Adele

Slik vil Adele forklare skilsmissen for sønnen

Hun er tilbake. Og nå vil hun fortelle sin historie.

NY KJÆRESTE: Tidligere i år ble det ble offentliggjort at Adele dater sportsagenten Rich Paul. Han har grunnlagt Klutch Sports Group som representerer flere NBA- og NFL-spillere, blant annet basketballstjernen LeBron James. Foto: NTB
NY KJÆRESTE: Tidligere i år ble det ble offentliggjort at Adele dater sportsagenten Rich Paul. Han har grunnlagt Klutch Sports Group som representerer flere NBA- og NFL-spillere, blant annet basketballstjernen LeBron James. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Den anerkjente artisten har rørt mange sjeler med sine hjerteskjærende kjærlighetssanger som Someone Like You og Rolling in the Deep. Adele Adkins (33) har gitt ut tre album som til sammen har hentet inn 15 Grammy-priser. Så forsvant hun fra rampelyset.

Det har gått seks år siden hun sist ga ut en låt. Helt til Easy on me, hennes siste låt ble sluppet 15. oktober, som etter det første døgnet ble den mest streamede låten på Spotify noensinne.

Og med det kan vi konkludere med at Adele har vært savnet.

«Go easy on me»

I et ferskt intervju med britiske Vogue forteller hun om opp- og nedturene etter 2016 - året hun sist gjorde et intervju. En pandemi og en skilsmisse senere, kan hun fortelle at hun er veldig klar for å gi ut ny musikk.

- Jeg føler at dette albumet er selvdestruktivt, selv-reflekterende og en form for selv-befrielse. Men jeg er klar. Jeg vil virkelig at folk skal høre min side av historien denne gangen, sier hun til Vogue.

33-åringens nyeste utgivelse handler om en tøff barndom, et mislykket ekteskap og erfaringer fra kjærlighet, familie og det å bli forlatt.

Sønnen Angelo (8) har vært i bakhodet hennes gjennom prosessen med å lage det kommende albumet. Han har, som mange barn, hatt det vanskelig når det gjelder å forstå og forsone seg med foreldrenes skilsmisse.

Den ferske singelen er Adeles måte å fortelle om skilsmissen på - både for sønnen og en ellers nysgjerrig verden.

- Jeg ønsket å forklare han - gjennom albumet - når han er i 20-årene eller 30-årene, hvem jeg er og hvorfor jeg frivillig valgte å demontere livet hans for å følge min egen lykke, sier hun og beskriver følelsen av skyld overfor sønnen - en følelse hun tror at hun aldri vil være i stand til å komme over, sier hun til Vogue.

FAKSIMILE: Britiske Vogue // Steven Meisel
FAKSIMILE: Britiske Vogue // Steven Meisel Vis mer

En ny versjon av seg selv

Vogue beskriver Adele som «reborn», som i gjenfødt på norsk. En annen versjon av popstjernen har returnert med ny musikk, denne gangen med flere livserfaringer i bagasjen og en sunnere livsstil.

Etter mange år som kjærester giftet Simon Konecki (47) og Adele Adkins seg i 2016. I 2019 ble de separert.

Store deler av albumet er skrevet i forkant av bruddet, som betyr at det er de siste låtene som ble skrevet som bærer preg av kjærlighetssorg. Flere konkrete hendelser i ekteskapet er beskrevet i sangene. Hun ønsket å inkludere disse eksemplene for at sønnen skal forstå hvordan man skal behandle sin partner.

- Etter å ha gått gjennom en skilsmisse er kravene mine skyhøye.

Videre i intervjuet forklarer den LA-baserte briten at hun ville vært knust om hun ikke hadde satt seg selv først. Hun slet med angst og kunne glemme hva hun fortalte og ikke fortalte om separasjonen til sin åtte år gamle sønn.

Det har vært viktig for henne å være åpen med Angelo angående ekteskapet for å opprettholde en god relasjon i familien. Selv hadde hun en tøff barndom med et anstrengt forhold til faren sin, noe hun ikke ønsker for sin egen sønn.

SKILT: Simon Konecki og Adele Adkins. Foto: NTB
SKILT: Simon Konecki og Adele Adkins. Foto: NTB Vis mer

I dag lever hun fint med angsten:

- Jeg har lært flere verktøy i terapi, men jeg lar det også bare holde på. Angsten forverres hvis jeg prøver å bli helt kvitt den, sier hun til Vogue.

På sin side har hun funnet seg en ny kjæreste, samtidig som hun fremdeles har et godt forhold til eksmannen.

- Jeg kunne ikke valgt en bedre far til min sønn.

Hun har funnet kjærligheten med den 39 år gamle sportsagenten Rich Paul. Noe som gjør at det fungerer mellom de to var blant annet at han ikke bryr seg om omgivelsene. Menn hun har datet tidligere, har syntes det har vært utfordrende å ikke kunne gå hvor de vil som par, nettopp fordi hun som regel holder seg innendørs eller kjører bil for å unngå oppmerksomhet utenfra, forteller hun åpenhjertig.

Sjokkerte med vektnedgang

Adele sjokkerte med sin vanvittige vektnedgang da nye bilder av den anerkjente artisten gikk viralt i mai 2020.

I intervjuet med Vogue spøker hun om at det var Los Angeles som fikk henne til å slanke seg, for der skal alle være slanke. Men kan egentlig en by få deg til å gå ned hele 45 kilo? Hun forklarer den sjokkerende forandringen med at livstilsendringen skjedde utenfor rampelyset over en toårs-periode, så for henne opplevdes det ikke like drastisk som for publikum.

Med to til tre treningsøkter daglig, forstår hun at en slik form for slanking ikke er så enkelt å gjennomføre for alle. Hun var ikke opptatt med jobb på det tidspunktet, og hun trengte å oppta tiden med noe etter bruddet i en arbeidsløs hverdag. «Det kunne ha vært strikking, men det ble det ikke- det ble trening». Og hun er fascinert over hvordan kroppen kan forandre seg.

NY FIGUR: Artist Adeles «nye» figur har fått sosiale medier til å ta av - men flere reagerer på tilbakemeldingene. Vis mer

Det er mange som har meninger om kroppen hennes, sier hun i Vogue-intervjuet. Det gjelder både før og etter vektnedgangen.

«Det er ikke meningen at alle skal være tynne», skrev en bruker til et Instagram-innlegg etter vektnedgangen hennes, mens en annen skrev «Hun så bedre ut før. Nå ser hun ikke lenger ut som seg selv».

Adele påstår at folk ikke vet så mye om henne, noe hun delvis har rett i. Hun liker å holde deler av livet skjult for offentligheten. Derfor bryr hun seg ikke så mye om hva andre mener, for hva er egentlig de meningene basert på?, reflekterer hun. Adele har alltid vært opptatt av å verne om privatlivet sitt og nevner for eksempel aldri sønnens navn.

Men kjærlighetslivet hennes, det har vi en viss innsikt i. Og vi håper det fortsetter slik så lenge det oppstår ny musikk av det.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer