Sam Heughan

Stjerna dukket opp i rørende video

Og fansen går nærmest av skaftet.

SAM HEUGHAN: Outlander-skuespilleren viser nye sider i video, noe som har fått fansen til å gå av skaftet. FOTO: NTB
SAM HEUGHAN: Outlander-skuespilleren viser nye sider i video, noe som har fått fansen til å gå av skaftet. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Megasuksessen «Outlander» har gått på skjermene i hele sju sesonger, og har fått ihuga fans verden over. Sagaen er basert på bøkene til Diana Gabaldon, og forfatteren skriver fortsatt på romanserien mens filmatiseringen ruller over skjermene.

I hovedrollene i fantasyserien finner vi Caitriona Balfe som Claire, og Sam Heughan som Jamie, og gjennom tid og rom følger vi de dramatiske livene deres og lidenskapen mellom Jamie og hans Sassenach, skotsk for engelskmann.

Heughan har en lang karriere på film og scene bak seg. Han har blitt nominert priser, og vant i 2019 «Best Actor on a Television Series». Men det var med «Outlander» i 2014 at karrieren hans virkelig skjøt fart.

Vondt privatliv

På privaten har imidlertid ikke alt vært like lett. KK har tidligere skrevet om Sams vonde tid, og i et innlegg på sosiale medier i 2020 fortalte om år med mobbing:

«Etter seks år med konstant mobbing, trakassering, stalking og usanne påstander, er jeg fortapt, opprørt, såret og nødt til å si fra», skrev Sam i et innlegg på Twitter.

«Det påvirker livet mitt, min mentale tilstand og er en daglig bekymring».

Innlegget høstet stor sympati blant fansen, og senere kan det synes som om Sam fikk en form for revansj. I 2022 var han modell for Ralph Lauren, ble avbildet i Mens Health Magazine, og i 2023 spilte han en av hovedrollene i storfilmen «Love again» med Céline Dion og Priyanka Chopra.

STJERNER: I «Love Again» spiller Sam Heughan mot Priyanka Chopra og Celine Dion. Her fra premieren i mai 2023. FOTO: NTB
STJERNER: I «Love Again» spiller Sam Heughan mot Priyanka Chopra og Celine Dion. Her fra premieren i mai 2023. FOTO: NTB Vis mer

– Vet hvordan «Outlander» slutter

Lenge var det knyttet spenning til hvorvidt det ble en ny sesong av «Outlander», og sesong åtte er etter sigende planlagt til å bli den avsluttende og aller siste.

KK har tidligere skrevet om at Sam Heughan faktisk vet hvordan serien ender, og at han har fått vite det direkte fra forfatteren Gabaldon selv.

Men istedenfor å grave seg ned over at det nå går mot slutten, velger fansen å skue bakover, til selve starten. For hvem skulle egentlig spille Jamie? Hvem var det opplagte valget for kjekkasen som får Claire til å reise gjennom tid og rom for å finne ham?

Fan-kontoen @dailyoutlander la i juli 2023 ut selve auditionvideoen, fra da Sam Heughan prøvespilte for rollen. Innlegget ble delt i forbindelse med at det i 2023 er ti år siden Sam fikk rollen:

«Happy 10th castiversary» skriver kontoen, noe som kan oversettes med «Gratulerer med tiårsdagen for å ha fått rollen».

I videoen ser man en yngre Sam som med velkjent glimt i øyet ser rett i kamera og sier replikker som han senere skal fremsi i fullt kostyme i en påkostet storproduksjon:

«De pisket meg på ryggen to ganger denne uka. Og hadde nok gjort det igjen om de fikk sjansen».

Reaksjonen har ikke latt vente på seg blant følgerne til fankontoen. En skriver at Sam Heughan er den aller beste:

«Tusen takk Sam for at du med perfeksjon portretterer vår høyt elskede Jamie Fraser! Vi er takknemlige til evig tid!».

En annen roser temaet for å ha valgt akkurat Sam Heughan:

«Den beste rollebesetningen noensinne. Helt ærlig. Magisk».

Andre seg auditionvideoen i et historisk lys:

«En stjerne er fød!!!t».

En annen igjen roser Heughan for hvordan han skildrer romankarakteren:

«Guri, han var og er så perfekt og fantastisk!! Ti år, for en herlig dag da Sam kom inn i livene våre. Jamie har vært i de beste hender, absolutt den beste!!».

Videoen er også å finne på YouTube, lagt ut av Sony Pictures i 2022.

Forfatteren ikke imponert

Det hører med til historien av forfatteren hadde helt andre skuespillere i tankene mens hun skrev de første bøkene. Til avisen Express.com har Gabaldi fortalt at hun opprinnelig så for seg enten Sean Connery eller Liam Neeson, da begge hadde det riktige keltiske utseendet, og ville se bra ut i kilt.

Men da serien endelig ble spilt inn, var både Connery og Neeson for gamle til rollen. Likevel, da castingansvarlig Maril Davies viste Gabaldi bilder av Sam Heughan, fra ulike smale teateroppsetningen, kalte forfatteren ham «grotesk» og var ikke imponert.

Men etter å ha sett Sam Heughan på audition forsvant all tvil:

– Maril og jeg satt der og holdt pusten da vi så Sams prøvespilling og tenkte «Å herregud, dette er faktisk ham».

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer