Mara Wilson

Slik ser «Matilda»-stjernen ut i dag!

- Mange barnestjerner har det ofte vanskelig, forteller Mara Wilson.

«MATILDA»: Mara Wilson (32) ble kjent over natta da hun spilte den lille jenta Matilda. 20 år senere skrev hun bok om hvordan det var å vokse opp som barnestjerne. Foto: NTB Scanpix
«MATILDA»: Mara Wilson (32) ble kjent over natta da hun spilte den lille jenta Matilda. 20 år senere skrev hun bok om hvordan det var å vokse opp som barnestjerne. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Vokste du opp på 90-tallet eller tidlig 2000-tallet er det nesten garantert at du vet hvem Mara Wilson (32) er. Kanskje ikke navnet ringer noen bjeller, men de fleste av oss husker den lille jenta som så å si over natta ble verdenskjent i filmer som «Matilda» (1996) og «Mrs. Doubtfire» (1999).

(Psst: Husker du «Ronja Røverdatter»? Slik ser hun ut i dag!)

I 2016 var det faktisk 20 år siden filmen basert på Roald Dahls' bok «Matilda» ble vist på lerretet. Her spilte Wilson den lille jenta med de magiske evnene.

Mara Wilson. Foto: NTB Scanpix
Mara Wilson. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men etter å ha gjort stor suksess som barnestjerne, ble det stille. Wilson har ikke vært å se på lerretet siden hun gjorde en mindre rolle i en filmversjon om lokomotivet Thomas i 2000. Nå, 20 år etter filmsuksessen, er hun nok en gang aktuell, men denne gangen som forfatter av boka «Where Am I Now?». I boka skriver hun blant annet om tida som barnestjerne og hvordan hun var lei av Hollywood.

Til Good Day (se hele intervjuet nederst i saken!) forteller hun at utdanning ble hovedprioriteten og at hun siden har jobbet som dramatiker og skribent, men også hvordan det var å vokse opp som en ung stjerne.

- Filmindustrien ville jeg skulle ha alle disse barnerollene, men etter hvert ble jo det vanskelig. Du ser ikke 10 år ut når du er 12, sier hun og fortsetter:

- Jeg tror også det er nettopp derfor mange barnestjerner føler seg avvist, fordi det bare er et spørsmål om tid før de faktisk blir det. Og de kan ikke spille på at de er unge og søte lengre. Barn skjønner kanskje ikke dette og tror de vil være der de er for alltid, men det er jo ikke realiteten. Dette er med på å skade selvbildet til barna, noe som jeg igjen tror er årsaken til at barnestjerner ofte har det vanskelig.

LES OGSÅ: Husker du «The Nanny»-stjernene?

- Det var aldri i planene at jeg skulle bli kjent

I et intervju med Daily Mail forteller hun videre om hvordan moren hennes var syk og dødene i tiden da «Matilda» ble utgitt.

- Jeg var bekymret for at mamma ikke ville rekke å se filmen. Jeg visste ikke dette før etter filmen ble utgitt, men Danny DeVito (regissør og produsent) hadde tatt med filmen før den var ferdig å vist den til henne da hun lå for døden, forteller hun og legger til:

- Hun elsket den og det varmet hjertet mitt å vite at hun var involvert helt til slutten.

Hun forteller også at foreldrene hennes alltid ønsket at hun skulle bli skuespiller, men at hun selv ikke ønsket å bli berømt.

- Det var aldri i planene at jeg skulle bli kjent, jeg var fem år gammel og hadde ingen anelse om hva det var.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer