Kjendisbrudd 2016

Snipp, snapp, snute - så var dét kjærlighetsforholdet ute...

Disse kjendisbruddene sjokkerte oss mest i 2016!

Publisert
Sist oppdatert

Et nytt år er straks omme, og i likhet med alle tidligere år har amors piler også i år skutt fart og sørget for nye romanser og kjærestepar - men det er jo også slik at mange forhold har tatt slutt og 2016 er intet unntak. Noen forhold hadde akkurat startet, mens andre hadde holdt sammen i flere år.

Det er alltid trist når kjærlighetsforhold tar slutt. Men noen brudd går sterkere inn på oss enn andre - kanskje nettopp fordi den sterke tilhørighet de har vist overfor hverandre fikk oss til å tro på at kjærligheten overvinner alt? Under har vi samlet de mest sjokkerende kjendisbruddene fra året som er gått. Sukk!

LES OGSÅ: Disse 13 parene sluttet å elske hverandre i 2016

Vi starter med topp tre internasjonale kjendisbrudd: 

1. Angelina Jolie (41) og Brad Pitt (52)

Dette er uten tvil det bruddet fra 2016 som sjokkerte oss mest. Ja, nyheten slo jo praktisk talt ned som lyn fra klar himmel! Etter 11 år - to av dem som mann og kone - opplyste skuespiller Angelina Jolie den 20. september, ifølge TMZ, at hun hadde tatt ut skilsmisse fra skuespillerektemannen som hun giftet seg med i en romantisk seremoni i Frankrike i 2014. Hun oppga betegnelsen «irreconcilable differences» som begrunnelse for skilsmissen.

BRAD PITT OG ANGELINA JOLIE: Hollywood-paret får hvert til sitt etter 11 år. Sjokknyheten ble kjent i september.  Foto: NTB Scanpix
BRAD PITT OG ANGELINA JOLIE: Hollywood-paret får hvert til sitt etter 11 år. Sjokknyheten ble kjent i september. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I ettertid har onde tunger hevdet at Brad Pitt både skal ha vært utro med kollega Marion Cotillard (41) under innspillingen av den romantiske krigsfilmen «Allied», i tillegg til at han er blitt beskylt for barnemishandling. Marion Cotillard har gått ut og benektet at de to skal ha innledet et forhold i kulissene (ikke ulikt det Brad Pitt og Angelina Jolie gjorde mot Pitts kone Jennifer Aniston (47) under innspillingen av «Mr. & Mrs. Smith» i 2004), og Brad Pitt er også renvasket hva gjelder anklagene om barnemishandling. Nå kjemper Hollywood-legenden om delt foreldreansvar overfor parets seks barn Maddox (15), Pax (12), Zahara (11), Shiloh Nouvel (10) og tvillingene Knox og Vivienne (8). 

LES OGSÅ: Brangelina-bruddet: - Nå skal jeg i alle fall ALDRI gifte meg!

2. Naomi Watts (48) og Liev Schreiber (49)

Knapt en uke etter Brangelina-bruddet ble kjent kom nyheten om at skuespillerparet Naomi Watts og Liev Schrieber (som også har vært sammen i 11 år) hadde gjort det slutt. De har riktignok aldri vært gift, og har sønnene Alexander (9) og Samuel Kai (7) sammen. Paret avslørte den triste nyheten i en felles pressemelding, skriver Daily Mail:

DET SISTE BILDET: Naomi Watts og Liev Schreiber fotografert i forbindelse med visningen av filmen The Bleeder (som de begge to spiller i) under Toronto International Film Festival 10. september. 16 dager senere annonserte de bruddet. Foto: NTB Scanpix
DET SISTE BILDET: Naomi Watts og Liev Schreiber fotografert i forbindelse med visningen av filmen The Bleeder (som de begge to spiller i) under Toronto International Film Festival 10. september. 16 dager senere annonserte de bruddet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Over de siste månedene har vi forstått at den beste måten for oss å fortsette som en familie er at vi to opphører som par. Det er med mye kjærlighet, respekt og vennskap i våre hjerter at vi ser fram mot å oppdra våre to sønner i fellesskap og å utforske denne nye fasen av vårt forhold».

Naomi og Liev ble sammen våren 2005, året etter at hun og den nå avdøde skuespilleren Heath Ledger (1979 - 2008) hadde gjort det slutt. De ble kjent da de spilte sammen i den populære såpeserien «Home and away».

3. Drew Barrymore (41) og Will Kopelman (38)

«Alle gode ting er tre» er det noe som heter, men dessverre for den tidligere barnestjernen Drew Barrymore skulle heller ikke det tredje ekteskapet bli en suksess. Bare fire måneder etter at Drew og kunstkonsulenten Will Kopelman begynte å date giftet de to seg i en hemmelig seremoni i Montecito i California sommeren 2012, og i april i år ble nyheten om bruddet kjent via nettstedet People.

De har døtrene Olive (3) og Frankie (1) sammen, og har heldigvis bestemt seg for å bevare vennskapet til tross for brudd. Senest i begynnelsen av november la Drew ut flere bilder av seg selv, barna og eksmannen på sin Instagram-profil for å gratulere Will med å ha gjennomført New York Marathon.

BEHOLDT VENNSKAPET: Da skuepiller Drew Barrymore og kunstkonsulent Will Kopelman annonserte bruddet tidligere i år sa de at de har beholdt vennskapet for barnas skyld. Foto: NTB Scanpix
BEHOLDT VENNSKAPET: Da skuepiller Drew Barrymore og kunstkonsulent Will Kopelman annonserte bruddet tidligere i år sa de at de har beholdt vennskapet for barnas skyld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Så, over til Norges topp tre kjendisbrudd: 

Men det er ikke bare over Atlanteren at skilsmisser og brudd oppstår, også her hjemme har flere kjendisbrudd sjokkert oss - men øverst på listen står et royalt ektepar som lovet hverandre evig troskap i Nidarosdomen i mai 2002.

1. Märtha Louise (45) og Ari Behn (44)

I begynnelsen av august kunngjorde prinsesse Märtha Louise og forfatter Ari Behn på Kongehuset.no at de to skilles etter 14 års ekteskap. Ifølge NTB (gjengitt av NRK) er dette den første kongelige skilsmissen på 200 år her til lands.

«Det er usigelig trist for oss begge å oppdage at veien videre ikke går sammen på den måten den pleide. Vi har som så mange andre vokst fra hverandre - til steder vi ikke lenger møtes som vi gjorde før. Det er forferdelig å oppleve at det ikke er noe mer vi kan gjøre. At vi har prøvd alt over lang tid, og at vi likevel ikke kan møtes der vi gjorde før, gjør det umulig for oss å fortsette. Vi føler skyld fordi vi ikke lenger klarer å skape den trygge felles havnen barna våre fortjener. Men vi håper og tror at vi skal klare å holde fast på vennskapet gjennom det som nå ligger foran oss», opplyser paret i pressemeldingen.

LES OGSÅ: - Prinsesse Märtha Louise er mer selvsikker enn noen gang!

IDYLL: Det var som tatt ut i fra et ekte eventyr da prinsesse Märtha giftet seg med forfatter Ari Behn i Nidarosdomen fredag 24. mai 2002. Men 14 år og tre døtre senere var skilsmissen et faktum. Foto: NTB Scanpix
IDYLL: Det var som tatt ut i fra et ekte eventyr da prinsesse Märtha giftet seg med forfatter Ari Behn i Nidarosdomen fredag 24. mai 2002. Men 14 år og tre døtre senere var skilsmissen et faktum. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Märtha Louise og Ari har døtrene Maud Angelica (13), Leah Isadora (11) og Emma Tallulah (8) sammen. I pressemeldingen ble det opplyst at «Ari Behn vil bosette seg i barnas nærområde», og ifølge vår søstersite Seoghør.no har forfatteren kjøpt seg en luksusvilla til åtte millioner kroner et steinkast unna ekskona og døtrene i Lommedalen i Bærum.

Det var på Lucia-dagen i 2001 at paret kunngjorde forlovelsen og fem måneder senere sto altså bryllupet i Nidarosdomen i Trondheim.

2. Linni Meister (30) og Olav Tvenge (31)

I februar i år lettet TV-profil Linni Meister på bryllupsplanene overfor KK.no, og sa blant annet at «brudekjolen skal gi min kjære Olav hakeslepp!». Men den gang ei. Bare noen uker etter KK.no-intervjuet kunne TV2 avsløre at Linni og investorsønnen Olav hadde gått hvert til sitt. Hun har sønnen Dennis Michael (7) fra et tidligere forhold. 

BRUDD FØR BRYLLUP: Linni Meister fortalte til KK.no i februar at hun gledet seg til å gifte seg med forloveden Olav Tvenge - kort tid senere var bruddet et faktum. Foto: Frode Hansen for VG // NTB Scanpix
BRUDD FØR BRYLLUP: Linni Meister fortalte til KK.no i februar at hun gledet seg til å gifte seg med forloveden Olav Tvenge - kort tid senere var bruddet et faktum. Foto: Frode Hansen for VG // NTB Scanpix Vis mer

Men bare to måneder etter bruddet med Olav Tvenge hadde Linni funnet lykken på ny, avslørte Seoghør.no. Denne gangen med den 10 år yngre mannen Niklas Tangen Klein (20). De skal ha blitt kjent med hverandre via pokermiljøet som de begge to er en del av.

- Jeg kan røpe at jeg har det veldig bra om dagen, og at Niklas er et av de fineste og mest oppegående menneskene jeg har møtt i hele mitt liv. Mer enn det vil jeg ikke kommentere, sa Linni til Se og Hør i juli.

3. Mia Gundersen (55) og Marcel Leliënhof (50)

Det var rundt juletider i fjor at bruddryktene begynte å svirre (ettersom Se og Hør skrev at Marcel skulle ha flyttet ut av parets felles hjem), men det var ikke før i sommer at artist Mia Gundersen bekreftet til Se og Hør at de to skulle skilles. Hun ønsket ikke å kommentere hva årsaken til bruddet var.

- Det har egentlig ingen noe med. Vi flytter fra hverandre, det er det. Ryktene som verserer handler ikke om meg, så de ønsker jeg ikke å si noe om. Vi har vært gift i 13 år, og jeg vil gjerne gå ut av det med verdigheten i behold, sa hun til bladet i juni.

SKILT ETTER 13 ÅR: Ryktene om brudd begynte å svirre på tampen av fjoråret, men det var ikke før i sommer at Mia Gundersen og Marcel Leliënhof bekreftet at de to hadde gått hvert til sitt etter 13 år som ektepar. Foto: Kim Nygård for VG // NTB Scanpix
SKILT ETTER 13 ÅR: Ryktene om brudd begynte å svirre på tampen av fjoråret, men det var ikke før i sommer at Mia Gundersen og Marcel Leliënhof bekreftet at de to hadde gått hvert til sitt etter 13 år som ektepar. Foto: Kim Nygård for VG // NTB Scanpix Vis mer

I et intervju med VG+ åpnet fotografen opp om bruddet i oktober:

- Det er hardt å slippe taket, du er i fritt fall. Men du blir jo den kjipe, det svarte fåret. Det har jeg måttet kjenne på. Et brudd er fryktelig vanskelig, og det er umulig å unngå smerte.

Mia og Marcel har adoptivsønnene Amente (20) og Daniel (12) sammen. Kjendisparet giftet seg i Stavanger i 2002, rundt to år før de møttes på blind date.

LES OGSÅ: - Dette er den alderen flest kvinner skiller seg

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer