Gunhild Stordalen

- Som lege og pasient burde jeg ha visst bedre

Gunhild Stordalen (41) forteller til KK om bakgrunnen for at hun nå kutter ut snus, og kjører «hvit måned» i januar.

GUNHILD STORDALEN: Klimaforkjemper, lege og EAT-grunnlegger Gunhild Stordalen legger snusen på hylla, og dropper alkohol i januar. Nå håper hun på å inspirere flere. Dette bildet er fra 2016. FOTO: NTB
GUNHILD STORDALEN: Klimaforkjemper, lege og EAT-grunnlegger Gunhild Stordalen legger snusen på hylla, og dropper alkohol i januar. Nå håper hun på å inspirere flere. Dette bildet er fra 2016. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I likhet med mange av oss, har også lege og klimaforkjemper Gunhild Stordalen (41) bestemt seg for å kickstarte det nye året med nye og endrede vaner.

For EAT-grunnleggeren er det snakk om å legge snusen på hylla, og kutte ut alkoholen i januar - såkalt hvit januar.

Dette deler hun med følgerne sine på sin offisielle Instagram-profil.

«Kicker i gang 2021 med en hvit januar - og kutter ut snusen for alltid. Selv om jeg burde ha visst bedre, både som lege og pasient, har jeg snust de siste årene. Jo mer stress, jo mer nikotin - selv midt på natten. Gitt alle de tingene jeg gjør for en sunn livsstil, så er dette bare en flau og dum avhengighet. Men jeg trengte en grunn - som nyttårsaften - til å kutte det ut. Del gjerne, hvis du har noen gode råd!» skriver 41-åringen til et bilde av seg selv med et glass i hånden.

Gunhild avslutter innlegget med å oppfordre følgerne til å dele nyttårsforsettene sine i kommentarfeltet.

Til KK utdyper hun hvorfor hun nå kutter ut snus og alkohol, og forteller at dette er noe hun brenner for. Hun begynte å snuse da hun jobbet på ambulansen ved siden av medisinstudiet, før hun var snusfri i en del år, helt til hun røyk på en ny smell, som hun kaller det, for et par år siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer