Steinar Sagen

Steinar Sagen har tatt med knep fra speideren inn i ekteskapet

- Hvis kona sier at jeg skal gjøre noe, gjør jeg som jeg får beskjed om, sier han humoristisk til KK.

STEINAR SAGEN: Humorprofilen er aktuell med nytt speiderprogram på Discovery+. Her med parterapeut-kona Catrin Sagen. FOTO: Agnete Brun for KK
STEINAR SAGEN: Humorprofilen er aktuell med nytt speiderprogram på Discovery+. Her med parterapeut-kona Catrin Sagen. FOTO: Agnete Brun for KK Vis mer
Publisert

Denne høsten er humorprofil Steinar Sagen (47) aktuell som programleder for det splitter nye TV-programmet Alltid beredt på Discovery +.

Her tar han med seg lærdommen han selv fikk fra sin glanstid i 1. Holmlia KFUM. Der også lillebroren Tore Sagen (41) gikk.

KK møtte Steinar Sagen på Discovery + og TVNorges høstlansering i juni, og da fortalte firebarnsfaren at han gleder seg stort til å se kjendisene løse oppgaver for å få speidermerker.

EKTEPAR: Steinar og Catrin Sagen har vært gift siden 2015. Sammen har de fire barn. FOTO: Agnete Brun for KK
EKTEPAR: Steinar og Catrin Sagen har vært gift siden 2015. Sammen har de fire barn. FOTO: Agnete Brun for KK Vis mer

En speider må gjøre som man får beskjed om

Selv har han tatt med seg mye lærdom fra speideren inn i voksenlivet - også i ekteskapet med parterapeut-kona Catrin Sagen (47).

- Kan man ta med seg noen av speiderknepene inn i parrelasjoner?

- Det tror jeg helt sikkert!

Steinar ler.

- Når man er speider må man gjøre som man får beskjed om, sånn sett har jeg lært meg til det. Hvis kona sier at jeg skal gjøre noe, gjør jeg som jeg får beskjed om!

ALLTID BEREDT: Steinar Sagen har selv en karriere innen speideren. Til høsten kommer nytt humor-realityshow, med ham som programleder. FOTO: Discovery+
ALLTID BEREDT: Steinar Sagen har selv en karriere innen speideren. Til høsten kommer nytt humor-realityshow, med ham som programleder. FOTO: Discovery+ Vis mer

Kjendisdeltakerne i Alltid beredt består av Jenny Skavlan (36), Siri Kristiansen (43), Ahmed Mamow (30), Henrik Mestad (57), Harald Eia (56) og Henrik Fladseth (33).

To damer med skikkelig konkurranseinstinkt

Steinar Sagen ser på de to eneste kvinnene i programmet som svært konkurransedrevne.

- Det er to seige damer, som har bein i nesa. De har begge et sterkt konkurranseinstinkt, og er gira på å gjøre det best mulig. Kanskje dette egentlig ikke er riktig program for dem å være med i, for det kommer til å bli ganske fjollete, sier han ettertenksom, og legger til:

- Det er vanskelig å si om konkurranseinstinkt er det lureste å ha her.

KONKURRANSEINSTINKT: Steinar Sagen forteller til KK at både Siri Kristiansen og Jenny Skavlan er damer med bein i nesa og skikkelig konkurranseinstinkt. Han gleder seg til hvordan de to skal ta fatt på speider-konkurransen. FOTO: Astrid Waller for KK
KONKURRANSEINSTINKT: Steinar Sagen forteller til KK at både Siri Kristiansen og Jenny Skavlan er damer med bein i nesa og skikkelig konkurranseinstinkt. Han gleder seg til hvordan de to skal ta fatt på speider-konkurransen. FOTO: Astrid Waller for KK Vis mer

Han gleder seg spesielt til å se hvordan TV-profil og designer Jenny Skavlan kommer til å gjøre det.

- Jenny kan noen ganger glemme at hun har et kamera på seg, og det gjør det helt magisk å ha henne med. Jeg gleder meg til å se hvordan hun reagerer om hun blir urettferdig behandlet, for det kan bli veldig levende fjernsyn!

- Noen ser på speideren som nerdete, hva tenker du om det?

- Selv om det er uniformer og noen ritualer, er speideren det minst nerdete man kan gjøre som ung. Man lærer jo å klare seg sjøl. Det synes ikke jeg er nerdete. Jeg har bare positive ting å si om speideren selv!

Ikke angret et sekund

Steinar Sagen er overbevist om at de som aldri har hatt noe med speiderbevegelsen selv, har et forutinntatt bilde av speideren som absolutt ikke stemmer.

- De folka har jo litt sånn «er det ikke bare pedofile i speidern?»-holdning. Det stemmer jo ikke! Jeg har ikke angret et sekund på at jeg var med i speidern, og det er jo et sted hvor man både lærer noe om seg selv, hvordan klare seg i naturen og å ta vare på naturen.

- Hva har du lært om deg selv?

- Jeg har lært at man må kunne kart og kompass, før man blir sluppet ut i skogen som 13-åring og har ansvar for tre-fire speidere. Hvis man ikke kan det, da ... da begynte i alle fall jeg, og resten av gruppa, å grine. Lær deg kart og kompass!

Alltid beredt sendes på Discovery + og TVNorge høsten 2022.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer