Maria og Edvard:

- Som mamma følte jeg meg som et dårlig forbilde for barna mine

Derfor kuttet milliardærarving Maria Erken Høili ut alkohol i ett år.

Derfor droppet Maria Erken Høili og ektemannen alkohol i ett år. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne høsten er vi med på flyttelasset når milliardærarving Maria Erken Høili (34) og ektemannen Edvard Erken Høili (31) flytter fra Lier til Venice Beach. I Viafree-serien «Maria og Edvard» forteller ekteparet blant annet at de to har tatt et aktivt valg om å slutte å drikke alkohol, og til KK forteller Maria at dette i stor grad handler om at hun er blitt diagnostisert med bipolar lidelse type 2.

Hun og ektemannen ønsket å gi de tre barna, som Maria har fra et tidligere forhold, trygge rammer - og at dette derfor innebar at de sluttet å drikke alkohol. Målet var å gjennomføre alkohol-stoppet i ett år.

- Vi tok et valg om å gå ett år uten å drikke en dråpe alkohol. Grunnen til dette var at jeg som mamma følte at jeg var et dårlig forbilde for barna med tanke på det å ta meg et glass vin på kvelden, eller å drikke alkohol foran dem. For oss ble det som å sende ut dårlige signaler. Jeg er diagnostisert med bipolar lidelse type 2, og det innebærer at jeg har et liv med opp- og nedturer mye hyppigere enn andre. Da jeg var i mine mest depressive faser drakk jeg gjerne to glass vin på kvelden for å roe nervene, noe som ikke er bra. Derfor tok Edvard og jeg valget om å avstå helt fra alkohol i ett år.

LYKKELIGE: Maria og ektemannen Edvard forteller at familielivet er blitt mye bedre etter at de kuttet ut alkoholen. Foto: Viafree
LYKKELIGE: Maria og ektemannen Edvard forteller at familielivet er blitt mye bedre etter at de kuttet ut alkoholen. Foto: Viafree Vis mer

LES OGSÅ: Kristiane (25) blir ekskludert fordi hun ikke drikker alkohol

- Ikke det man snakker om til barnebarna sine

I Viafree-serien åpner også Edvard opp om valget:

- Man vil gjerne se tilbake på de fine tingene man har opplevd, og jeg tror ikke det er så sykt kult å sitte der som 70-åring og snakke om de pubturene man var på da man var 20. Det er ikke det man snakker om til barnebarna sine.

For Maria og ektemannen ble året uten alkohol meget givene og lærerikt, og til KK forklarer hun at de har erfart at de nå er mer til stede i sosiale settinger på en helt annen måte enn når man drikker.

- Opplevelsene med å dra på ferie uten barna, hvor man har drukket så mye at man ligger langflat og deretter våkner opp dagen derpå med hangover - for så å gjenta hele sulamitten - til å virkelig være til stede og oppleve mennesker og severdigheter, åpner opp en helt nye verden.

Selv om året helt uten alkohol er forbi sier Maria at hun nå er mer bevisst på alkoholinntaket.

- Etter året som er gått tar jeg meg ett glass i ny og ne, men det blir som regel bare med det glasset. Jeg har det inntrykket av at unge i dag, slik jeg leser det i mediene, tar mer og mer avstand fra alkohol. Det synes jeg er bra, fordi at fokuset på tilstedeværelse og jobb svekkes når man drikker, forklarer hun.

Se videoklipp fra serien under:

Nye episoder av «Maria og Edvard» legges ut hver tirsdag på Viafree.

LES OGSÅ: Maria Høili: - Da jeg var yngre sløste jeg mye mer med penger, fordi jeg følte jeg hadde muligheten til det uten at det fikk noen konsekvenser

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer