Spice Girls

«Spice Girls»-stjerne Geri Halliwell (44) åpner opp om bulimien

- Ingen la merke til det, fordi vekten min var det samme.

ÅPENHJERTIG OM BULIMIEN: Geri Horner (også kjent som Geri Halliwell før hun giftet seg), har fortalt åpent om spiseforstyrrelsen bulimi, som hun slet med i mange år.  Foto: Rex Features
ÅPENHJERTIG OM BULIMIEN: Geri Horner (også kjent som Geri Halliwell før hun giftet seg), har fortalt åpent om spiseforstyrrelsen bulimi, som hun slet med i mange år. Foto: Rex Features Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«If you wanna be my lover, you gotta get with my friends. Make it last forever friendship never ends, If you wanna be my lover, you have got to give, Taking is too easy, but that's the way it is». 

Det var nok ikke bare jeg som kunne hele teksten til «Wannabe» utenat. På 90-tallet var det helt klart Spice Girls som regjerte musikklistene verden over. Men det var det ikke bare musikken som spredde seg inn i husene til jenter og gutter - også klesstilen. Skyhøye platåsko, lave bukseliv, bare mager og åletrange catsuits var noen av kjennemerkene til krydderjentene.

LES OGSÅ: 9 kjendiskvinner som tok plastisk kirurgi litt vel langt

DE STORE PÅ 90-TALLET: Det er ingen tvil om at jentene i Spice Girls var noen av verdens største idoler på 90-tallet. Geri Horner (44), også kjent som «Ginger Spice», forteller i et nytt intervju om hvordan hun slet med bulimi.  Foto: wenn.com
DE STORE PÅ 90-TALLET: Det er ingen tvil om at jentene i Spice Girls var noen av verdens største idoler på 90-tallet. Geri Horner (44), også kjent som «Ginger Spice», forteller i et nytt intervju om hvordan hun slet med bulimi. Foto: wenn.com Vis mer

Men for alle medlemmene i Spice Girls var ikke storhetstida en dans på roser. Geri Horner (tidligere Halliwell), også kjent som «Ginger Spice»  har tidligere fortalt at hun slet med spiseforstyrrelser i Spice Girls-tida. (Fikk du med deg 19-åringen som langer ut mot modellbransjen: - Spiste knapt 500 kalorier om dagen). Og i et ferskt intervju forteller hun at det faktisk ikke var noen som oppdaget at hun fikk problemer. 

- Jeg ble bulimisk og ingen la merke til det fordi kroppsvekten holdt seg til det samme, men det er ekstremt farlig, sa hun i et nylig intervju med OWN Where Are They Now, ifølge Daily Mail.

- Var bekymret for å bli tjukk

44-åringen forteller videre at hun havnet i en syklus hvor hun ble komfortabel med å spise, før hun så kastet opp. 

- Jeg følte meg mye mer bevisst på meg selv og min egen kroppsvekt. Vi brukte jo alle ulike metoder for å klare oss, mestringsstrategier. For meg var det å ta kommando over min kroppsvekt.

LES OGSÅ: Rita Ora (25) : - Jeg er ikke den tynneste personen i verden, men jeg prøver heller ikke å være det

I tidligere intervjuer har hun også fortalt at hun konstant var bekymret for å «bli tjukk». 

- Jeg var bekymret for å bli tjukk. Jeg overspiste, følte meg feitere og kastet deretter opp. Det var helt grusomt, har hun fortalt. 

Spiseforstyrrelsen skal ha vart gjennom hele Spice Girls-tiden, og i flere år etter at Geri forlot gruppa. Men, i tiden rett etter at hun lanserte sin egen solokarriere på slutten av 90-begynnelsen av 2000-tallet begynte pressen og omverdenen å legge merke til popstjernens vekt, da hun plutselig raste ned til 44 kilo og ble oppsiktsvekkende tynn.

I 2001: Her er Geri avbildet under The Brit Awards i 2001 - da hun var på sitt tynneste. Her fikk hun æren av å dele ut pris til popkollega og venn Robbie Williams, som senere rådet henne til å legge seg inn på rehab som følge av bulimien.  Foto: Scanpix
I 2001: Her er Geri avbildet under The Brit Awards i 2001 - da hun var på sitt tynneste. Her fikk hun æren av å dele ut pris til popkollega og venn Robbie Williams, som senere rådet henne til å legge seg inn på rehab som følge av bulimien. Foto: Scanpix Vis mer

Særlig videoen til nyinnspillingen av «It's raining men» i 2001 (se videoen her!) fikk mye omtale, da hun fremstod langt mindre enn sitt tidligere, mer formfulle jeg.

I tidligere intervjuer har Halliwell blant annet takket sin popstjernekollega Robbie Williams for at hun tilslutt klarte å komme seg ut av spiseforstyrrelsesmarerittet - takket være profesjonell hjelp.

- Robbie visste om bulimien, og han rådet meg til å få hjelp. Han sa at jeg burde komme meg på rehab, og det reddet muligens livet mitt. Bulimien ville blitt verre uten det, så jeg kommer alltid til å være takknemlig overfor ham, har hun tidligere uttalt ifølge Daily Mail .

SUNN OG FRISK: På sin Instagram deler Geri bilder fra livet sitt med fansen.  Foto: Xposure
SUNN OG FRISK: På sin Instagram deler Geri bilder fra livet sitt med fansen. Foto: Xposure Vis mer

Etter rehaboppholdet, hvor hun lærte seg å følge et 12-stegs program, klarte hun endelig å få et mer normalt forhold til kropp og mat, og er i dag lykkelig og sunn mamma til lille Bluebell (10). 

LES OGSÅ: Dette er de første tegnene på spiseforstyrrelser 

Ny Spice Girls-musikk?

Siden bandet opptrådte sammen under London-OLs avslutningsseremoni i 2012, har det rykket i dansefoten til fans verden over.

Tidligere i år begynte det nemlig nok en gang å svirre rykter om at jentegruppen planlegger et nytt comeback. 

SISTE OPPTREDEN: Under avslutningen av OL i London i 2012.  Foto: Abaca
SISTE OPPTREDEN: Under avslutningen av OL i London i 2012. Foto: Abaca Vis mer

Ifølge Daily Mail skal Geri, sammen med Mel B og Emma, visstnok jobbe med ny Spice Girls-musikk. Om dette skjer i år, vil det være deres første musikk laget sammen på ni år. 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer