Ashley Graham:

Supermodellen brutalt ærlig om aborten

– Jeg brøt sammen flere ganger og tenkte: «Hvordan klarer kvinner verden over dette?».

ABORTERTE: Supermodell Ashley Graham forteller i et åpenhjertig innlegg om sorgen etter spontanaborten, og om fødselen av tvillingene ett år etter. FOTO: Instagram @ashleygraham
ABORTERTE: Supermodell Ashley Graham forteller i et åpenhjertig innlegg om sorgen etter spontanaborten, og om fødselen av tvillingene ett år etter. FOTO: Instagram @ashleygraham Vis mer
Publisert

I januar 2022 ble den amerikanske supermodellen Ashley Graham (34) og fotograf-ektemannen Justin Ervin (33) foreldre til tvillingguttene Malachi og Roman. Fra før har de sønnen Isaac (2), som kom til verden i januar 2020.

Den verdenskjente modellen har gått i bresjen for å fremme former og kurver, og på sosiale medier hylles hun for å våge å vise det som mange forsøker å skjule. KK har tidligere skrevet om hvordan hun tre måneder etter tvillingfødselen delte fotografier og selfier av strekkmerkene fra siste svangerskap.

Traumatisk fødsel

Men Ashley er åpen også om andre spekter ved det å få barn. I magasinet Glamour i mai 2022, skriver 34-åringen om de traumatiske timene da tvillingene kom til verden, og konsekvensene det fikk for henne.

Supermodellen fødte hjemme, og i det personlige innlegget forteller hun at hun begynte å blø på morgenen. Sønnene ble født med to timers mellomrom, og Ashley deler med leserne at det faktisk svartnet for henne under fødselen og at hun mistet bevisstheten:

– Jeg følte at noen strøk meg på kinnet. Men jeg fant senere ut at noen faktisk hadde slått meg hardt i ansiktet, skriver hun.

Supermodellen forteller at folk i rommet forsikret henne om at alt gikk bra, men at ingen gjorde henne oppmerksom på at hun hadde mistet litervis med blod.

Greide ikke å gå

Trebarnsmoren og forteller at hun verken kunne sitte eller stå etter fødselen, og måtte ligge rett ut i fire dager.

– Jeg kunne ikke gå på en uke, og gikk ikke ut av huset på to måneder, skriver Ashley og forteller at jordmødre kom og så til henne hver dag, og at de fryktet at hun ville få en reaksjon på den traumatiske fødselen.

– Men jeg sa : «Dere reddet meg. Gud reddet meg. Dette er et sant mirakel».

– Brøt sammen flere ganger

Videre deler Ashley i innlegget at hun opplevde en spontanabort i februar 2021, ett år før tvillingen ble født, og at opplevelsen var et hardt slag:

– Vi gledet oss sånn, skriver hun om barnet de ventet, og fortsetter:

– Men i slutten av april spontanaborterte jeg. Det var fryktelig. Det er et av de største tapene i mitt liv frem til nå.

Hun forteller at hun nå forstår hva så mange mødre har måttet gå gjennom. Trøsten hennes var at hun allerede hadde et barn, og å se på sønnen Isaac gjorde smerten lettere å bære.

– Jeg kan ikke forestille meg hvor hjerteskjærende det må være for kvinner som enda ikke har et barn, eller som har abortert flere ganger. Og likevel forventer verden at vi skal komme oss videre og takle sorgen med verdighet. Jeg husker at jeg brøt sammen flere ganger, helt ut av intet, og tenkte: «Hvordan klarer kvinner verden over dette? For min historie er ikke viktigere enn deres, skriver Ashley i innlegget.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer