Feminisme

Slik svarer Emma Watson på kritikken

- Kritikerne sa at jeg ikke kunne være feminist og ha pupper. Det viser igjen bare hvor mange misforståelser det er rundt hva feminisme er.

EMMA WATSON: Emma Watson er å se i aprilnummeret av Vanity Fair. Men bildene har hun fått mye kritikk på. Slik svarer hun!  Foto: AFP
EMMA WATSON: Emma Watson er å se i aprilnummeret av Vanity Fair. Men bildene har hun fått mye kritikk på. Slik svarer hun! Foto: AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med kvinnedagen rett rundt hjørnet er det flere som velger å bruke stemmen sin for å ytre sine meninger, og noen ganger (eller ofte) kan det skape det store diskusjoner. (Psst: - Å trene styrke er feminisme i praksis!)

Da skuespilleren Emma Watson nylig ble fotografert for magasinet Vanity Fair fikk særlig ett av bildene mye oppmerksomhet og kritikken haglet inn. Hvorfor? Jo, fordi Watson er iført en kappe hvor litt av puppene hennes vises. Som for noen tydeligvis er helt «koko» med tanke på at «Harry Potter»-skuespilleren er feminist. Pret-a-reporter hadde blant annet tittelen:

«Er skuespilleren og feministen Emma Watson en hykler for å gå toppløs i Vanity Fair?»

Internett har skapt en diskusjon og nå svarer Watson på kritikken.

Jeg vet virkelig ikke hva mine pupper har med det å gjøre

- Kritikerne sa at jeg ikke kunne være feminist og ha pupper. Det viser igjen bare hvor mange misoppfatninger og misforståelser det er rundt hva feminisme er. Feminisme handler om å gi kvinner et valg. Feminisme er ikke en pinne du bruker til å slå andre kvinner med. Det handler om frihet. Det handler om frigjøring. Det handler om likestilling. Jeg vet virkelig ikke hva mine pupper har med det å gjøre, sa hun til Reuters. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer