Ivanka Trump:

- Som datter har jeg rett til å tro på min far

Presidentdatter Ivanka Trump (36) tar sin voldtektsanklagede far i forsvar.

IVANKA TRUMP: Den amerikanske presidentens datter Ivanka Trump tar sin far i forsvar, og mener at det ikke er grunn til å mistro ham hva gjelder anklagene om voldtekt og seksuelle overgrep. Dette bildet er tatt av far og datter i Det hvite hus. FOTO: NTB Scanpix
IVANKA TRUMP: Den amerikanske presidentens datter Ivanka Trump tar sin far i forsvar, og mener at det ikke er grunn til å mistro ham hva gjelder anklagene om voldtekt og seksuelle overgrep. Dette bildet er tatt av far og datter i Det hvite hus. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
MOR OG DATTER: Ivankas mor Ivana Trump har selv anklaget eksmannen Donald Trump for voldtekt. Hun har siden fått munnkurv etter å ha mottatt en større pengesum av Trump. Dette bildet er fra 2001. Foto: NTB Scanpix
MOR OG DATTER: Ivankas mor Ivana Trump har selv anklaget eksmannen Donald Trump for voldtekt. Hun har siden fått munnkurv etter å ha mottatt en større pengesum av Trump. Dette bildet er fra 2001. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I fjor høst bredte #Metoo-revolusjonen seg over hele verden som følge av overgreps- og voldtektsanklagene rundt filmmogul Harvey Weinstein (65). Men Hollywood-filmskaperen var ikke den eneste mannen med makt som hadde misbrukt sin posisjon. Det tok ikke lang tid før nye navn dukket opp på svartelisten, og blant dem var den amerikanske presidenten Donald Trump (71).

Det at president Donald Trump har misbrukt sin makt var kjent lenge før #Metoo-kampanjen ble etablert. Allerede på begynnelsen av 90-tallet, da Trump og hans første kone Ivana Trump (69) tok ut skilsmisse kom det frem at han i 1989 hadde utført på henne hva hun betegner som en voldtekt. De var gift i perioden 1977 til 1992.

Totalt har hele 19 kvinner stått frem og anklaget den nåværende presidenten for grove seksuelle overgrep. Du kan lese kvinnenes historier på The Guardian.

LES OGSÅ: Den norske skuespilleren Linn Natassia Malthe anklaget Harvey Weinstein for voldtekt

- Jeg tror på min far. Jeg kjenner min far

Nylig stilte en amerikansk journalist fra NBC News et spørsmål til presidentens datter Ivanka Trump (36), som fikk henne til å se rødt. Spørsmålet var som følger: «tror du på kvinnene som har beskyldt din far for upassende seksuelle tilnærmelser?».

- Jeg synes det er et svært upassende spørsmål å stille en datter, om hun tror på de som står bak beskyldningene når han ettertrykkelig har uttrykt at det ikke er noen sannhet i dem. Jeg tror ikke det er et spørsmål du hadde stilt veldig mange andre døtre, svarte presidentdatteren tilbake.

- Jeg tror på min far. Jeg kjenner min far, og som en datter har jeg rett til å tro på min far.

Donald Trump har benektet at beskyldningene om seksuelle overgrep og voldtekt er sanne.

LES OGSÅ: Trump-familiens tragiske historie - som du kanskje ikke har fått med deg!

Ivanka hyllet Oprah Winfreys tale - som kritiserte faren

Det er flere som har reagert på at Ivanka Trump, som altså også er datter av Ivana Trump - som i sin tid kom med voldtektsanklagene mot mannen hun ønsket å ta ut skilsmisse fra - har tatt sin far i forsvar, samtidig som hun går ut offentlig og støtter #Metoo-kampanjen og Hollywood-skuespillernes #Time'sup-kampanje.

I et innlegg på Twitter skrev hun i begynnelsen av januar at hun syntes talen til talkshow-dronning Oprah Winfrey (64) under Golden Globe-utdelingen - hvor hun blant annet kritiserte Trump-administrasjonen - både var inspirerende og mektig, og at det nå var på tide at både menn og kvinner gikk sammen for å si at «time's up!».

Vel. Det er ikke lett å forstå hva Ivanka, som er ansatt som farens rådgiver i Det hvite hus, faktisk mener i denne saken. Det hvite hus har foreløpig nektet å kommentere uttalelsene til Ivanka Trump. Hun har barna Arabella Rose (6), Joseph Frederick (4) og Theodore James (1) med ektemannen Jared Kushner (37). Han fungerer som seniorrådgiver for svigerfar Donald Trump.

Men president Donald Trump, som er svært aktiv på Twitter, har på sin side kommentert #Metoo-kampanjen, som han blant annet betegner som vage anklager og som bidrar til å ødelegge uskyldige liv.

LES OGSÅ: Her er alt du trenger å vite om Trump-barna!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer