Stjernekjærestene: Hylles

Kjærestene til Erling Braut Haaland (23) og Martin Ødegaard (24) vekker internasjonal oppsikt. KKs mote- og skjønnhetsekspert tror designere vil stå i kø. Og det er ikke tilfeldig.

SAMMEN MED STJERNENE: Helene Spilling (t.v.) er kjæreste med Martin Ødegaard. Isabel Haugseng Johansen (t.h.) er sammen med Erling Braut Haaland. Foto: NTB
SAMMEN MED STJERNENE: Helene Spilling (t.v.) er kjæreste med Martin Ødegaard. Isabel Haugseng Johansen (t.h.) er sammen med Erling Braut Haaland. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Både Haaland og Ødegaard er blitt verdensnavn som følge av prestasjonene i Manchester City og Arsenal. Nå forbereder de landskamper på Ullevaal mot Jordan torsdag og Georgia tirsdag.

Men heller ikke stjernenes kjærester, Isabel Haugseng Johansen (19) og Helene Spilling (27), får være anonyme i mediene - verken nasjonalt eller internasjonalt.

TELLER NED: Erling Braut Haaland og Norge forbereder privatlandskamp mot Jordan torsdag. Foto: Bjørn Langsem
TELLER NED: Erling Braut Haaland og Norge forbereder privatlandskamp mot Jordan torsdag. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Haugseng Johansen har inntatt en rolle der hun har vært synlig i forbindelse med triumfene til Haaland og Manchester City.

Spilling har seilt opp til å bli en kjendis i A-klassen på grunn av «Skal vi danse».

ENORM TILLIT: Martin Ødegaard er kaptein både på Norge og Arsenal. Foto: Bjørn Langsem
ENORM TILLIT: Martin Ødegaard er kaptein både på Norge og Arsenal. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Med den høye profilen kommer oppmerksomheten. De blir vurdert fra topp til tå i aviser, blader, sosiale medier og kommentarfelt.

Ida Elise Eide Einarsdóttir er mote- og skjønnhetsekspert i magasinet KK. Om stilen til Spilling og Haugseng Johansen sier hun:

- Begge virker over gjennomsnittet opptatt av klær og mote. Haugseng Johansens klesvalg har allerede skapt overskrifter. Blant annet hadde Chanel-veska som hun bar under Champions League-finalen tidligere i år en prislapp på over 100.000 kroner. I tillegg kommer veska fra Dolce & Gabbana som hun har hatt ved flere anledninger. Det er selvsagt ikke tilfeldig. Det ryktes at Haaland skal ha signert en nokså lukrativ avtale med det italienske luksusmotehuset.

MOTE- OG SKJØNNHETSEKSPERT: Ida Elise Eide Einarsdóttir. Foto: Astrid Waller
MOTE- OG SKJØNNHETSEKSPERT: Ida Elise Eide Einarsdóttir. Foto: Astrid Waller Vis mer

Eide Einarsdóttir fortsetter:

- Vi har også sett Haugseng Johansen på flere tilstelninger i det siste der hun har vært mer pyntet. Men mitt inntrykk er at hun foretrekker den mer sporty stilen. Det er i alle fall slik vi ofte ser henne. Hun dukket opp under Dolce & Gabbana-visningen i Italia i sommer kledd i sitrongult - en av høstens store farger.

GLADE FJES: Isabel Haugseng Johansen har vært med på alle feiringene til Erling Braut Haaland det siste året. Her etter seieren over Inter i Champions League-finalen i Istanbul. Foto: NTB
GLADE FJES: Isabel Haugseng Johansen har vært med på alle feiringene til Erling Braut Haaland det siste året. Her etter seieren over Inter i Champions League-finalen i Istanbul. Foto: NTB Vis mer

KK-eksperten tror at motereisen til Haalands kjæreste akkurat har startet:

- Jeg blir ikke overrasket dersom designere og merker snart står i kø for å kle henne opp. Stilen hennes reflekteres selvsagt på Haaland og vice versa, vil jeg tro. Og det er ingen hemmelighet at han er glad i luksus.

DYR VESKE: Da Manchester City vant Champions League-finalen, stormet Isabel Haugseng Johansen ut på banen. I hånda hadde hun en Chanel-veske til 100.000 kroner. Foto: NTB
DYR VESKE: Da Manchester City vant Champions League-finalen, stormet Isabel Haugseng Johansen ut på banen. I hånda hadde hun en Chanel-veske til 100.000 kroner. Foto: NTB Vis mer

I motsetning til Haugseng Johansen har Helene Spilling gitt TV-intervjuer. Denne sesongen deltar hun i «Skal vi danse» med makker Harlem Alexander.

- Spilling har en litt annen stil. Også fordi den sinnssyke luksusen som Haaland nyter godt av ikke er realiteten for Ødegaard. Men også hun er opptatt av mote. Hun har faktisk sitt eget klesmerke - med treningsklær, vel å merke, men likevel, påpeker KK-eksperten.

I TENKEBOKSEN: Proffdanser Helene Spilling var usikker på om hun ville være med i «Skal vi danse» denne høsten. Video: Rød Løper Vis mer

- Og så ser vi henne på parketten hver uke. Der er det glitter og glamour som gjelder. Så på mange måter, enten de vil eller ikke, blir både Haugseng Johansen og Spilling mest sannsynlig stilikoner for en hel generasjon med unge. Det er jo også naturlig at WAGs får oppmerksomhet, også internasjonalt. Kanskje spesielt når det kommer til verdens største idrett, fotball.

ETTERTRAKTET: Helene Spilling (t.v.) og Isabel Haugseng Johansen skaper skriverier utover Norges grenser. Foto: NTB
ETTERTRAKTET: Helene Spilling (t.v.) og Isabel Haugseng Johansen skaper skriverier utover Norges grenser. Foto: NTB Vis mer

Mens spesielt Haaland bygger sin egen merkevare, tror Eide Einarsdóttir at Haugseng Johansen og Spilling kan gjøre det samme.

- Verdens øyne er rettet mot dem. Det gir selvsagt anledning til å bygge egen merkevare. Mote og klær er makt, og det er sjelden tilfeldig hva nettopp de mektige kler seg i, påpeker hun.

- Men med makt kommer også et stort ansvar. Disse er influensere i ordets rette forstand, og på sikt vil det forutsette at de også tar riktige motevalg, som å slå et slag for gjenbruk og mikse billig og dyrt, for eksempel slik de kongelige gjør.

Apropos kongelige:

Privatlandskampen mot Jordan starter klokka 19.00 torsdag. På tribunen har kronprins Haakon meldt sin ankomst.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer