Tara Lynn

Supermodellen delte uretusjert nakenbilde av mammakroppen

- Dette er min uretursjerte 37 år gamle mammakropp, og jeg har aldri følt meg sterkere og vakrere og mer stolt av min reise!

FORBILDE: Den amerikanske supermodellen Tara Lynn er en av de hotteste formfull-modellene i verden. FOTO: NTB scanpix
FORBILDE: Den amerikanske supermodellen Tara Lynn er en av de hotteste formfull-modellene i verden. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en verden hvor kroppsfokus og kroppspress fremdeles er blant de temaene som engasjerer mest, og da primært i negativ forstand, er det forfriskende og inspirerende å se folk dele bilder i sosiale medier av helt vanlige kropper.

Akkurat slik den amerikanske formfull-modellen Tara Lynn (37) nylig gjorde på sin Instagram-profil. Hun er nemlig i full gang med oppdrag for Sports Illustrated Swimsuit-utgaven som utgis i 2020, og delte et bilde tatt på morgenkvisten for fotoshooten.

«Venner, dette er min uretursjerte 37 år gamle mammakropp og jeg har aldri følt meg sterkere og vakrere og mer stolt av min reise, fitness og min disiplin som akkurat denne morgenen. Hvem trenger bikini og glam når man kan ta en tullete speilselfie, som viser at man er den skarpeste «gammel tjukkas mammamodell» på jorden? (...)» skriver hun til bildet.

Tara Lynn fikk alles øyne rettet mot seg da hun i 2010 stilte i «Curves Ahead»-utgaven til amerikanske V Magazine, tatt av den norske fotografen Sølve Sundsbø. To år senere prydet Tara Lynn franske ELLEs «The Body»-utgave, og bemerket seg dermed som en av verdens mest ettertraktede såkalte plus-size-modeller.

Ble mobbet for vekten

I et tidligere intervju med NBCLA har hun fortalt at hun som tenåring ble mobbet for vekten.

Jeg var størrelse 14/16 (44/46 i europeisk størrelse, journ.anm.) på videregående, og det var ikke spesielt enkelt. Som 16-åring følte jeg definitivt at vekten holdt meg tilbake. Det var jo meningen at jeg skulle ha bein som syntes, men det var åpenbart ikke saken og ikke slik kroppen min er ment å være, sa hun til NBCLA i 2010.

Hun har også sagt til Seattle Magazine at hun ikke er spesielt fan av den såkalte plus-size-betegnelsen.

- Personlig pleier jeg aldri å sette folk i båser, uansett om de er normal, straight eller plus. Jeg er ikke superfan av plus-size-betegnelsen, og tenker at formfull er et bedre ord. I stedet for å si at du som er denne størrelsen er slik, og du som er denne størrelsen er sånn, så burde man heller bruke formfull som betegnelse på modeller som bruker større størrelser, fordi det beskriver kroppsfasongen heller enn størrelse, mener Tara Lynn.

HOT: Supermodell Tara Lynn har jobbet som modell i over 12 år. Her fra en Sports Illustrated -tilstelning våren 2019. FOTO: NTB scanpix
HOT: Supermodell Tara Lynn har jobbet som modell i over 12 år. Her fra en Sports Illustrated -tilstelning våren 2019. FOTO: NTB scanpix Vis mer

37-åringen er gift med Aaron Bell og mamma til sønnen Finlay (4) og Rupert (2). Etter fødslene tok det ikke lang tid før hun var tilbake i modellgamet.

- Helt ærlig, men min første sønn så tenkte jeg at jeg kom til å være hjemmeværende og passe babyen. Men så innså jeg at jobben min og det å være et positivt forbilde av en viktig del av meg. Sakte, men sikkert gikk jeg tilbake til modellverdenen og tok med meg Finlay overalt. Han hadde rundt 30 stempler i passet før han hadde fylt ett år. Det er bedre for meg å gjøre det jeg ønsker å gjøre, jobbe og komme tilbake som en bedre mor, sa hun til USAToday våren 2019.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer