Døde kjendiser

Slik ville stjernene sett ut i dag – om de fikk leve

Fotografen Alper Yesiltas har laget bilder av døde kjendiser – slik de kunne sett ut som eldre.

DIANA: Fotograf Alper Yesiltas har laget fremstillinger av kjente fjes, slik han mener de ville sett ut, om de fikk leve. FOTO: Faksimile Instagram @Alperyesiltas
DIANA: Fotograf Alper Yesiltas har laget fremstillinger av kjente fjes, slik han mener de ville sett ut, om de fikk leve. FOTO: Faksimile Instagram @Alperyesiltas Vis mer
Publisert

Noen rekker å bli stjerner i løpet av en kort levetid, og dermed en del av den kollektive bevisstheten. Ta for eksempel Amy Winehouse, Tupac Shakur, James Dean, Heath Ledger og Marilyn Monroe. Ansiktene deres forblir for alltid unge, og kanskje er det nettopp slik vi ønsker å huske dem, til tross for at de gikk ut av tiden for tidlig.

En som ikke har slått seg til ro med å aldri får vite hvordan de døde stjernene ville sett ut om de fikk bli gamle, er fotografen Alper Yesiltas. Gjennom fotoprosjektet As if nothing happened, har han ved hjelp av kunstig intelligens laget bilder av stjerner som døde mens de fortsatt var mer eller mindre unge.

I fotoserien fremstiller Yesiltas stjernene som tilårskomne, med alderstegn, som hos andre dødelige. John Lennon, for eksempel, som ble skutt utenfor sitt hjem i Dakota Building på Manhattan i 1980, i en alder av 40 år. I fotografens tolkning ville han sett slik ut:

Bestemor Diana

Vi er nok mange som lurer på hvordan stilsikre prinsesse Diana ville sett ut i dag, om hun ikke hadde omkommet i trafikkulykken i Paris. Hvordan hun ville omfavnet livet som bestemor? Hvor ville hun vært i all viraken rundt dronning Elizabeths begravelse, og utnevnelsen av Camilla til dronninggemalinne? Kanskje ville hun tatt det hardt? Under bildet Yesiltas har laget av prinsesse Diana skriver en følger at Diana ser ut mer som 80 år, enn 61, som hun ville vært da bildet ble lagt ut:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer