Janne Formoe og Pia Tjelta

Slik startet vennskapet mellom Janne Formoe og Pia Tjelta

Har vært nære venninner i over 20 år!

JANNE FORMOE OG PIA TJELTA: I 2003 var det premiere på filmen Buddy, der blant andre Janne Formoe og Pia Tjelta spilte mot Aksel Hennie. Her med regissør Morten Tyldum under Filmfestivalen i Haugesund i 2003. FOTO: Erlend Aas / NTB
JANNE FORMOE OG PIA TJELTA: I 2003 var det premiere på filmen Buddy, der blant andre Janne Formoe og Pia Tjelta spilte mot Aksel Hennie. Her med regissør Morten Tyldum under Filmfestivalen i Haugesund i 2003. FOTO: Erlend Aas / NTB Vis mer
Publisert

Skuespillerne Janne Formoe (46) og Pia Tjelta (44) tilhører kjendiseliten i Norge, og deler et vennskap som har strukket seg godt over to tiår.

Begge to har spilt mot hverandre i TVNorge-serien Neste sommer, men ble kjent allerede da Pia Tjelta startet på Teaterhøgskolen i 2000 - det samme året Janne Formoe var ferdig på prestisjeskolen.

- Det året jeg gikk ut av Teaterhøgskolen kom Pia inn, og alle hadde et eget skap som de skulle ha mens de gikk på skolen. Jeg hadde skrevet en lykkelapp og lagt ved en liten frosk, til den som skulle overta skapet mitt.

- Det visste jeg ikke hvem var, men det viste seg at det var Pia, forteller hun til KK, under høstlanseringen for TVNorge og Discovery+ i juni.

Jubileumet har gått dem hus forbi

Kort tid senere fikk de begge roller i filmen Buddy, skrevet av Lars Gudmestad (53) og regissert av Morten Tyldum (55). Filmen hadde premiere i 2003, og Pia og Janne spiller mot blant andre Aksel Hennie (46), Nicolai Cleve Broch (46) og Anders Baasmo (46).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer