Rhys Ifans

Slik ser «Notting Hill»-stjernen ut i dag

... og sjansen er stor for at du har sett han nylig, men kanskje ikke tenkt over hvor du har ansiktet fra.

SPRINGBRETT: Rollen som Spike var springrettet for hans videre karriere. Nå spiller han større roller - og han ser ikke helt lik ut som Spike lenger heller. FOTO: NTB
SPRINGBRETT: Rollen som Spike var springrettet for hans videre karriere. Nå spiller han større roller - og han ser ikke helt lik ut som Spike lenger heller. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

«Spike» er karakteren som tusler rundt i trusa og kommer med lovord til seg selv foran speilet med en overdreven selvtillit, gjort på en humoristisk måte. Waliseren Rhys Ifans (55) står bak rollen i kultklassikeren «Notting Hill» (1999).

Dersom du trenger en oppfriskning av hvilken Hugh Grant-film Notting Hill er, er det den med sistnevnte brite (61) og Julia Roberts (54) i hovedrollene. Hun spiller den amerikanske filmstjernen Anna Scott som har kommet til England for filminnspilling mens hun møter på William (Hugh Grant) - en alminnelig fyr som driver en bokhandel i Notting Hill. Og kjærligheten blomstrer.

- Veldig stolt

Den gang Notting Hill rullet ut på filmlerretet var Ifans 32 år. 23 år senere spiller han fremdeles litt skrudde roller. Tidligere i år var han tilbake på lerretet, da i rollen som skurken Grigori Rasputin i «The King's Man». I forbindelse med lanseringen i vinter, gjorde han et intervju med VG.

– Jeg er veldig stolt av å ha vært en del av Notting Hill, selv om jeg var halvnaken og så forferdelig ut, fortalte han til VG.

Hadde du kjent han igjen i dag?

HOUSE OF THE DRAGONS: I dag spiller han en avgjørende rolle i storsatsingen hos HBO Max. FOTO: NTB
HOUSE OF THE DRAGONS: I dag spiller han en avgjørende rolle i storsatsingen hos HBO Max. FOTO: NTB Vis mer

Hans største rolle

Waliseren er nå aktuell i den nye serien «House of the Dragon», basert på boken og Game of Thrones-forløperen «Ild og blod» («Fire & Blood») som omhandler Targaryen-slekta.

Fantasy-forfatter George R.R. Martin har skapt det fiktive universet gjennom flere bokserier, blant annet «Game of Thrones» som nappet til seg flere seerrekorder da det ble adaptert til serie gjennom 8 sesonger hos HBO.

House of the Dragon finner sted omtrent 200 år før handlingene i Game of Thrones utspiller seg. Den ferske serien hadde premiere på HBO tidligere i august og har allerede blitt seerfavoritt med nesten 10 millioner seere på første episode. Det er premiererekord for en serie hos strømmetjenesten.

Rhys Ifans spiller kongens hånd, Ser Otto Hightower, som er prins Daemon Targaryens erkerival - en betydelig rolle og den største Ifans har gjort hittil i sin skuespillerkarriere.

House of the Dragon slipper ukentlig og det er foreløpig publisert to episoder av serien.

Roser kollegene

I et intervju Ifans nylig gjorde med PA news agency fortalte han at grunnen til at han takket ja til rollen var æren av å få jobbe med «utrolig talentfulle mennesker» som han ser opp til. 55-åringen siktet til Matt Smith, Paddy Considine and Olivia Cooke.

«Det er alltid fantastisk når du vet du skal jobbe med noen som er så utrolig talentfulle», sa waliseren i intervjuet.

«Jeg tror det som definerer en god skuespiller er kreativ sjenerøsitet, og hver eneste skuespiller jeg har jobbet med i denne serien, har det i bunn. Vi har kommet veldig nære som et resultat», sier han, før han avslutter med å beskrive det hele som «vakkert».

Ifans har opptrådt på Royal National Theatre i London og på Royal Exchange Theatre i Manchester, i tillegg til å ha spilt i en rekke anerkjente filmer. Blant annet har han spilt i The Amazing Spider-Man (2012), Alice Through the Looking Glass (2016), Spider-Man: No Way Home (2021) og i The King's Man (2022).

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer