- Sosiale medier har ødelagt generasjonen min

Popstjernen Selena Gomez med ærlig uttalelse på pressekonferanse.

Publisert

Filmfestivalen i Cannes er godt i gang, og på rød løper denne mai-måneden har den amerikanske popstjernen og skuespilleren Selena Gomez (26) kastet glans over filmfestlighetene som hvert år arrangeres på den franske riviera.

Hun er til stede for å promotere zombie-komedien The Dead Don’t Die, som har norgespremiere i juni, hvor hun spiller side om side med storheter som Tilda Swinton (58), Bill Murray (68), Chloë Sevigny (44) og Girls-stjernen Adam Driver (35).

Under en pressekonferanse i forbindelse med promotering av filmen, fikk hun spørsmål om sitt forhold til sosiale medier. Hun er blant dem som har flest følgere på bildedelingstjenesten Instagram, og per dags dato har hun over 150 millioner følgere. Hun er kun slått av Juventus-spilleren Cristiano Ronaldo (34), som ifølge nettsiden Statista har rundt 166 millioner følgere.

- Det er ingen tvil om at jeg synes sosiale medier er farlig

Selena erkjenner at dette innebærer et stort ansvar. Men hun påpeker også at sosiale medier er en dårlig innflytelse på dagens unge.

- Sosiale medier har ødelagt generasjonen min. Jeg forstår selvfølgelig at det på mange måter er en fantastisk plattform å bruke, men det skremmer meg når man ser hvor eksponert disse unge jentene og guttene er. Det er ingen tvil om at jeg synes sosiale medier er farlig for den gruppen.

Fra pressen fikk hun spørsmål om hun føler at hun, som en av verdens mest innflytelsesrike mennesker på sosiale medier, har et ansvar med tanke på det å gjøre plattformen tryggere.

- Det er umulig på det nåværende tidspunkt å gjøre det tryggere. Jeg er takknemlig for at jeg har en plattform. Jeg legger aldri ut meningsløse bilder. Jeg har en intensjon ved hvert eneste bilde. Jeg ser disse unge jentene... jeg møter dem på «meet-and-greets», og de er knust av mobbing og det å ikke ha en stemme, sa hun i Cannes.

Selena Gomez har selv fått erfare medaljens bakside. Da hun i 2015 fikk påvist den autoimmune sykdommen lupus, og gikk gjennom cellegift-behandling, var det flere medier og nettroll på sosiale medier som spekulerte i om hun var lagt inn for avrusning.

Sannheten var derimot den at som følge av depresjon, angst og panikkanfall, hadde hun lagt seg inn på en klinikk for å komme ut av depresjonen. Hun valgte også å ta pause fra sosiale medier.

I CANNES: Den amerikanske skjønnheten Selena Gomez er i Cannes, på den franske riviere, for å promotere sin siste film The Dead Don’t Die under den tradisjonsrike filmfestivalen. Her med kollegene Sara Driver, Tilda Swinton, regissør Jim Jarmusch og Chloë Sevigny. FOTO: NTB Scanpix
I CANNES: Den amerikanske skjønnheten Selena Gomez er i Cannes, på den franske riviere, for å promotere sin siste film The Dead Don’t Die under den tradisjonsrike filmfestivalen. Her med kollegene Sara Driver, Tilda Swinton, regissør Jim Jarmusch og Chloë Sevigny. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Ble avhengig av Instagram

Etter hvert ga hun managementet ansvaret for å drifte million-kontoen på Instagram. Hun taklet ikke lenger presset, og følte at det tok all hennes tid og krefter.

- I det jeg ble den mest fulgte personen på Instagram, freaket jeg ut. Det hadde blitt så altoppslukende for meg. Det var det første jeg tenkte på da jeg våknet, og det siste jeg tenkte på før jeg la meg. Jeg ble avhengig, og jeg følte at jeg så ting jeg ikke ville se. Som om den dyttet ting i hodet mitt som jeg egentlig ikke ville bry meg om. Det ente alltid med at jeg følte meg skikkelig dritt etter å ha vært på Instagram. Som jo er derfor jeg tok en pause fra det, sa hun i et intervju med Vogue i mars 2017.

Under pressekonferansen i Cannes i mai ble hun også spurt om hun har noen råd til unge gutter og jenter der ute, med tanke på bruk av sosiale medier - og der var hun soleklar:

- Vær forsiktig, og gi deg selv tidsrestriksjoner med tanke på når du skal bruke sosiale medier, var rådet fra den 26 år gamle stjernen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer