Golden Globes:

Står sammen i sort

Black is the new black: Stjernene på Golden Globes benyttet den røde løperen til å fremme et tydelig budskap.

GOLDEN GLOBES: Kvinnene i Hollywood gikk i sort på The Golden Globe for å vise sin avsky overfor seksuell trakassering. Avbildet er Nicole Kidman og Zoë Kravitz. FOTO: NTB Scanpix
GOLDEN GLOBES: Kvinnene i Hollywood gikk i sort på The Golden Globe for å vise sin avsky overfor seksuell trakassering. Avbildet er Nicole Kidman og Zoë Kravitz. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne gangen handlet årets røde løper for The Golden Globes om litt mer enn glitter, glam og prestasjoner. Hollywood-stjernene viste sin støtte til alle som har blitt utsatt for seksuell trakassering i bransjen, ved å kle seg i den mest elegante fargen av dem alle; nemlig sort. Det gjorde imidlertid ikke festen kjedelig - tvert imot!

- Golden Globes er vanligvis kjent for å ha en litt mindre konservativ profil enn Oscar, og blir derfor av mange vurdert som et kjolemessig mer spennende award-show. Skal du eksperimentere så er det her. Jeg vet at mange har irritert seg over at kvinnelige skuespillere får så mye oppmerksomhet for antrekkene, når det som burde stå i fokus er prestasjonene på lerretet. Jeg er åpenbart av dem som mener det er lov å være opptatt av den røde løperen uten å undervurdere noens talent, og i år er det også slik at kvinnene har brukt nettopp det at kjolene får så mye oppmerksomhet til å markere et viktig standpunkt, sier redaktør og moteekspert Ingeborg Heldal, og fortsetter:

Redaktør og moteekspert Ingeborg Heldal. FOTO: Astrid Waller
Redaktør og moteekspert Ingeborg Heldal. FOTO: Astrid Waller Vis mer

- Hashtagene #whywewearblack og #timesup har fulgt #metoo og blitt flittig brukt av stjernene både før og under Golden Globes, som en protestaksjon mot seksuell trakassering av kvinner. I fjor sto The Weinstein Group for en av de største, mest ettertraktede etterfestene på GG, det gjør de nok aldri mer. Men selv om de store stjernene i flertall valgte svart, var det allikevel mange vakre kjoler å glede seg over for oss entusiaster.

Nedenfor kan du ta en nærmere titt på Heldals kjolefavoritter.

LES OGSÅ: Å ikke ta et nei for et nei - er denne lederegenskapen endelig i ferd med å gå ut på dato?

Angelina Jolie (42)

- Deilig å se henne stråle på rød løper igjen. Dette kan fort vekk bli årets hat-elsk-kjole - jeg ELSKER den! Den oser glamour og er til tross for at den er svart, deilig over-the-top. Og den sminken!! Kveldens beste for meg!

Angelina Jolie i fotsid kjole. Foto: NTB Scanpix
Angelina Jolie i fotsid kjole. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sarah Jessica Parker (52)

- Kjolen er nydelig, men jeg har sett henne finere. Det er noe med den fasongen som gjør at hun ser enda mindre ut enn hun faktisk er. Ikke optimalt fra kanskje verdens største moteikon.

Sex & The City-stjernen traff ikke helt blink med kjolen denne gangen. Foto: NTB Scanpix
Sex & The City-stjernen traff ikke helt blink med kjolen denne gangen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nicole Kidman (50)

- Kveldens dronning! Hun ser helt fantastisk ut! Det er bare å «bow to the queen». Alt er perfekt. Den ultraglamorøse kjolen mot den enkle frisyren og dempede makeupen.

Nicole Kidman i elegant, lang kjole. Foto: NTB Scanpix
Nicole Kidman i elegant, lang kjole. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kendall Jenner (22)

- En av kveldens fineste synes jeg. Ung og fresh look, men fremdeles glamorøs og spennende. Og viktig at hun viser respekt ved å kle seg i svart!

Modellen Kendall Jenner i voluminøs kjole. Foto: NTB Scanpix
Modellen Kendall Jenner i voluminøs kjole. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Reese Witherspoon (41)

- Hun går ofte for det enkle og stilrene, og i år er ikke noe unntak. Kjolen er lekker, ingen tvil om det, men jeg synes kanskje det blir litt vel enkelt. Ikke min favoritt.

Reese Witherspoon gikk for en enkel og stilren look. Foto: NTB Scanpix
Reese Witherspoon gikk for en enkel og stilren look. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Jessica Biel (35)

- Jessica Biel ser alltid helt fantastisk ut, det gjør hun i år også, og er et godt bevis på at det ikke trenger å være kjedelig selv om det er svart. Kjolen, smykkene, håret - det er Hollywood-perfeksjon!

Jessica Biel beviser at helsort ikke trenger å bli kjedelig. Foto: NTB Scanpix
Jessica Biel beviser at helsort ikke trenger å bli kjedelig. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Margot Robbie (27)

- Denne kjolen er helt praktfull! Den har et litt vintage preg og oser eksklusivitet. Tipper den er ganske tung å bære. Hun ser uansett nydelig ut!

Margot Robbie oser av eksklusivitet. Foto: NTB Scanpix
Margot Robbie oser av eksklusivitet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Blanca Blanco (36)

- Hun burde blitt stoppet og sendt hjem i det hun entret løperen! Ikke bare er kjolen et HÅN mot de kvinnelige kollegaene som markerer avsky mot trakassering i bransjen ved å kle seg i svart, den er i tillegg tacky og stygg. Dette er et trist og desperat rop om oppmerksomhet som ikke funker. Fy!

Skuespillerinne Blanca Blanco droppet fellesskapet med sine kvinnelige kollegaer, og valgte heller å komme iført en knallrød, vågal kjole. Foto: NTB Scanpix
Skuespillerinne Blanca Blanco droppet fellesskapet med sine kvinnelige kollegaer, og valgte heller å komme iført en knallrød, vågal kjole. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Diane Kruger (41)

- En av kveldens aller fineste kjoler. Selve kjolen er nesten hinsides glamorøs, og når hun topper med et sølvkantet slep går det nesten rundt for meg! Sminken og håret er også helt perfekt til en kjole som er såpass mye.

Diane Krugers glamorøse kjole var en av kveldens fineste. Foto: NTB Scanpix
Diane Krugers glamorøse kjole var en av kveldens fineste. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Salma Hayek (51)

- Salma Hayek har jo vært en av del som har gått hardest ut mot Harvey Weinstein og #metoo, så derfor er det kanskje forventet at hun kommer i en av kveldens mest tilknappede kjoler. Dem funker så absolutt til å sende et budskap, men det blir for kjedelig til å funke som Golden Globe-kjole. Men i år er budskapet viktigst!

LES MER: Se fjorårets antrekk fra The Golden Globes her!

Salma Hayek kom iført en av kveldens mest tildekkende antrekk. Foto: NTB Scanpix
Salma Hayek kom iført en av kveldens mest tildekkende antrekk. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer