Spike:

Slik ser «Notting Hill»-stjernen ut i dag

– Jeg så forferdelig ut, sier skuespilleren som nå er aktuell i en ny film.

NOTTING HILL: Det er 22 år siden premieren på «Notting Hill», og den har siden den gang blitt en kultfilm. FOTO: NTB
NOTTING HILL: Det er 22 år siden premieren på «Notting Hill», og den har siden den gang blitt en kultfilm. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

«Spike» er karakteren som tusler rundt i trusa og kommer med lovord til seg selv foran speilet med en overdreven selvtillit, gjort på en humoristisk måte. Waliseren Rhys Ifans (54) står bak rollen i kultklassikeren Notting Hill (1999).

Dersom du trenger en oppfriskning av hvilken Hugh Grant-film Notting Hill er, så er det den med sistnevnte brite (61) og Julia Roberts (54) i hovedrollene. Hun spiller den amerikanske filmstjernen Anna Scott som har kommet til England for filminnspilling mens hun møter på William (Hugh Grant) som er en alminnelig fyr og driver en bokhandel i Notting Hill – og kjærligheten blomstrer.

Den gang Notting Hill rullet ut på filmlerretet var Ifans 32 år. 22 år senere spiller han fremdeles litt skrudde roller. Nå er han aktuell i rollen som skurken Grigori Rasputin i The King's Man som har norgespremiere i februar neste år.

I ROLLEN SOM SPIKE: Spike trivdes med å tusle rundt i underbuksa. Her beundrer han seg selv i speilet. FOTO: Skjermdump Notting Hill//Universal Pictures
I ROLLEN SOM SPIKE: Spike trivdes med å tusle rundt i underbuksa. Her beundrer han seg selv i speilet. FOTO: Skjermdump Notting Hill//Universal Pictures Vis mer

– Veldig stolt

I forbindelse med lansering av den nye filmen stilte han i et intervju hvor han ble spurt om rollen som Spike i klassikeren fra 90-tallet, og hva rollen har betydd for han.

– Jeg er veldig stolt av å ha vært en del av Notting Hill, selv om jeg var halvnaken og så forferdelig ut, sier han i et videointervju med VG.

Hadde du kjent han igjen i dag?

PREMIERE: Ifans er i dag aktuell med The King's Man. FOTO: NTB
PREMIERE: Ifans er i dag aktuell med The King's Man. FOTO: NTB Vis mer
RASPUTIN: Ifans den noe skrudde rollen i The King's Man. FOTO: Skjermdump The King's Man//The Walt Disney Company Nordic
RASPUTIN: Ifans den noe skrudde rollen i The King's Man. FOTO: Skjermdump The King's Man//The Walt Disney Company Nordic Vis mer

The King's Man omhandler tyranner og kriminelle genier som sammen planlegger å utrydde millioner av mennesker. En mann prøver å stanse dem og må kjempe mot tiden. Matthew Vaughn er regissøren bak den britiske storsatsingen. Filmen er basert på filmserien Kingsman som samme regissør står bak.

Like, men ulike roller

På tross av at Ifans spiller skrudde roller i de to nevnte filmene, synes han rollene likevel er veldig forskjellige.

– Jeg tror Spike og Rasputin ikke kunne vært mer ulike, sier han til VG.

Og ettersom Spike aldri var noen ond karakter, så har han antakeligvis rett.

Ifans har opptrådt på Royal National Theatre i London og på Royal Exchange Theatre i Manchester, i tillegg til å ha spilt i en rekke anerkjente filmer. Blant annet har han spilt i The Amazing Spider-Man (2012), Alice Through the Looking Glass (2016) og Spider-Man: No Way Home (2021).

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer