«Norske talenter»

Stian Blipp: – Matoma er iskald i forhold til meg

Det blir tårevåte seanser i «Norske talenter» i høst, skal vi tro Blipp som nå skal sitte i dommerpanelet.

NORSKE TALENTER: Stian Blipp er tilbake i det populære programmet, denne gangen som dommer. FOTO: Ida Bergersen
NORSKE TALENTER: Stian Blipp er tilbake i det populære programmet, denne gangen som dommer. FOTO: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

Den talentfulle programlederen forsvant plutselig fra rampelyset. Det skulle vise seg at Stian Blipp (33) hadde gått på veggen og trengte tid på å hente seg inn igjen. Etter flere år hvor han har hatt mest fokus på helsen fremfor nye jobbprosjekter, er han – til seernes store glede – tilbake foran kameraet.

Det er ikke bare 33-åringen som returnerer på skjermen, det gjør også Norske talenter som samlet nordmenn til fredagstacoen foran tv-en fra 2008 til 2019. Ideelt sett skulle Blipp ventet til neste år med nye prosjekter – men han klarte ikke å mulighetene som dukket opp gå fra seg.

Nå står dommerrollen i talentprogrammet for tur, samt deltakelse i humorprogrammet Kongen befaler.

KK møter en sprudlende Blipp som er like energisk og blid som før han trakk seg tilbake fra offentligheten. Men han innrømmer at han har lagt noen mentalt krevende år bak seg.

Ville prøve alt for å bli bedre

I dag har komikeren det veldig mye bedre. Han er på et mentalt sted som gjør at han koser seg med jobb, og han trives bedre enn han har gjort på flere år.

– Hva har du gjort for å komme dit?

– Hvor lang tid har du? spøker han, før han fortsetter:

– Jeg har måttet snu om på hvordan jeg angriper livet. Rett og slett tatt et lite oppgjør med meg selv. Jeg har prøvd alt – jeg har meditert, gått i terapi og spist rare ting. Jeg var desperat etter å prøve alt for å bli bra igjen. Hadde noen sagt at jeg må spise froskespytt for å bli bra, hadde jeg gjort det, fleiper han samtidig som det ligger et alvor i det han sier.

Men med denne tv-høsten har han klart å finne gleden med tv igjen.

– Jeg har ikke det samme ansvaret som en programleder – jeg kan bare komme og være meg selv. Det er deilig, innrømmer han.

NORSKE TALENTER: Dommere Stian Blipp, Silya Nymoen, Dennis Storhøi og Hkeem, og programleder Solveig Kloppen. FOTO: Helene Kjærgaard Sviland, Discovery+/TVNorge
NORSKE TALENTER: Dommere Stian Blipp, Silya Nymoen, Dennis Storhøi og Hkeem, og programleder Solveig Kloppen. FOTO: Helene Kjærgaard Sviland, Discovery+/TVNorge Vis mer

Har en stor fordel som dommer

Når han først skal være tilbake, ønsker han å gjøre det fullt ut. Han innrømmer at han har et ekstra hjerte for talentprogrammet, da han selv både har vært deltaker og programleder tidligere.

Det er en fordel, tror han.

– Det føles deilig at jeg er en som har noe å si, både som en som har prøvd å få talentet sitt ut hele livet, men også ved å ha vært innom ulike stasjoner i det sirkuset det er. Jeg vet hva deltakerne har vært gjennom, og det tror jeg er veldig positivt for det å være dommer.

Med den erfaringen i bagasjen, er han ikke i tvil om at det kan gjøre det mer utfordrende for han å stemme ut deltakere.

– Det knuser hjertet mitt hver gang, sier han og legger til at for mange deltakere betyr dette alt, og for noen er det en livslang drøm å få utnyttet talentet sitt.

– Å si nei er det eneste kjipe med den jobben her. For alle som kommer vil et nei være et greit brudd med forventningene, for ingen forventer å få nei.

Men det er mange som imponerer og rører dommerne til tårer også, skal vi tro Blipp.

– Jeg var ganske følsom i utgangspunktet, men etter at jeg ble pappa, er jeg helt håpløs. Jeg sa til meg selv at det ikke skal bli noe Matoma-grining på meg, men han ser iskald ut i forhold til meg. Stian Sipp, kaller de meg.

Dommerpanelet i den nye runden med Norske talenter består av artistene Silya Nymoen og Hkeem, skuespiller Dennis Storhøi og Blipp. Programleder er Solveig Kloppen.

Norske talenter har premiere på TVNorge fredag 8. september kl. 20.00. Etter premiere vil Norske talenter sendes to ganger i uka, onsdager (kl. 20.30) og fredager.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer