Bortført

Spurte om å få lov til å se ekte henrettelsesvideoer

Men skuespiller Andrea Berntzen (23) ble nektet å se videoene som research av sikkerhetsmessige årsaker.

BORTFØRT: Andrea Berntzen spiller norske Pia, som sammen med et israelsk søskenpar blir kidnappet av IS i Sinaiørkenen. Klarer de innflytelsesrike foreldrene hennes å redde henne og vennene før det er for sent? FOTO: Nitay Netzer for Drama Team // TV2
BORTFØRT: Andrea Berntzen spiller norske Pia, som sammen med et israelsk søskenpar blir kidnappet av IS i Sinaiørkenen. Klarer de innflytelsesrike foreldrene hennes å redde henne og vennene før det er for sent? FOTO: Nitay Netzer for Drama Team // TV2 Vis mer
Publisert

I 2018 kåret KK den ferske skuespilleren Andrea Berntzen (23) til «Årets stjerneskudd» - og Oslojenta har virkelig levd opp til den gjeve utmerkelsen.

Etter suksessen og anerkjennelsen i forbindelse med Utøya: 22. juli-filmen fra 2018, der hun hadde hovedrollen, har hun nå bemerket seg i TV 2-serien Bortført. Serien hadde premiere i april 2021.

Til KK forklarer Andrea at hun ble kontaktet av et castingbyrå på nyåret i fjor, og at hun etter å ha sendt inn en såkalt «selftape» fikk tilbud om rollen en stund senere - da hadde Norge vært nedstengt i fem måneder. Deretter gikk det slag i slag.

- Fire uker etter at jeg ble tilbudt rollen satt jeg i karantene i Israel og forberedte meg til leseprøver. Innspillingen varte fra september til november den høsten.

Ettersom innspillingen skjedde under den verdensomspennende pandemien, der blant annet utenlandsreising har vært forbeholdt strengt nødvendige reiser, erkjenner Andrea at hun har kjent på «reiseskam».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer