«Margrete den første»:

Strålte i gjenbruk fra topp til tå

Dro på kino med svigermor.

PÅ RØD LØPER: Styreleder Tone Wilhelmsen Trøen og generalsekretær Espen Stedje i Foreningen Norden ønsket dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit velkommen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
PÅ RØD LØPER: Styreleder Tone Wilhelmsen Trøen og generalsekretær Espen Stedje i Foreningen Norden ønsket dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit velkommen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert

Flere kjente fjes tok turen da storfilmen «Margrete den første» hadde festpremiere på Colosseum kino i Oslo.

Likevel var det nok spesielt to av gjestene som fikk litt ekstra oppmerksomhet. Ned den røde løperen kom nemlig dronning Sonja (84) og kronprinsesse Mette-Marit (48).

PÅ PLASS: Dronning Sonja hadde på seg en stripte dress med et sjal dandert rundt skuldrene. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
PÅ PLASS: Dronning Sonja hadde på seg en stripte dress med et sjal dandert rundt skuldrene. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

De var begge stilig antrukket og smilte til oppmøtte fotografer og presse.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, forklarer at kronprinsessen strålte i gjenbruk fra topp til tå med kjolen «Ingrid» fra Giuliva Heritage under en vestkåpe fra samme designers samarbeid med billigkjeden H&M.

BLID: Kronpinsesse Mette-Marit kom i helsvart. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
BLID: Kronpinsesse Mette-Marit kom i helsvart. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

- Kjolen brukte hun første gang på et digitalt møte tidligere i år, mens vesten hadde hun på seg allerede i 2020. Skoene er fra klassikeren Manolo Blahnik, og har vært en favoritt fra 2017. Det luksuriøse merket er for øvrig populært blant stilbevisste kvinner verden over, og den o store skodrømmen for mange! forteller Vagle, og legger til:

- Kronprinsessen lyste opp det mørke antrekket med en helt spesiell detalj, nemlig en oransje clutch fra Victoria Beckham! Vesken var også en gammel favoritt fra garderobeskapet, og ble brukt første gang allerede for drøye fem år siden.

- At dronningen takket ja, vitner om viktigheten i filmens budskap

Storfilmen handler om den sterke dronning Margrete som samlet Norge, Danmark og Sverige i en union, i et nytt Nordisk rike.

- Det er første gang en storfilm av dette kaliberet er viet til dronning Margrete den første, og det er på høy tid. At dronning Sonja takket ja til vår invitasjon til premieren, vitner om viktigheten i filmens budskap, om at Margretes den førstes liv og livsgjerning er en uløselig del av vår felles, nordiske historie, forteller Espen Stedje, generalsekretær i Foreningen Norden, til Kongehuset.no.

Se flere norske kjendiser nedenfor:

Åsne Seierstad med datteren Sol (11). Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
Åsne Seierstad med datteren Sol (11). Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Esben «Dansken» Selvig med sønnen Max (9). Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
Esben «Dansken» Selvig med sønnen Max (9). Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Elisabeth «Bettan» Andreassen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
Elisabeth «Bettan» Andreassen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Lilli Bendriss. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
Lilli Bendriss. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer