Amadeus Sögaard:

Sønnen: - Ting har vært vanskelig

Carolas sønn uttaler seg om foreldrenes skilsmisse.

SØNNEN ÅPNER OPP: Sønnen til Carola Häggkvist og Runar Søgaard, Amadeus, åpner opp i ny podkast. Foto: Karin Törnblom/IBL/NTB
SØNNEN ÅPNER OPP: Sønnen til Carola Häggkvist og Runar Søgaard, Amadeus, åpner opp i ny podkast. Foto: Karin Törnblom/IBL/NTB Vis mer
Publisert

Det skapte store overskrifter da svenskenes nasjonalskatt Carola Häggkvist (55) på 1990-tallet forelsket seg i norske Runar Søgaard (54). Sammen fikk de sønnen Amadeus.

Amadeus var bare to år gammel da foreldrene bestemte seg for å gå hver til sitt, og tiden etter skilsmissen har ikke vært bare-bare. Carola og Søgaard har hatt en del uenigheter opp gjennom årene og det har vært rikelig med medieoppslag.

I 2017 ble paret gjenforent i forbindelse med sønnens eksamensfeiring. Den gangen ble de to også avbildet sammen, med Amadeus mellom seg. Bildet viste en tilsynelatende god stemning.

I dag er det tidligere kjendisparets sønn blitt 24 år, og med så kjente foreldre følger selvfølgelig et viss søkelys. Amadeus har den siste tiden tatt større skritt inn i rampelyset, og i den svenske podkasten «Hitfabriken» åpner han nå opp om Carolas og Sørgaards brudd.

- Skjedd mye

I podkasten får Amadeus spørsmål om han har lidd på grunn av foreldrenes skilsmisse.

- Nei, lidd har jeg ikke gjort. Jeg har kjempefine foreldre og familiesituasjon. Men det er klart, noen ting har vært vanskelig, svarer kjendissønnen ærlig.

Carolas skilsmisse, og alt som fulgte med, ble brettet utover de fleste aviser på 2000-tallet, også det prater sønnen om i podkasten.

- Det som står i avisene er hva det er. Men det er 10 prosent av det som faktisk skjer. Så tenker man «det har blitt skrevet mye», ja men det har skjedd veldig mye også, sier Amadeus og fortsetter:

- Det kunne ha blitt skrevet betydelig sjukere greier. Det er ikke alltid kjempelett å være mellom to sider som i dette tilfellet er ens foreldre.

Låt om skilsmissen

Dette er ikke første gang Amadeus snakker om oppveksten og foreldrene, i fjor kom han med låta «Heal» om barndommen sin, som i stor grad var preget av skilsmissen. Svensk Damtidning var blant mediene som omtalte dette.

- Det er klart at det har påvirket en mye. Ikke bare at jeg har vokst opp i offentligheten, men som mange andre at man vokste opp som en budbringer mellom to foreldre fra tidlig alder. Man havnet litt i en skvis, ens foreldre var ikke enige om ting, uttalte han i TV-programmet «Malou etter tio» på TV 4 den gangen, i forbindelse med låtslippet.

Sønnen uttalte også at han syntes det var rart de hadde vært sammen.

- For meg er det ufattelig at de i det hele tatt har levd sammen. Jeg tenker «hvem, har dere vært sammen?». De er så ulike på så mange måter, men samtidig har de mange likheter, jeg tror mange kjenner seg igjen i det, forklarte han den gangen.

Amadeus la også til at det var som en liten ryggsekk man går og bærer på.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer