Ivanka Trump:

- Som datter har jeg rett til å tro på min far

Presidentdatter Ivanka Trump (36) tar sin voldtektsanklagede far i forsvar.

IVANKA TRUMP: Den amerikanske presidentens datter Ivanka Trump tar sin far i forsvar, og mener at det ikke er grunn til å mistro ham hva gjelder anklagene om voldtekt og seksuelle overgrep. Dette bildet er tatt av far og datter i Det hvite hus. FOTO: NTB Scanpix
IVANKA TRUMP: Den amerikanske presidentens datter Ivanka Trump tar sin far i forsvar, og mener at det ikke er grunn til å mistro ham hva gjelder anklagene om voldtekt og seksuelle overgrep. Dette bildet er tatt av far og datter i Det hvite hus. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor høst bredte #Metoo-revolusjonen seg over hele verden som følge av overgreps- og voldtektsanklagene rundt filmmogul Harvey Weinstein (65). Men Hollywood-filmskaperen var ikke den eneste mannen med makt som hadde misbrukt sin posisjon. Det tok ikke lang tid før nye navn dukket opp på svartelisten, og blant dem var den amerikanske presidenten Donald Trump (71).

Det at president Donald Trump har misbrukt sin makt var kjent lenge før #Metoo-kampanjen ble etablert. Allerede på begynnelsen av 90-tallet, da Trump og hans første kone Ivana Trump (69) tok ut skilsmisse kom det frem at han i 1989 hadde utført på henne hva hun betegner som en voldtekt. De var gift i perioden 1977 til 1992.

Totalt har hele 19 kvinner stått frem og anklaget den nåværende presidenten for grove seksuelle overgrep. Du kan lese kvinnenes historier på The Guardian.

LES OGSÅ: Den norske skuespilleren Linn Natassia Malthe anklaget Harvey Weinstein for voldtekt

- Jeg tror på min far. Jeg kjenner min far

Nylig stilte en amerikansk journalist fra NBC News et spørsmål til presidentens datter Ivanka Trump (36), som fikk henne til å se rødt. Spørsmålet var som følger: «tror du på kvinnene som har beskyldt din far for upassende seksuelle tilnærmelser?».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer