Carol Alt:

Supermodellen (62) kaster seg på OnlyFans-trenden

- Alder definerer meg ikke.

CAROL ALT: Supermodellen, Carol Alt, debuterer på Onlyfans. FOTO: NTB
CAROL ALT: Supermodellen, Carol Alt, debuterer på Onlyfans. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

80-tallmodellen Carol Alt (62) er et kjent fjes for mange. Etter å ha startet sin modellkarriere i 1979, fikk hun sitt store gjennombrudd etter hun var på coveret av Sports Illustrated Swimsuit i 1981. Siden den gang har hun prydet forsiden på over 700 magasiner, blant annet for Harper's Bazaar, Vogue, Elle og Cosmopolitan.

Hun har også frontet kampanjer for luksusmerker som Versace, Armani og Givenchy.

Nå gjør hun et slags comeback, men denne gangen i egne kanaler og kanskje noe overraskende, på OnlyFans.

FOTO: NTB
FOTO: NTB Vis mer

- Det er forskjell på klebrige og smakfulle bilder

OnlyFans ble lansert i 2016 og går ut på å dele eksklusivt innhold, gjerne nakenbilder- og videoer. Mange mener plattformen er en ny måte å dele porno på. Dette kommer derimot ikke 62-åringen å gjøre, men forteller i et intervju med Page Six at hun vil dele sexy og vakre nakenbilder.

- Det er forskjell klebrige og smakfulle bilder. Jeg kjenner ikke en modell som ikke har tatt nakenbilder. Jeg vil dele nakenbilder som er smakfullt utført, sier hun i det nylige intervjuet.

Modellen og skuespilleren forteller videre at hun lærte om OnlyFans gjennom venninnen Denise Richards, som hun spiller sammen med i TV-serien «Paper Empire». Hun mener at plattformen er styrkende, spesielt for kvinner på hennes alder.

- Jeg vil at folk skal vite hvordan jeg ser ut i dag. Alder definerer meg ikke. Kvinner er vakre i alle aldre. Jeg vil at folk skal føle seg styrket, sier hun.

OnlyFans går ut på at du abonnerer på kanalen til vedkommende, og betaler en månedlig sum. Alt forteller at hun ikke skal beholde alle pengene hun tjener selv. Noe av pengene skal hun donere til veldedige organisasjoner som jobber med mental helse for kvinner.

- Mange klarer ikke å slutte

OnlyFans har de siste årene blitt en kanal med mange brukere, og flere oppretter kontoer for å dele lettkledd innhold. KK har tidligere skrevet om Isabel Raad som har reagert på hvor vanlig det har blitt å selge nakenbilder av kroppen sin på nett.

Selv om hun ikke er fremmed for å poste lettkledde bilder på sosiale medier, kommer hun ikke til å kaste seg på OnlyFans-trenden.

- Jeg reagerer på hvor normalisert det har blitt. Det er skikkelig drøye ting som blir lagt ut, sa hun i en video på Instagram.

- Jeg dømmer ingen – jeg kjenner flere som driver med det. Om OnlyFans er noe du synes er bra, og noe du liker å gjøre, er det helt ok. Jeg gjør sikkert ting folk synes er super-rart, sier hun og fortsetter:

- Det jeg synes er ekstra skummelt, er når folk deler hvor mye de tjener på dette. Unge jenter kan bli fristet av å se hvor sykt mye man kan tjene på å selge nakenbilder, og bilder av vaginaen sin. Man glemmer at de bildene ligger ute på nett for alltid, sa hun i en video den gang.

Sexolog og parterapeut Tone Haldorsen kjenner OnlyFans-fenomenet godt.

- Jeg skjønner at det appellerer, men jeg har hatt flere klienter som har fått sin seksualitet ødelagt av dette. De klarer ikke slutte. Det er en lettvint måte å tjene penger, og det er gjerne unge jenter i tidlig i 20-årene som begynner. Mange av dem har ikke oppdaget seksualiteten sin ennå, har hun tidligere uttalt til KK Pluss.

- Flere av disse jentene har hatt et utsvevende sexliv, der sex er blitt brukt for bekreftelse i stedet for nytelse. Da blir terskelen lavere, fordi de ikke har en verdi på seksualiteten sin – det handler bare om bekreftelse eller penger, sier hun.

Haldorsen mener at det kan ødelegge for seksualiteten senere i livet, fordi man ikke tenker på langsiktige konsekvenser. Flere setter tydelige grenser for seg selv når de starter kontoen, men ofte vil disse grensene utfordres. Er det snakk om store summer, kan fristelsen bli for stor for mange.

På catwalken for Boss dukker også den norske stjernealpinisten Alexander Aamodt Kilde opp. Video: Ida Elise eide Einarsdóttir Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer