Jennifer Grey:

Slik ser Baby fra «Dirty Dancing» ut i dag

Over 30 år og en neseoperasjon senere: Nå er skuespillerinnen nesten ugjenkjennelig.

OVERRASKENDE HIT: Suksessen til lavbudsjettsfilmen «Dirty Dancing» overgikk både produsentene og skuespillerens villeste fantasier. I dag er den en av de mest ikoniske filmene gjennom tidene. FOTO: NTB Scanpix
OVERRASKENDE HIT: Suksessen til lavbudsjettsfilmen «Dirty Dancing» overgikk både produsentene og skuespillerens villeste fantasier. I dag er den en av de mest ikoniske filmene gjennom tidene. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

«Nobody puts baby in a corner.»

Uforglemmelig sitat, ikke sant? Det er av typen som sitter like friskt i minne nå som da man så filmen for første gang – som for mange var året den kom ut; 1987.

«Dirty Dancing», klassikeren som omhandler Frances «Baby» Houseman og danseinstruktøren Johnny Castle, høstet utelukkende ros fra kritikerne og førte til at begge skuespillerne fikk sitt store gjennombrudd.

Stjernen som portretterte Johnny, Patrick Swayze, spilte i nærmere 30 filmer (deriblant en «Dirty Dancing»-oppfølger!) i kjølvannet av suksessen. Så heldig var ikke kvinnen bak Frances Houseman; Jennifer Greys karriere stagnerte nemlig da hun tidlig på 90-tallet tok plastisk kirurgi.

LES OGSÅ: 9 kjendiskvinner som tok plastisk kirurgi litt vel langt

IKONISK DUO: Jennifer Grey er i dag 59 år gammel, mens Patrick Swayze døde av bukspyttkjertelkreft i 2009. Her i en scene fra filmklassikeren fra 1987. FOTO: «Dirty Dancing»
IKONISK DUO: Jennifer Grey er i dag 59 år gammel, mens Patrick Swayze døde av bukspyttkjertelkreft i 2009. Her i en scene fra filmklassikeren fra 1987. FOTO: «Dirty Dancing» Vis mer

– Et helvete

Mang en Hollywood-stjerne har «fikset på» nesen ut at det har påvirket jobben deres, men i Jennifers tilfelle var det hennes mest karakteristiske trekk – og dermed ble hun ugjenkjennelig etter operasjonen.

– Jeg gikk inn i operasjonssalen som kjendis og kom ut derfra fullstendig anonym. Det var et helvete. Jeg kommer alltid til å være den en-gang-berømte skuespillerinnen som ingen gjenkjenner lenger, sa stjernen selv til britiske Mirror i 2012.

Hun skal angivelig også ha vurdert å bytte navn for å få en ny start på karrieren, men gjennomførte det aldri.

Jennifer, som i dag er 59 år gammel, kapret dog noen sporadiske roller etter «Dirty Dancing»-dagene; for eksempel som Rachels venn Mindy i «Friends». (Er du fan av serien, husker du garantert Mindy – men vi vedder på at du ikke kjente ikke kvinnen som spilte rollen som en av 80-tallets desidert største filmstjerner! Det gjorde i alle fall ikke vi... Se videoklipp nederst i saken.)

I nyere tid har hun har medvirket i filmen «Untogether» og hatt en gjesterolle i sykehusdramaet «Grey's Anatomy».

LES OGSÅ: Slik ser Ross og Rachels baby fra «Friends» ut i dag

TOTALFORVANDLING: Jennifer Grey holder seg fantastisk, men det er vanskelig å finne «Baby» i stjernens trekk. FOTO: «Dirty Dancing»/Scanpix
TOTALFORVANDLING: Jennifer Grey holder seg fantastisk, men det er vanskelig å finne «Baby» i stjernens trekk. FOTO: «Dirty Dancing»/Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer