Blake Lively og Ryan Reynolds:

Stjerneparet giftet seg på en tidligere slaveplantasje

Bilder fra den store bryllupsdagen i 2012 har nå blitt slettet fra diverse nettsteder.

VIELSE PÅ SLAVEPLANTASJE: Det viser seg nå at stjerneparet Blake Lively og Ryan Reynolds giftet seg på en tidligere slaveplantasje i 2012. FOTO: NTB Scanpix
VIELSE PÅ SLAVEPLANTASJE: Det viser seg nå at stjerneparet Blake Lively og Ryan Reynolds giftet seg på en tidligere slaveplantasje i 2012. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er vel ikke mange av oss som ikke har smeltet litt av dette superflotte stjerneparet? Helt siden vi så Blake Lively (31) og Ryan Reynolds (42) spille mot hverandre i filmen «Green Lantern» fra 2010, har i alle fall vi i KK-redaksjonen vært helt forelsket i skuespillerne.

Det skulle likevel ta over ett år før det ble søt musikk mellom de to. I september 2012 overrasket de alle med å gifte seg, høsten i 2014 kunne de avsløre at de ventet sitt første barn sammen, i 2016 kunne paret ønske sitt andre barn velkommen - og helt i starten av dette året, altså tre år senere, gjorde skuespillerduoen det kjent at de nå ventet sitt tredje barn.

Det avslørte de forøvrig på premieren av Ryan Reynolds' film «Pokémon Detective Pikachu» i New York. Blake Lively kom ut på den røde løperen iført en glitrende, gul kjole med fargerike øredobber, krøllete hår og ikke minst: en kul på magen!

SAMMEN MED BARNA: Ryan Reynolds og Blake Lively med barna James og Inez. Foto: NTB Scanpix
SAMMEN MED BARNA: Ryan Reynolds og Blake Lively med barna James og Inez. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Slaveplantasje

Det har med andre ord ikke vært mye å ikke like med dette paret - men i løpet av de siste dagene har pipa fått en annen lyd.

Nylig ble det nemlig kjent at stedet de to giftet seg på i 2012 kanskje ikke var så søtt som man kanskje skulle tro. Lively og Reynolds giftet seg noen kilometer unna byen Charleston i South Carolina, på et sted hvor blant annet noen av scenene til kjærlighetsfilmen «The Notebook» ble spilt inn.

Det høres kanskje romantisk ut - men vent litt ... Bryllupet fant nemlig sted på Boone Hall Plantation, altså en plantasje som er relativt kjent for noe av det mest grusomme verden har sett hva gjelder diskriminering. Afroamerikanere ble en gang i tiden tvunget til slaveri på akkurat dette stedet. Det skriver flere utenlandske medier, blant annet Cosmopolitan.

... Og det er kanskje ikke et lokale man pynter med fargerike blomster og drikker champagne i til langt ut på natten?

LES OGSÅ: Blake Lively: - Å få barn har gjort med tryggere

Miroslava Duma åpner opp om lungesykdommen i svært personlig innlegg. Vis mer

Har fjernet bilder

Etter at denne informasjonen ble spredt rundt på internett har flere nettsteder tatt helt avstand fra dette, og de som tidligere har publisert romantiske bilder fra den store dagen, har nå fjernet innleggene.

Dette gjelder eksempelvis inspirasjonssidene Pinterest og The Knot Worldwide - som begge mente at det å bruke disse bryllupsbildene til inspirasjon var horribelt.

En rekke henvendelser

Avgjørelsen rundt fjerning av bildene ble også bestemt på bakgrunn av en rekke henvendelser fra aktivister, primært fra gruppen «Color of Change» - som jobber med menneskerettigheter.

De skal visstnok ha skrevet en lange avhandlinger om hvorfor det kan føles støtende for mørkhudede mennesker å glorifisere bilder som dette. Ifølge nettstedet Buzzfeed News stiller gruppen spørsmål ved det å «glorifisere plantasjer» og bruke det som et sted for fest.

«Slaveplantasjer er fysiske påminnelser om et av de mest grufulle menneskerettighetsbrudd verden noensinne har sett.»

Forbyr å glorifisere

Som en følge av disse klagene vil Knot Worldwide nå forby språk som glorifiserer, feirer eller romantiserer plantasjenes historie.

Pinterest har også tatt dette på alvor og fjernet søket «plantasjebryllup» totalt fra nettstedet deres, samt stengt av all trafikk inn til nettsiden fra eventuelle Google-søk som omhandler samme tema.

Hverken Reynolds eller Lively har kommentert saken ennå.

LES OGSÅ: Her er alle sminkeproduktene Blake Lively sverger til

Artisten kommenterer utroskapsryktene. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer