Mor-dattertradisjon

Smertefull bursdagstradisjon

Hver gang datteren Apple har bursdag tar Gwyneth Paltrow henne med på en mildt sagt utradisjonell feiring.

GRATTIS MED DAGEN: Er du klar for litt moro? Nei, vi snakker ikke om kake. FOTO: @gwynethpalthrow/instagram
GRATTIS MED DAGEN: Er du klar for litt moro? Nei, vi snakker ikke om kake. FOTO: @gwynethpalthrow/instagram Vis mer
Publisert

Ja visst gör det ont när knoppar brister. Varför skulle annars våren tveka? skrev Karin Boye i et av Nordens mest kjente dikt, og poetens ord om livets vonde overganger og årene som går er like aktuelle i dag som for snart hundre år siden.

To som ikke synes redde for smerte forbundet med å feire nok en bursdag, er den amerikanske skuespilleren Gwyneth Paltrow (48) og datteren Apple Martin. Gwyneth fikk to barn sammen med eksmannen, «Coldplay»-vokalist Chris Martin, og datteren Apple (17) er to år eldre enn broren Moses.

Utradisjonell feiring

Gwyneth driver nettstedet The Goop, der hun selger blant annet anti-ageprodukter på løpende bånd. Men når det kommer til fysisk smerte rundt å bli eldre synes Gwyneth ikke å ha noen kvaler.

Der andre mødre gjerne lager bursdagstradisjoner for barna i retning kake, frokost på sengen, og selskap, har Gwyneth valgt noe helt annet. Hver gang datteren har bursdag, tar mor og datter seg nemlig en tur på … piercingsalongen!

Der setter de to seg i stolen for å la hud, brusk og kjøtt gjennomhulles.

Inspirerende Apple

I et innlegg på nettstedet The Goop i juni 2021 avslører Gwyneth at hun og datteren i anledning Apples 17-årsdag nok en gang har tatt seg en tur på piercing.

Mor-datter-opplevelsene i piercingstolen har inspirert Gwyneth i den grad at hun har kalt opp et par øredobber etter Apple, i den nye G. Label smykkekolleksjonen hun er ute med.

– Hvert år på Apples bursdag får vi oss en ny piercing. Det er en liten tradisjon vi har, skriver Gwyneth i innlegget, og fortsetter:

– Hun er en stor inspirasjon for denne kolleksjonen, og hjalp meg å finpusse på designen. Hun kommer definitivt til å «låne» øredobbene som er oppkalt etter henne.

Sarkastisk datter

At mor og datter har et nært forhold, er ikke noe nytt for den som følger Gwyneth og selskapet hennes på TicToc.

Der andre tenåringsmødre gjerne slår ned på småfrekke kommentarer fra ungdommen, har Gwyneth valgt å bruke det til sin fordel. Når hun legger ut skjønnhetsvanene sine på sosiale medier, kan den observante følger høre datteren Apples lett sarkastiske kommentarer fra sidelinjen. Ikke uten å nevne noen av selskapets produkter, vel å merke.

Omstridt

Gwyneth bor i California, og har laget seg en alternativ (bokstavelig talt) karriere, som formidler av mer eller mindre udokumentert helsestoff og produkter.

I 2018 måtte selskapet hennes betale 145 000 dollar i bøter for udokumenterte påstander om at vaginale jadeegg, som hun solgte gjennom Goop, kunne balansere hormoner og regulere menstruasjonssyklusen.

Hun påkalte seg også vrede fra fagfolk da hun oppfordret kvinner til å dampe vaginaen. Stjernen hevdet at å sitte på en slags mini-trone med damp ville rense livmoren. Eksperter var raskt ute med å slå tilbake. Slik damping kunne faktisk være skadelig, skape en pH-ubalanse og potensielt forårsake brannskader.

Hvor mye er nok?

Den Oscar-vinnende skuespilleren har bak seg en lang rekke suksessfilmer, og 48-åringen er er i dag gift med regissør Brad Falchuk.

Gwyneth synes åpenbart å sette pris på datterens sans for stil og mote, og de har begge allerede mange ekstra hull på ørene.

Vi gleder oss å følge utviklingen i mor-datterpiercingen, for lite er vel hyggeligere enn å gjøre noe helt spesielt sammen med barna sine på bursdagen.

Selv om frokost på senga selvsagt er det mindre smertefulle alternativet.

DUFTLYS MED VAGINA-LUKT: Gwyneth Paltrows selskap Goop har lansert et duftlys Paltrow har kalt «This Smells Like My Vagina». Det har ikke gått upåaktet hen, og slik gikk det da KKs Benedicte Wessel-Holst fikk dutflyset sendt hjem. Klipp: Ingebjørg Iversen. Video og reporter: Benedicte Wessel-Holst / KK Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer