Slik tok Kennedy-familien farvel med Saoirse (22)

Nok en tragedie har rammet den mektige familien.

TUNGT FARVEL: Courtney Kennedy Hill fulgte datteren Saoirse Kennedy Hill til graven mandag 5. august. Saoirse, som var barnebarnet til avdøde Robert Kennedy, ble bare 22 år gammel. Courtney fikk trøst av Maria Shriver (høyre) og Sydney Lawford McKelvy - barnebarnet til Joseph P. Kennedy. FOTO: NTB Scanpix
TUNGT FARVEL: Courtney Kennedy Hill fulgte datteren Saoirse Kennedy Hill til graven mandag 5. august. Saoirse, som var barnebarnet til avdøde Robert Kennedy, ble bare 22 år gammel. Courtney fikk trøst av Maria Shriver (høyre) og Sydney Lawford McKelvy - barnebarnet til Joseph P. Kennedy. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

1. august ble Saoirse Kennedy Hill (22) funnet livløs i Kennedy-familiens bolig i Hyannis Port i Massachusetts. Hun ble siden erklært død på Cape Cod Hospital, som følge av en mulig overdose, skriver Los Angeles Times. Hendelsen er fremdeles under etterforskning.

MINNETEKST: Saoirse Kennedy Hill ble bare 22 år. FOTO: NTB Scanpix
MINNETEKST: Saoirse Kennedy Hill ble bare 22 år. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

22-åringen var barnebarnet til avdøde Robert Kennedy, broren til den tidligere amerikanske presidenten John F. Kennedy. Hun var datteren til Courtney Kennedy Hill (62) og Paul Michael Hill (65), som ble skilt i 2006.

Mandag 5. august ble det avholdt en privat begravelse, hvor flere av Kennedy-familiens medlemmer, og utvidede familie, var representert. Blant dem var mormor Ethel Kennedy (91) - som var gift med Robert Kennedy til hans død i 1968.

MORMOR: Ethel Kennedy, som var gift med senator Robert Kennedy til hans død i 1968, fulgte barnebarnet til graven. Her er hun omringet av øvrige familiemedlemmer. FOTO: NTB Scanpix
MORMOR: Ethel Kennedy, som var gift med senator Robert Kennedy til hans død i 1968, fulgte barnebarnet til graven. Her er hun omringet av øvrige familiemedlemmer. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Caroline Kennedy (61), datteren til John F. Kennedy og Jacqueline Kennedy, holdt minnetale i begravelsen. Ted Kennedy Jr. (57) og Joe Kennedy III (38) var to av de som bar kisten ut av Our Lady of Victory Church som ligger i nærheten av Kennedy-familiens bolig i Hyannis Port. Det ble også avholdt minnemarkering hos mormor Ethel Kennedy.

Var åpen om depresjon

Ifølge People hadde 22-åringen lagt ut på en morgendukkert torsdag morgen, før hun la seg for å sove igjen. Familien ønsket ikke å forstyrre henne, ettersom de visste at hun hadde vært ute på byen kvelden i forveien, men da klokken nærmet seg to på ettermiddagen gikk de for å se til henne. Det var da de fant henne livløs i sengen.

STØTTE: Courtney Kennedy Hill ble støttet ut av Maria Shriver (venstre) og Sydney Lawford McKelvy etter begravelsen. Førstnevnte er datteren til Eunice Kennedy Shriver. FOTO: NTB Scanpix
STØTTE: Courtney Kennedy Hill ble støttet ut av Maria Shriver (venstre) og Sydney Lawford McKelvy etter begravelsen. Førstnevnte er datteren til Eunice Kennedy Shriver. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Saoirse Kennedy Hill, som til høsten skulle starte på sitt siste år ved Boston College, har tidligere vært åpen om at hun har vært rammet av depresjon. I et innlegg som ble publisert i studentavisen i 2016, da hun gikk på privatskolen Deerfield Academy.

«Min depresjon tok form på begynnelsen av grunnskolen, og kommer til å være med meg resten av livet. Selv om jeg for det meste hadde en lykkelig barndom, led jeg av en dyp tristhet som føltes som en tung byrde i mitt bryst».

Hun ønsket å rette fokus mot stigmatiseringen rund depresjonsdiagnosen.

«Folk snakker åpent om kreft, så hvorfor er det så vanskelig å snakke om årsakene rundt depresjon, bipolar lidelser, angst og schizofreni? Selv om sykdommen ikke vises på utsiden, betyr ikke det at den som lider av det ikke kjemper på innsiden. La oss gå sammen, og gjøre samfunnet vårt mer inkluderende og åpent.», skrev hun i innlegget fra 2016, ifølge People.

TØFT: Saoirse var Courtney Kennedy Hills og Paul Hills eneste datter, som de fikk i ekteskapet som varte fra 1993 til 2006. Her tar faren farvel med datteren. FOTO: NTB Scanpix
TØFT: Saoirse var Courtney Kennedy Hills og Paul Hills eneste datter, som de fikk i ekteskapet som varte fra 1993 til 2006. Her tar faren farvel med datteren. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Også hennes mor, Courtney Kennedy Hill, har vært åpen om at også hun lider av depresjon. I et radiointervju med kanalen RTE Radio 1 sa hun at hun har vært preget av det hele livet.

- Jeg har gått inn og ut av det hele livet. Så til alle dere der ute som lider av depresjon, vit at dere ikke er alene. Og du kan komme deg gjennom det, uansett hvor vanskelig det er.

Saoirse var Courtney og Paul Hills eneste datter, som de fikk i ekteskapet som varte fra 1993 til 2006. Han var utrøstelig under begravelsen til sin datter, og ifølge en familievenn People har snakket med, som var til stede under begravelsen, holdt faren en sterk tale til forsamlingen.

- Hun var mitt livs kjærlighet. Hun var en rebell, og jeg elsket henne av hele mitt hjerte.

«The Kennedy curse»

Den verdensberømte Kennedy-klanen har gjennom årenes løp vært rammet av utallige tragedier - og dette har etter hvert fått tilnavnet «The Kennedy curse».

I 1944, under andre verdenskrig, ble piloten Joseph P. Kennedy Jr. skutt ned over England. Han var Kennedy-overhodet Joseph P. Kennedy Sr. og Rose Fitzgerald Kennedys eldste sønn, og var fra familiens side tiltenkt rollen som amerikansk president.

Denne oppgaven gikk derfor videre til lillebroren John F. Kennedy, som i januar 1961 oppnådde målet om å bli president, men som tre år senere ble skutt under et presidentbesøk i Dallas i Texas.

Det gikk bare fem år før tragedien rammet på ny, da senator Robert Kennedy (Saoires morfar) ble skutt og drept på The Ambassador Hotel i Los Angeles, etter at han hadde holdt tale på hotellet. Robert Kennedy, som da var 42 år, forsøkte på denne tiden å følge i storebroren JFKs fotspor, og ta over presidentrollen etter Lyndon B. Johnson.

KORT EKTESKAP: Kennedy-søsteren Kathleen Agnes Kennedy var bare gift med den britiske adelsmannen William Cavendish i fire måneder, før han ble skutt og drept som følge av andre verdenskrig. Selv omkom hun i en flystyrt i 1948. Bildet er fra bryllupet i mai 1944. FOTO: NTB Scanpix
KORT EKTESKAP: Kennedy-søsteren Kathleen Agnes Kennedy var bare gift med den britiske adelsmannen William Cavendish i fire måneder, før han ble skutt og drept som følge av andre verdenskrig. Selv omkom hun i en flystyrt i 1948. Bildet er fra bryllupet i mai 1944. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Fly- og bilulykker har også vært en gjenganger i Kennedy-familiens historikk. I 1948 døde Kathleen Agnes Kennedy, en av Kennedy-søstrene, i en flyulykke i Frankrike. Fire år tidligere, i mai 1944, hadde hun mot familiens vilje giftet seg med den britiske adelsmannen William Cavendish.

Men bare fire måneder inn i ekteskapet ble han skutt og drept av en snikskytter, da han kjempet for de allierte troppene i Belgia.

KENNEDY-BRØDRE: Robert, Ted og John F. Kennedy var sønnene til den amerikanske forretningsmannen Joseph P. Kennedy Sr. Forfedrene deres emigrerte fra Irland på midten av 1800-tallet. FOTO: NTB Scanpix
KENNEDY-BRØDRE: Robert, Ted og John F. Kennedy var sønnene til den amerikanske forretningsmannen Joseph P. Kennedy Sr. Forfedrene deres emigrerte fra Irland på midten av 1800-tallet. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

I 1969 arrangerte Edward «Ted» Kennedy, lillebroren til JFK og Robert, en ungkarsfest på øya Chappaquiddick i Massachusetts. I de sene nattestimer bestemte han seg for å skysse valgkampkollegaen Mary Jo Kopechne (29) hjem, men under kjøreturen havnet bilen utfor en bro, og bare Ted Kennedy overlevde ulykken.

Kennedy-broren meldte ikke fra om ulykken før dagen etter, og han har hele livet benektet for at han hadde drukket alkohol den fatale kvelden.

20 år siden John F. Kennedy jr. døde i flystyrt

I sommer er det 20 år siden John F. Kennedy jr., sønnen til John F. Kennedy og Jacqueline Kennedy, døde i en flystyrt i nærheten av Martha's Vineyard, sør for Cape Cod i Massachusetts. Det var JFK jr som selv styrte flyet.

OMKOM I FLYSTYRT: 16. juli i år var det 20 år siden John F. Kennedy jr og kona Carolyn Bessette-Kennedy omkom i flystyrten ved Martha's Vineyard. Han ble 38 år og hun ble 33 år. FOTO: NTB Scanpix
OMKOM I FLYSTYRT: 16. juli i år var det 20 år siden John F. Kennedy jr og kona Carolyn Bessette-Kennedy omkom i flystyrten ved Martha's Vineyard. Han ble 38 år og hun ble 33 år. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Om bord i flyet var også kona Carolyn Bessette-Kennedy (33) og hennes søster Lauren Bessette (34). Trioen var på vei til bryllupet mellom Rory Kennedy og Mark Bailey, som skulle avholdes 17. juli 1999, men på grunn av flystyrten dagen i forveien ble bryllupet utsatt.

Listen over Kennedy-tragediene er lang, og dødsfallet til Saoirse Kennedy Hill er beklageligvis den siste ut i rekken av fatale hendelser.

Øvrige kilder: Wikipedia, og The New York Times

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer