Annika Momrak:

- Som ny i Oslo har jeg kjent masse på nedstenginga

Tidenes yngste MGP-programleder flyttet fra Bø i Telemark til Oslo rett før landet stengte ned.

TIDENES YNGSTE MGP-PROGRAMLEDER: Annika Momrak er 22 år og har fått en programlederrolle mange kan drømme om. FOTO: Xin LI/NRK
TIDENES YNGSTE MGP-PROGRAMLEDER: Annika Momrak er 22 år og har fått en programlederrolle mange kan drømme om. FOTO: Xin LI/NRK Vis mer
Publisert

Som liten drømte Annika Momrak (22) om å stå på scenen under Melodi Grand Prix som artist. At hun nå står på den samme scenen som programleder, oppleves enda større.

– Jeg husker hvor stort jeg syntes det var da jeg var liten. Det var noe av det største jeg visste om. Annika 10 år hadde vært ganske giret på å se dette her. Men på den tiden hadde jeg mer lyst til å være artist. Nå er det mer spennende for meg å stå på scenen og prate, forteller programlederen til KK.

Det å snakke til folk og formidle et budskap er det hun liker aller best med jobben. Hun har blant annet holdt foredrag og vært gateverver, samt laget YouTube-videoer for NRK hvor hun tuller og tøyser. Det handler om formidling, og det er det hun trives best med.

– Jeg fikk en telefon rett før jul med spørsmål om jeg ville komme på en kameraprøve til Melodi Grand Prix. Det var med Mikkel Niva og Kåre Magnus Bergh. Prøvene var en onsdag, på torsdagen fikk jeg tilbud om programlederjobben og på fredagen var det pressefotografering. Det kom litt brått på, sier hun uten at hun lot seg stresse noe spesielt av det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer