«And Just Like That...»

Slik skulle det egentlig gå med Stanford Blatch

Serieskaper åpner opp hvordan det var å skrive Willie Garson ut av «And Just Like That...».

STORE PLANER: Serieskaperne av «And Just Like That...» hadde laget store planer for hvordan Willie Garsons karakter, Stanford Blatch, skulle utvikle seg i serien. FOTO: NTB
STORE PLANER: Serieskaperne av «And Just Like That...» hadde laget store planer for hvordan Willie Garsons karakter, Stanford Blatch, skulle utvikle seg i serien. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

I et intervju med det amerikanske nettstedet Variety åpner serieskaper og manusforfatter, Michal Patrick King, opp om hvordan det opprinnelig skulle gå med Sex og Singelliv-karakteren Stanford Blatch i HBO-serien «And Just Like That...».

Planen for Willies karakter måtte endres drastisk da King og de andre manusforfatterne av «And Just Like That...» fikk vite om hans kamp mot Bukspyttkjertelkreft. Denne kreftformen er den fjerde hyppigste kreftrelaterte dødsårsaken i den vestlige verden.

I slutten av september 2021 tapte Garson kampen. Det var Willies sønn Nathen som først bekreftet den triste nyheten via sosiale medier.

Uten tvil var det mange fans som kjente på en stor sorg da den populære skuespilleren gikk bort, bare 57 år gammel. Også hans skuespillerkolleger fra Sex og Singelliv delte åpent om sine reaksjoner etter dødsfallet.

KJENT TREKLØVER: De tre har vært å se sammen på skjermen siden Sex og Singellivs spede begynnelse. F.v: Mario Cantone, Sarah Jessica Parker og Willie Garson, bilde fra serien Just Like That. Foto: NTB.
KJENT TREKLØVER: De tre har vært å se sammen på skjermen siden Sex og Singellivs spede begynnelse. F.v: Mario Cantone, Sarah Jessica Parker og Willie Garson, bilde fra serien Just Like That. Foto: NTB. Vis mer

Stanford var Carrie Bradshaws (Sarah Jessica Parker) nære venn og medsammensvorne gjennom hele Sex og Singelliv-universet og i de tre første episodene av «And Just Like That...», som hadde premiere på HBO Max i desember 2021.

King fortalte nylig til Variety at planen var at Garsons karakter skulle være med i hver episode.

Midtlivskrise

Men så i episode fire er ikke Stanford Blatch å se mer.

Han skulle være med i alle ti episodene. Det var før jeg visste at Willie var syk, og at han ikke kunne fullføre. Stanford skulle ha en midtlivskrise, forteller serieskaperen.

- Stanfords karakter hadde alltid en «bikarriere» som manager og vi skulle utforske det faktum at det ikke var en ordentlig karriere, fortsetter King.

Videre forteller han at det skulle være han og Carrie, som kjente på forandringene. Stanford og Anthony (Stanfords ektemann, spilt av Mario Cantone) ville nok ha skilt lag uansett.

Ifølge King kunne de på den måten beholdt begge i serien og alle ville vært lettet over at de var skilt, fordi det ikke var hyggelig for noen av dem. Han forteller videre at det var en rekke morsomme, sjarmerende scener sammen med Carrie, som han virkelig elsket.

– Den gode gamle og veldig spesifikke kjemien som Carrie og Stanford hadde, var basert på den unike historien de to hadde sammen.

NÆRE VENNER: Den gode kjemien mellom Carrie Bradshaw og Stanford Blatch, som vi kjenner fra Sex og Singelliv, skal også ha vært et faktum i virkeligheten. De to var nære venner utenfor sett også. Foto: NTB.
NÆRE VENNER: Den gode kjemien mellom Carrie Bradshaw og Stanford Blatch, som vi kjenner fra Sex og Singelliv, skal også ha vært et faktum i virkeligheten. De to var nære venner utenfor sett også. Foto: NTB. Vis mer

«Hverken morsomt eller søtt»

I stedet for det planlagte scenarioet med midtlivskrise og skilsmisse, ble Garson skrevet ut av serien i episode fire med en plutselig jobbrelatert flytting til Tokyo. Dette fikk Carrie vite om via en håndskrevet beskjed.

Ifølge King var det helt nødvendig å gjøre det på den måten, gitt omstendighetene.

SERIESKAPER: Michael Patrick King var med å lage både Sex og Singelliv og begge filmene- inspiriert av serien. Nå jobber han med oppfølgingsserien Just Like That. Her bilde fra filmingen av Sex og Singelliv 2 fra 2009. Foto: NTB.
SERIESKAPER: Michael Patrick King var med å lage både Sex og Singelliv og begge filmene- inspiriert av serien. Nå jobber han med oppfølgingsserien Just Like That. Her bilde fra filmingen av Sex og Singelliv 2 fra 2009. Foto: NTB. Vis mer

- Liv og død er én ting i fiksjonens verden. Men når det er virkelig, er det hverken morsomt eller søtt. Jeg ville ikke la det være noen tvil om hvor han var blitt av. Jeg visste at seerne aldri ville la seg engasjere av noe sånt, fordi de visste at han aldri ville komme tilbake igjen. Det var den mest tynnslitte skrivingen jeg har gjort- og bare skrive han ut, uten mye manøvrering, fordi det hele var så trist. Det var ingen sjarmerende eller søt måte å gjøre det på.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer