Dyrt hos frisøren

Slik unngår du å betale for mye hos frisøren

Her er rådene – fra frisørene selv.

DYRT HOS FRISØREN: Frisørene gir deg sine beste tips for å holde prisen nede. FOTO: NTB
DYRT HOS FRISØREN: Frisørene gir deg sine beste tips for å holde prisen nede. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Hår opptar oss alle, enten vi har lite eller mye av det, om det er tykt eller tynt, langt eller kort, krøllet eller slett. KK skriver stadig om hårtrender, noe leserne våre synes å være sette pris på.

Vi har også skrevet om de mindre heldige sidene ved hårstell, som da KKs journalist foretok en hjemmeblekning, som fikk katastrofale følger, og som til slutt endte i frisørstolen.

Å bli stelt med hos frisøren er herlig og avslappende, og minuttene blir fort til timer om man skal gjennom både klipp, farging, striping, vask, kur, balsam, hodemassasje føn, extensions, styling …

Men vent litt. Trenger man alt sammen? Når man sitter der i frisørens vold, er det fort gjort å takke ja til alt som tilbys, men selvsagt har det sin pris når regninga kommer. Noen vil tenke at i disse trangere tider, skal jeg hvert fall unne meg å kose meg hos frisøren. Andre igjen vil forsøke å holde kostnadene nede.

Foliestriper

Et forslag du kanskje har fått fra frisøren, er striper. Den som har sittet med folieflak over hele hodet, og blitt penslet i det vide og det breie, vet at klokka går fort, og at det kan være lurt å ha backup på hentinga i barnehagen.

I et intervju med The Sun mener den britiske frisøren Celeste Arnold at man ikke alltid trenger så mange striper som frisøren foreslår. Hun mener det er unødvendig å fylle hele hodet med folie hver gang, og at man kan få tilsvarende resultat ved å bare stripe en fjerdedel av håret, med vekt på skillen og tinningene. Dette vil gå mye fortere, og dermed bli billigere. Men hun understreker at dette ikke tilbys av alle frisører, så her må man spørre seg for i forkant.

FOLIESTRIPER: ... er ikke alltid det eneste alternativet, skal vi tro ekspertene. FOTO: NTB
FOLIESTRIPER: ... er ikke alltid det eneste alternativet, skal vi tro ekspertene. FOTO: NTB Vis mer

Da KK i 2017 intervjuet Lise Holm-Glad, frisør og leder av Defines frisørteam, rådet hun oss til å spørre etter alternativer til folistriper, da måten frisøren striper deg på kan faktisk ha mye å si for sluttsummen på kvitteringen.

– Når frisøren plukker ut hår med kam (veve på fagspråket) og pakker inn i folie, tar det mye lengre tid og koster mer, enn om frisøren grer farge med stripekam, eller bruker hette og heklenål.

Holm-Glad understreket i saken at du fint kan være ærlig med frisøren din om at budsjettet er litt stramt.

– Generelt synes jeg at ikke at du skal være redd for å spørre om pris og alternativer. Det er ikke flaut eller tegn på at du er gjerrig. Frisøren skjønner at du ikke har råd eller lyst til å bruke alle pengene dine på håret ditt.

Balsam og kur

Ofte spør frisøren om du vil ha en kur. Det kan jo høres ut som en god idé der og da. Hvorvidt man tar betalt for kur og balsam praktiseres ulikt i norske salonger og kjeder, noen har det på prislista, hos andre inngår det i behandlingen.

I intervjuet med The Sun sier gründer og kjendisfrisør Leo Izquierdo at du aldri bør du gå ut fra at kur er gratis. Han mener det «bortkastede penger» å betale for en hårkur i salongen, og at det vil være mye billigere å kjøpe hele produktet, og foreta behandlingen hjemme.

EN KUR FOR ALT?: Vil du ha kur? spør frisøren ofte. Ikke alle frisører er enige i at du bør takke ja. FOTO: NTB
EN KUR FOR ALT?: Vil du ha kur? spør frisøren ofte. Ikke alle frisører er enige i at du bør takke ja. FOTO: NTB Vis mer

Heller ikke Celeste Arnold mener hårkur nødvendigvis er verdt pengene. Hun oppfordrer til å alltid spørre hva behandlingen koster, hvor lenge effekten kan antas å være, og hva den egentlig skal gjøre for håret ditt. Først da vil du kunne vurdere om du synes det er verdt pengene – og unngå overraskelser i kassen, mener Arnold.

Føn og styling?

Da KK skrev om hvordan du kan spare penger hos frisøren i 2017, mente Lise Holm-Glad at det ikke er noen skam å ville holde prisen nede, og at mange salonger ikke vil heve øyebrynet om du takker nei til føn og styling etter at klippen er ferdig.

– Visse salonger synes det er greit at du ikke ønsker å bli fønet, da er du raskere ut av stolen og prisen kan bli litt lavere. Spør!, sa Holm-Glad.

Videre rådet hun å sjekke etter såkalte «treningskvelder» hos frisøren, hvis du føler deg modig og klar for noe nytt.

– Noen salonger søker etter modeller når de har treningskvelder, da er det også ferdig utlærte frisører som trener på nye eller forskjellige teknikker, sa Holm-Glad til KK, og la til at lærlingklipp er et annet alternativ.

Gratis konsultasjon?

Mange norske frisører reklamerer for at man kan komme innom for en «gratis, uforpliktende konsultasjon». Ifølge frisørene som The Sun har snakket med, vil de færreste frisører ta betalt for en forhåndskonsultasjon, altså å uforpliktende se på håret ditt før du bestemmer seg for å klippe deg. Ifølge avisen er det god grunn til å se opp om en frisør vil ta betalt for en slik tjeneste.

– De fleste salonger tilbyr dette som en gratis tjeneste, men jeg vet også om salonger som tar en avgift som de trekker av om du bestiller time, sier Celeste til avisen.

Hun mener en forhåndskonsultasjon er en god idé, da det gir en mulighet til å spørre om priser, for å unngå overraskelser i kassen.

Oppdag mer om mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer