Graviditet:

- Strekkmerkene mine ser ut som «livets tre»

Modell og snart trebarnsmor, Ashley Graham (34) viser stolt frem strekkmerkene sine i kampen mot kroppspress.

VAKKER: Den amerikanske modellen, Ashley Graham, jobber aktivt mot kroppspress - også når hun er gravid. Her fra hennes første svangerskap. Her bilde fra et premiere-event i 2019. Foto: NTB
VAKKER: Den amerikanske modellen, Ashley Graham, jobber aktivt mot kroppspress - også når hun er gravid. Her fra hennes første svangerskap. Her bilde fra et premiere-event i 2019. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har sosiale medier hjulpet til med å normalisere graviditet og det ubehagelige som kan følge med.

Strekkmerker har tidligere gjerne vært noe som mange skjuler og kanskje skammer seg over. Men kjente fjes, og mager, viser nå frem merkene sine med stolthet og får millioner av likerklikk.

For hvorfor skamme seg over at kroppen har strukket seg for å bære fram et nytt liv?

En av dem som har gått i bresjen for å bryte ned tabuene om graviditet og strekkmerker er den amerikanske «plus size»-modellen Ashley Graham (34). Hun er for tiden høygravid og venter tvillinger sammen med ektemannen Justin Ervin (32).

LES OGSÅ: - Jeg har ikke turt å vise frem magen før

Livets tre

Fra før av har modellen lagt ut varierte bilder fra livet sitt. Både glamorøse, men også bilder som viser at hun bare er «ei vanlig jente», som både spiser og ammer.

Nylig postet hun et bilde på sin Instagram hvor hun viste frem nettverket av strekkmerker på sin gravide mage.

«Justin sier at strekkmerkene mine ser ut som livets tre», skrev Graham i innlegget sitt.

Bildet, som har fått nærmere to millioner likerklikk, viser en naken og høygravid Graham som ser ut til å være veldig stolt av kroppen sin.

Posten fremstår som en erklæring om mer åpenhet rundt hvordan kvinnekroppen forandrer seg når man er gravid. Og er rettet mot den pågående diskursen rundt normalisering av graviditet og kampen mot kroppspress.

Tidligere i år la hun dessuten ut flere strandbilder hvor hun poserte i badetøy. Vouge kalte henne dronningen av strandlig skjønnhet og la til at hun med dette sa at alle kropper er sommerkropper og bør vises frem.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer