dag! Det er ikke alltid like lett å finne bilder av disse ikoniske karakterene i dag, men heldigvis finnes det flere klipp på YouTube.

LES OGSÅ: Slik ser «Snøfall»-barna ut i dag

LES OGSÅ: Hjem til jul: - Gruet meg veldig til sexscenen

News 24/7 la ut dette bildet i en video på YouTube i anledning Libuse Safrankovas 65-årsdag. Foto: Skjermdump
News 24/7 la ut dette bildet i en video på YouTube i anledning Libuse Safrankovas 65-årsdag. Foto: Skjermdump Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer