17. mai NRK

Sunniva (25) har brukt 75 timer på NRK-Nadias bunad

- Jeg er veldig stolt av at det er Sunniva som har sydd akkurat denne, sier Nadia til KK.

17. MAI NRK: Programleder Nadia Hasnaoui med bunadsskredder Sunniva Haldorsen fra NRK. FOTO: Malini Gaare Bjørnstad // KK
17. MAI NRK: Programleder Nadia Hasnaoui med bunadsskredder Sunniva Haldorsen fra NRK. FOTO: Malini Gaare Bjørnstad // KK Vis mer
Publisert

Årets 17. mai-feiring er rett rundt hjørnet, og etter to år med pandemi skal vi endelig få den nasjonaldagsfeiringen vi har ventet lenge på!

Tradisjon tro arrangerer NRK 17.mai-sending fra morgenen av, og i år er det programleder Nadia Hasnaoui, utegående reporter Matias Alegria, kommentator Ida Kjøstelsen og kokk Lise Finckenhagen som skal stå for sendingen.

KK møtte Nadia Hasnaoui i forkant av sendingen, og i år stiller hun i en splitter ny bunad kreert av 25-åringen Sunniva Haldorsen fra Bømlo.

- Det er morsomt å stå i noe helt annet enn det jeg har gjort før, og veldig kult at det er 25-åringen Sunniva som har satt sammen bunaden! sier Nadia til KK.

Har ikke tall på antall stakker hun har sydd

Sunniva er ansatt som skredder på kostymelageret til NRK, og er utdannet kostymesyer fra Chic Modellsøm Mestersyer i Skien. Hun har også utdanning fra søm- og design på Folkeuniversitetet, og erfaring fra kostymesying på Romerike Folkehøyskole.

Under lærlingtiden i Skien sydde 25-åringen flere beltestakker på bestilling, og har ikke tall på hvor mange bunader hun har laget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer