Linn Wiik:

- Som å skifte ektefelle

Hadde debut-sending på NRK.

DEBUTERER: Linn Wiik hadde tirsdag sin første sending for NRK Nyhetsmorgen. Det gikk ikke helt etter planen. Vis mer
Publisert

Like før jul kom nyheten om at programleder Linn Wiik (39) var ferdig i TV 2 etter 13 år. Kort tid seinere ble det kjent at hun blir programleder i «Nyhetsmorgen» på NRK.

Nylig hadde Wiik sin første sending i statskanalen.

- Det var kjempegøy! Jeg synes det gikk greit, ikke perfekt, men bra. Helt til siste sekund da, sier Wiik og sikter til NRK-tabben man kan se i videoen øverst i saken.

Da programlederen skulle runde av sendingen klarte hun nemlig å si «TV 2» istedenfor «NRK».

«Mer om dagens store sak, Donald Trump, kan du se på TV 2 ... NRK!», sa hun i slutten av sendingen.

- Jeg skjønte det idet ordene forlot munnen min. Jeg tror man ser det på reaksjonene min. De ordene har jeg sagt så mange ganger at det var nesten et muskelminne.

GLAD MAMMA: Linn hjemme på kjøkkenet med ektemannen Robin Idland Krüger, og døtrene Elsa og Sonja. Foto: Morten Eik/Se og Hør
GLAD MAMMA: Linn hjemme på kjøkkenet med ektemannen Robin Idland Krüger, og døtrene Elsa og Sonja. Foto: Morten Eik/Se og Hør Vis mer

Wiik forteller videre at hun har blitt godt mottatt på sin nye arbeidsplass, og at det føles fantastisk å være i gang.

- Når man er ny så starter man jo helt blankt. Det er nesten som å skifte ektefelle eller å komme til et nytt land. Man kjenner ingen, og kan ingenting. Men jeg har jo elsket programmet siden før jeg begynte.

MEMORY LANE: Ylvis-gutta er klare med et TV-program de kaller «Beat for beat på syre». Video: Rød Løper/TV 2/NRK TV Vis mer

Til tross for at hun ser ut til å stortrives i sin nye jobb, legger ikke Wiik skjul på at det var vemodig å skulle takke for seg i TV 2.

- Det er jo mange mennesker som jeg har hatt et nært forhold til. De har vært en så stor del av hverdagen min, så det var trist å ta farvel, men selv om jeg slutter så er det mennesker som kommer til å være i livet mitt.

I forkant at sin første sending, kjente Wiik godt på nervene.

- Jeg var skikkelig nervøs. Jeg har jo ledet mange direktesendte sendinger tidligere, men jeg kjente at det skalv oppover hendene da vi gikk inn i studio i dag tidlig. Men så er jo det egentlig bare sunt å være litt nervøs.

Wiik har sin andre sending allerede onsdag, og understreker at hun skal skrive tydelige notater slik at samme tabben ikke skjer igjen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet