Sharon Stone

Stjernen om sin hjerteskjærende sorg

– Jeg mistet ni barn i spontanabort.

SHARON STONE: Livet har langt fra vært sorgløst for Holywoodstjerna. I en kommentar åpner hun seg om de ni spontanabortene, og hvordan det påvirket henne. FOTO:REX/NTB
SHARON STONE: Livet har langt fra vært sorgløst for Holywoodstjerna. I en kommentar åpner hun seg om de ni spontanabortene, og hvordan det påvirket henne. FOTO:REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sharon Stone (64) ble verdenskjent gjennom sin rolle i den psykologiske og erotiske thrilleren Basic Instinct i 1992, der hun spilte mot Michael Douglas.

Etter gjennombruddsrollen sto oppdragene i kø for Sharon Stone. Hun ble senere «Oscar»-nominert for sin rolle i Casino, og har sin egen stjerne på Hollywood Walk of Fame.

FEMME FATALE: Sharon Stone i Basic Instinct fra 1992, der hun spilte mot Michael Douglas. FOTO REX/NTB
FEMME FATALE: Sharon Stone i Basic Instinct fra 1992, der hun spilte mot Michael Douglas. FOTO REX/NTB Vis mer

Vond hemmelighet

Men bak fasaden var ikke alt som det skulle for superstjernen. I juni 2022 åpner Sharon Stone seg om utfordringene hun har hatt i familielivet.

Under et innlegg på magasinet «People»s instagramkonto, i en sak om spontanabort, kommenterer Sharon Stone at hun selv har erfart å miste liv som vokste inni henne. Og at hun opplevde det hele ni(!) ganger.

– Vi kvinner har ikke et forum for å snakke om smerten ved et slikt tap. Jeg mistet ni barn i spontanabort, begynner Stone det hjerteskjærende innlegget.

DELER: Sharon Stone deler sine erfaringer med ni spontanaborter, og hvordan hun opplevde helsevesenets håndtering av det. Her fra 2022, på en galla på The Hollywood Palladium. FOTO: AdMedia/SplashNews.com/NTB
DELER: Sharon Stone deler sine erfaringer med ni spontanaborter, og hvordan hun opplevde helsevesenets håndtering av det. Her fra 2022, på en galla på The Hollywood Palladium. FOTO: AdMedia/SplashNews.com/NTB Vis mer

KK har tidligere krevet om norske Jannike Mittet som mistet ti barn i mors liv, og som siden har vært med å arrangere minnestunder for barn som ble borte. Selv opplevde Jannike flere ganger at hun ikke fikk se det døde fosteret, og at det ble fraktet bort som spesialavfall.

Vi har også skrevet om Kine og Steffen som mistet sitt fullbårne barn i mors liv, og som valgte å ha den døde datteren sammen med seg i tre døgn, for å skape flest mulig minner før hun ble gravlagt.

– Mislykket følelse

Hvor langt Sharon Stone hadde kommet i sine ni svangerskap sier hun ikke i kommentaren, men hun forteller at hun opplevde det som en voldsom påkjenning å spontanabortere:

– Det er ikke en liten ting, fysisk eller følelsesmessig, likevel sitter vi med følelsen av at dette er noe vi må bære alene og i hemmelighet, med en følelse av å ha feilet.

Hun skriver videre at kvinner som har spontanabortert ofte trenger omtanke og empati for å kunne heles, og kritiserer hvordan omsorgen fungerer i dag:

– Kvinnehelse overlatt til den mannlige tankegangen har blitt tafatt, uvitende og voldsomt undertrykkende i praksis.

STOLT MOR: Sharon Stone sammen med to av sine tre adoptivsønnene i 2015. FOTO: REX/NTB
STOLT MOR: Sharon Stone sammen med to av sine tre adoptivsønnene i 2015. FOTO: REX/NTB Vis mer

Sharon Stone har vært gift to ganger, sist med Phil Bronstein fra 1998 til 2004, og før det med Michael Greenburg på sent 80-tall. Hun er mor til tre adopterte sønner, som i dag er i tenårene.

Det var under dette innlegget Sharon Stone kommenterte om sine ni spontanaborter:

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer