Film

Slik ser Notting Hill-stjernene ut i dag

Hva har skuespillerne gjort siden filmsuksessen fra 1999? Vi har svaret!

NOTTING HILL: Vi har funnet ut hva skuespillerne gjør i dag. Foto: NTB
NOTTING HILL: Vi har funnet ut hva skuespillerne gjør i dag. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det har gått hele 22 år siden en av våre absolutte favorittfilmer ble sluppet. Historien om bokforhandleren William som møter en av verdens største filmstjerner, Anna, en dag i butikken sin.

Hovedrollene ble kapret av Hugh Grant og Julia Roberts. Siden den gang har vi sett begge to i en rekke suksesser, men hva skjedde med de andre i «Notting Hill»? Hva med vennene til Will fra filmen? Vi har funnet ut av det:

Hvor godt kjenner du filmen? Vis mer

Julia Roberts

Det er nok mange som har god kontroll på hva Julia Roberts (53) har gjort siden «Notting Hill»-suksessen. Filmen kom jo faktisk ut ni år etter at Roberts var å se i «Pretty Woman».

Du har også kanskje sett Julia Roberts i «Valentine's Day», «Mother's Day», «Eat Pray Love», «Ben Is Back», «Wonder», «Money Monster» eller «Erin Brockovich»? Hun vant til og med en Oscar for prestasjonen sin i sistnevnte film.

1999: Julia Roberts i filmen Notting Hill. Foto: NTB
1999: Julia Roberts i filmen Notting Hill. Foto: NTB Vis mer

Det er altså ingen tvil om at skuespilleren har oppnådd mye i sin karriere. Hun har også engasjert seg veldig i valget som nylig fant sted i USA, samt at hun kjemper for kvinners rettigheter.

I 1993 giftet Roberts seg med Lyle Lovett (63), men forholdet tok slutt i 1995. Hun fant kjærligheten på ny med filmskaper Daniel Moder (52). Paret giftet seg i 2002 og har barna Phinnaeus (16), Hazel (16) og Henry Daniel (13).

I DAG: Julia Roberts. Foto: NTB
I DAG: Julia Roberts. Foto: NTB Vis mer

Hugh Grant

Visste du at skuespillerens fulle navn er Hugh John Mungo Grant? Det gjorde ikke vi før nå! Det du sikkert vet er at 60-åringen har hatt en fantastisk karriere.

Han har vært å se i filmsuksesser som «Bridget Jones's Diary», «About A Boy», «Love Actually» og «The Gentlemen». Nylig så vi han i HBO-serien The Undoing. (Hvis du ikke har sett serien - gjør det NÅ!)

1999: Hugh Grant i Notting Hill. Foto: NTB
1999: Hugh Grant i Notting Hill. Foto: NTB Vis mer

I 1995 vant Grant en Golden Globe og en BAFTA for rollen sin i «Four Weddings And A Funeral».

I mange år ble skuespilleren titulert «Storbritannias hotteste ungkar», og i et intervju med den amerikanske radioverten Howard Stern, gjort i 2016, ga Grant uttrykk for at han ikke hadde troen på ekteskapet.

- Om jeg synes at mennesker skal være i 40 år lange, monogame og trofaste forhold? Nei, nei, nei. Hvem har sagt det? Bare bibelen. Ingen har noensinne sagt at det er en god idé. Jeg synes det er uromantisk med ekteskap. Man stenger seg selv inne, sa han til Stern ifølge The Telegraph.

Men Grant fant faktisk kjærligheten med den svenske TV-produsenten Anna Elisabet Eberstein. De giftet seg i 2018 og har sønnen John Mungo Grant (8) sammen. Fra før av har også Hugh Grant barna Tabitha (9) og Felix (8) med Tinglan Hong.

I DAG: Hugh Grant. Foto: NTB
I DAG: Hugh Grant. Foto: NTB Vis mer

Gina McKee

Men det er ikke bare Hugh Grant og Julia Roberts som kapret rollen i Notting Hill! I filmen møter vi også karakteren Bella, spilt av Gina McKee (56). Hun spiller en av vennene til William (Grant). I filmen spiller hun en karakter som sitter i rullestol, men slik er det ikke i virkeligheten.

1999: Gina McKee (t.v.) og Tim McInnerny (t.h.) i Notting Hill. Foto: NTB
1999: Gina McKee (t.v.) og Tim McInnerny (t.h.) i Notting Hill. Foto: NTB Vis mer

Siden Notting Hill har hun vært å se i serier som «Line of Duty», «The Forsyte Saga» og «The Bodyguard». Til tross for en svært aktiv karriere, har hun klart å forbli nok så privat i et ellers offentlig liv. McKee fant kjærligheten med Stephan J. Cary på 80-tallet og har vært gift siden 1989.

I DAG: Gina McKee. Foto: NTB
I DAG: Gina McKee. Foto: NTB Vis mer

Tim McInnerny

Bellas (McKee) ektemann i Notting Hill er karakteren Max, som spilles av Tim McInnerny (64).

LES OGSÅ: 5 ting du ikke visste om Notting Hill

1999: Tim McInnerny (t.v.) sammen med flere av de andre Notting Hill-stjernene. Foto: NTB
1999: Tim McInnerny (t.v.) sammen med flere av de andre Notting Hill-stjernene. Foto: NTB Vis mer

Rollen hans i Notting Hill var kanskje ikke den største, men karakteren hans gjorde uten tvil inntrykk! Du har kanskje også sett han i filmer som «102 Dalmatians» og «Johnny English Reborn»?

I DAG: Tim McInnerny. Foto: NTB
I DAG: Tim McInnerny. Foto: NTB Vis mer

Rhys Ifans

For en karakter Rhys Ifans har i filmen! Det går jo ikke an å ikke le av hvordan skuespilleren portretterer rollen som Spike. Du husker sikkert scenen hvor han poserer foran titalls paparazzier bare i trusa?

1999: Rhys Ifans i Notting Hill. Foto: NTB
1999: Rhys Ifans i Notting Hill. Foto: NTB Vis mer

Men visste du at mannen som spilte denne karakteren også har vært å se i Harry Potter? Vi møter han nemlig i den sjuende filmen, «Harry Potter And The Deathly Hallows Part 1». Der spiller han faren til Harrys klassekamerat Luna Lovegood. En nokså kort, men likevel fantastisk opptredenen!

Ifans skal visstnok også være med i The King's Man som skal komme ut i 2021. Vi gleder oss!

I DAG: Rhys Ifans. Foto: NTB
I DAG: Rhys Ifans. Foto: NTB Vis mer

James Dreyfus

Søte, gode Martin. Det er ikke mange minuttene vi ser James Dreyfus i denne filmen, men vi husker han kjempegodt likevel.

1999: James Dreyfus i Notting Hill. Foto: Skjermdump fra filmen
1999: James Dreyfus i Notting Hill. Foto: Skjermdump fra filmen Vis mer

Like etter Notting Hill var skuespilleren å se i serier som «The Thin Blue Line» og «Gimme Gimme Gimme».

I DAG: James Dreyfus. Foto: NTB
I DAG: James Dreyfus. Foto: NTB Vis mer

Hugh Bonneville

Det som gjør Notting Hill så bra, er at selv om det er mange så karakterer i filmen, så spiller de likevel en så stor rolle. Hugh Bonneville portretterer Bernie, som også er en del av vennegjengen til William (Grant).

1999: Hugh Bonnerville i Notting Hill. Foto: NTB
1999: Hugh Bonnerville i Notting Hill. Foto: NTB Vis mer

Men det kan godt hende at du kjenner igjen denne skuespilleren fra noe helt annet enn Notting Hill. Han har nemlig vært å se i suksesserien Downton Abbey!

Året før Notting Hill kom ut giftet han seg med Lulu Williams, og sammen har de sønnen Felix.

I DAG: Hugh Bonnerville. Foto: NTB
I DAG: Hugh Bonnerville. Foto: NTB Vis mer

Emma Chambers

Williams søster i filmen, Honey, ble spilt av skuespilleren Emma Chambers. Hun tilførte virkelig denne karakteren noe helt spesielt. Det er kanskje ikke så rart at hun og Spike fant hverandre til slutt i filmen.

1999: Emma Chambers i Notting Hill. Foto: NTB
1999: Emma Chambers i Notting Hill. Foto: NTB Vis mer

I virkeligheten var hun derimot gift med Ian Dunn. Paret ga hverandre sitt ja i 1991.

Dessverre gikk den talentfulle skuespilleren og komikeren bort i 2018 som følger av et hjerteinfarkt. Emma Chambers ble bare 53 år gammel.

Fra 1994 til 2007 var Chambers å se i den britiske serien «The Vicar of Dibley». Da dødsfallet ble kjent i 2018 var det flere av hennes tidligere kollegaer som delte noen varme ord om skuespilleren - deriblant Hugh Grant.

«Emma Chambers var en hysterisk morsom og veldig varm person, og selvfølgelig en brilliant skuespiller. Veldig triste nyheter», skrev stjernen på Twitter.

GIKK BORT: Emma Chambers døde av et hjerteinfarkt i 2018. Foto: NTB
GIKK BORT: Emma Chambers døde av et hjerteinfarkt i 2018. Foto: NTB Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer