«Harry Potter»:

Slik ser «Harry Potter»-stjernene ut 17 år etter første film

Alle jobber fortsatt som skuespillere – men med varierende suksess.

2001: Daniel Radcliffe (t. v.) som Harry Potter, Rupert Grint som Ronald Wiltersen, Emma Watson (t. h.) som Hermine Grang i den aller første «Harry Potter»-filmen. FOTO: Warner Bros.
2001: Daniel Radcliffe (t. v.) som Harry Potter, Rupert Grint som Ronald Wiltersen, Emma Watson (t. h.) som Hermine Grang i den aller første «Harry Potter»-filmen. FOTO: Warner Bros. Vis mer
Publisert

Visste du at forfatter J. K. Rowlings synopsis for «Harry Potter» ble avvist av hele tolv forlag før hun omsider fant noen som hadde tro på historien? Dét høres nokså absurd ut i dag, når vi vet hvilken enorm suksess både bøkene og filmene har oppnådd...

Faktisk ble franchisen så populær at J. K., som egentlig heter Joanne, havnet på Forbes' korte liste over verdens milliardærer. (Hun ble dog fjernet fra listen i 2012 fordi hun hadde donert vekk store summer av formuen sin til veldedighet.)

Det er hele 17 år siden filmatiseringen av den første boken, «Harry Potter og De Vises Sten», kom ut. Så, hvordan ser skuespillerne ut i dag?

Sjekk hva stjernene som portretterte Harry, Ronny, og Hermine – og flere av de andre sentrale rollefigurene – holder på med nå:

LES OGSÅ: Slik ser Ross og Rachels baby fra «Friends» ut i dag

Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe spilte hovedrollen som den titulære karakteren i samtlige «Harry Potter»-filmer. Stjernen var 11 år da han kapret jobben – i dag er han 29 år gammel!

Siden det siste «Harry Potter»-kapittelet kom ut på kino i 2011, har Daniel fortsatt med skuespill; han har dukket opp i både den romantiske komedien «What If», grøsseren «The Woman in Black», og den biografiske filmen «Kill Your Darlings» om poet Allen Ginsberg.

Ifølge IMDb har briten også fire nye prosjekter på gang som kommer ut i løpet av 2019. Ingen kan si han ligger på latsiden!

FOTO: Warner Bros./Scanpix
FOTO: Warner Bros./Scanpix Vis mer

Emma Watson

Hermine Grang ble beskrevet som «den smarteste heksen på sin alder», og reddet vennene sine ut av utallige kinkige situasjoner.

Den lille jenta med det brusete håret ble spilt av Emma Watson, som har gjort enorm suksess siden «Harry Potter»-dagene. Ikke bare får hun store roller kastet etter seg (stjernen spilte blant annet Belle i den nye versjonen av «Skjønnheten og Udyret» i 2017), hun har også gjort seg bemerket som aktivist; Emma er FN-ambassadør og har i mange år gått i bresjen for feministbevegelsen.

Nylig begynte ryktene å svirre om at 28-åringen dater tidligere «Harry Potter»-kollega Tom Felton, men foreløpig har ingen av dem kommentert spekulasjonene.

LES OGSÅ: Slik ser Ross og Rachels baby fra «Friends» ut i dag

FOTO: Warner Bros./Scanpix
FOTO: Warner Bros./Scanpix Vis mer

Rupert Grint

Rupert Grint var bare ti år gammel da han spilte Ronny Wiltersen i den første «Harry Potter»-filmen, men hadde allerede et stort talent for både skuespill generelt og for humoristisk timing.

I ettertid har Rupert vært holdt nokså lav profil, men han har vært med i noen prosjekter her og der; deriblant filmen «Into the White» og TV-serien «Snatch».

FOTO: Warner Bros./Scanpix
FOTO: Warner Bros./Scanpix Vis mer

Michael Gambon

Var det et tørt øye i kinosalen da Humlesnurr døde i den sjette «Harry Potter»-filmen? Ikke i gjengen vi dro med, i alle fall...

Rektoren på Galtvort, verdens mektigste trollmann og en eksentrisk karakter alle elsket, ble portrettert av Richard Harris i de to første filmene. Etter at Richard døde i 2002, tok veteranen Michael Gambon over – og han holdt koken i de resterende seks kapitlene i franchisen. Han er i dag 78 år gammel.

LES OGSÅ: Slik ser barnestjernene ut i dag

FOTO: Warner Bros./Scanpix
FOTO: Warner Bros./Scanpix Vis mer

Ralph Fiennes

Med filmer som «Den engelske pasienten» og «Schindlers liste» under beltet var Ralph Fiennes allerede en stor stjerne da han ble en del av «Harry Potter»-universet som Voldemort i 2005.

I dag er han 55 år gammel og ligner (heldigvis) ikke noe særlig på rollefiguren sin.

FOTO: Warner Bros./Scanpix
FOTO: Warner Bros./Scanpix Vis mer

Tom Felton

Draco Malfang, Harrys bitre fiende gjennom hele filmserien, ble portrettert av Tom Felton. I dag er han 31 år gammel og fortsatt aktiv som skuespiller; han har spilt i suksesseriene «The Flash» og «Origin», og i 2019 kan han sees i filmen «Whaling».

FOTO: Warner Bros./Scanpix
FOTO: Warner Bros./Scanpix Vis mer

Matthew Lewis

Ingen kan vel glemme klumsete, men sjarmerende Nilus Langballe?

I dag er virkelighetens Nilus, Matthew Lewis, en skikkelig kjekkas! Han spilte «Games of Thrones»-stjernen Emilia Clarkes kjæreste i «Me Before You» i 2016 og i år har 29-åringen dukket opp i TV-serien «Girlfriends».

LES OGSÅ: Slik ser den lille jenta fra «Grinchen» ut i dag

FOTO: Warner Bros./Scanpix
FOTO: Warner Bros./Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer