Maria og Edvard:

- Som mamma følte jeg meg som et dårlig forbilde for barna mine

Derfor kuttet milliardærarving Maria Erken Høili ut alkohol i ett år.

Derfor droppet Maria Erken Høili og ektemannen alkohol i ett år. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne høsten er vi med på flyttelasset når milliardærarving Maria Erken Høili (34) og ektemannen Edvard Erken Høili (31) flytter fra Lier til Venice Beach. I Viafree-serien «Maria og Edvard» forteller ekteparet blant annet at de to har tatt et aktivt valg om å slutte å drikke alkohol, og til KK forteller Maria at dette i stor grad handler om at hun er blitt diagnostisert med bipolar lidelse type 2.

Hun og ektemannen ønsket å gi de tre barna, som Maria har fra et tidligere forhold, trygge rammer - og at dette derfor innebar at de sluttet å drikke alkohol. Målet var å gjennomføre alkohol-stoppet i ett år.

- Vi tok et valg om å gå ett år uten å drikke en dråpe alkohol. Grunnen til dette var at jeg som mamma følte at jeg var et dårlig forbilde for barna med tanke på det å ta meg et glass vin på kvelden, eller å drikke alkohol foran dem. For oss ble det som å sende ut dårlige signaler. Jeg er diagnostisert med bipolar lidelse type 2, og det innebærer at jeg har et liv med opp- og nedturer mye hyppigere enn andre. Da jeg var i mine mest depressive faser drakk jeg gjerne to glass vin på kvelden for å roe nervene, noe som ikke er bra. Derfor tok Edvard og jeg valget om å avstå helt fra alkohol i ett år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer