ABBA

Slipper ny låt

ABBA-stjerna (73) ligger ikke på latsida.

ABBA: I august 2023 la ABBA-stjerna ut et innlegg på Instagram om en ny låt som slippes 31. august. Fansern er over seg av begeistring og venter i spenning. FOTO: SCANPIX SVERIGE/NTB
ABBA: I august 2023 la ABBA-stjerna ut et innlegg på Instagram om en ny låt som slippes 31. august. Fansern er over seg av begeistring og venter i spenning. FOTO: SCANPIX SVERIGE/NTB Vis mer
Publisert

De fire medlemmene i ABBA har alle hatt musikalske karrierer etter oppløsningen av et av verdens kanskje mest ikoniske band. Björn Ulvaeus og Benny Andersson har gjort det stort med musikaler som Chess og Kristina fra Duvemåla, og ikke minst Mamma Mia-universet, mens Agnetha Fältskog og Anni-Frid Lyngstad har kommet med etterlengtede låter, dog etter manges syn altfor sjelden.

Nå ser det ut til å bli en endring på det.

På en nyopprettet Instagram-konto deler nemlig Agnetha Fältskog, på tampen av august 2023, at hun kommer med splitter ny låt.

Det er ti år siden Agnetha sist kom med ny musikk, soloplata «A», og 73-åringen røper på Instagram at torsdag 31. august 2023 er verdenspremiere for den nye låten, som har tittelen «Where do we go from here».

Det kan synes som om Agneta har fått blod på tann etter at Abba ganske uventet gikk i studio slapp hele ti nye låter i 2021 med platen Voyage, og kanskje har også det heldigitale Abba avatar-showet i London gjort sitt til at 73-åringen nå er tilbake som artist.

Ifølge Dailymai har Agnetha landet en stor platekontrakt med selskapet BMG som også har den australske stjerna Kylie Minogue i stallen.

Etter alt å dømme skal hun være gjest i et frokostshow på BBC i forbindelse med lanseringen, og i innlegget sitt tagger hun både BBC og verten for talkshowet.

Vondt år

Agnetha har bak seg et stritt år, etter at dokumentaren «Take A Chance – Confessions of a Stalker» hadde premiere. Dokumentaren forteller om nederlenderen Gert van der Graaf, et fan som i årevis var sykelig opptatt av stjernen, og endte opp med å flytte til Sverige og bli kjæresten ABBA-stjernen for en periode. Van der Graaf ble senere dømt i svensk rett til å holde seg unna stjernen.

Agnetha Fältskog skal ikke ha bifalt at dokumentaren ble laget, og kilder nær henne skal ha ment at stjernen burde bli skånet fra den opprivende dokumentaren.

Født stjerne

Agnetha Fältskog var tidlig et stort musikalsk talent og sang i band. På 60-tallet møtte hun Björn Ulvaeus, da de skulle synge duett sammen på TV. Björn sa senere i et intervju med Dagens Nyheter at det var kjærlighet ved første blikk fra hans side.

Agnetha hadde frem til hun møtte Björn vært forlovet med en annen. Men snart giftet hun og Björn seg, og de fikk barna Linda og Peter Christian. I 1979 gikk paret imidlertid hver til sitt. Flere år senere, i 1990, giftet Agnetha seg med den svenske kirurgen Tomas Sonnenfeldt, men paret skilte seg tre år senere.

SEIER: Stemningen sto i taket da Abba og Waterloo gikk til topp i den internasjonale Eurovision-finalen i 1974. FOTO: - AP Photo/Robert Dear/NTB
SEIER: Stemningen sto i taket da Abba og Waterloo gikk til topp i den internasjonale Eurovision-finalen i 1974. FOTO: - AP Photo/Robert Dear/NTB Vis mer

En knapp uke etter at Agnetha Fältskog opprettet instagramkontoen har hun allerede nærmere 30 tusen følgere, og fansen gleder seg stort til ny musikk.

Det gjør vi i KK også, selv om enkelte av oss smertelig må erkjenne at det føles som i går at ABBA vant Grand Prix med Waterloo i 1974 – og siden bandet tre år senere sparket i gang verdensturneen i gymsalen på Ekeberg.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer