Gigi Hadid

Supermodellen etterlignet Melania Trump under nattens American Music Awards

Nå får hun massiv kritikk på Twitter!

GIGI HADID: Supermodellen etterlignet USAs nye førstedame Melania Trump under nattens American Music Awards. Det ble ikke så godt tatt imot. Foto: Xposure
GIGI HADID: Supermodellen etterlignet USAs nye førstedame Melania Trump under nattens American Music Awards. Det ble ikke så godt tatt imot. Foto: Xposure Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mye skjedde i Los Angeles i natt da årets American Music Awards gikk av stabelen. Selena Gomez (24) gjør comeback på den røde løperen, Zayn Malik (23) vinner årets nykommer og gir i talen sin et lite stikk til boybandet One Direction som han tidligere var medlem av, Ariana Grande (23) vinner årets artist, Green Day opptrer på scenen, Chrissy Teigen (30) som viste ALT på den røde løperen, og Gigi Hadid (21) får massiv kritikk etter prisutdelingen. 

Og det var ikke på grunn av antrekkene hun hadde på seg (hun skiftet faktisk hele seks ganger), men på grunn av jobben hennes som vertinne. Supermodellen var nemlig kveldens vertsskap sammen med komiker Jay Pharaoh (29). USA Today slakter nå programlederprestasjonene til duoen og sier de hadde «null» kjemi og at vitsene deres virket framtvunget. 

Ikke overraskende fikk USAs nye president Donald Trump (70) kjørt seg da vertsskapet skulle vitse litt mellom slaga, og dette har ikke blitt tatt så godt imot. Men det var nødvendigvis ikke på grunn av hva de sa om Trump selv, men om kona Melania (46). Gigi Hadid valgte nemlig å gjøre en liten etterligning av den nye førstedamen, og det likte ikke publikum. Nå stormer Twitter over Hadids oppførsel med meldinger som: «Gigi Hadid er imot mobbing, men likevel mobber hun Melania Trump for aksenten og ansiktet hennes.»

Det ble et realt hysteri i mediene og blant folk etter at Melania Trump (46) hadde holdt sin tale under «the Republican National Convention» - noe New York Times omtalte som hennes viktigste tale til da. Hvorfor? 46-åringens tale lignet nemlig svært mye på en Michelle Obama (52) har holdt tidligere. Dette stuntet har fått mye oppmerksomhet, og i natt ble det dratt opp nok en gang.

LES OGSÅ: Luksuskjolen til Melania Trump (46) utsolgt etter den kontroversielle talen

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

Har blitt mobbet selv

Gigi Hadid er ikke den første kjendisen som har fått høre på det ene og det andre om seg selv. Men Hadid er kanskje blant dem som har vært en god del i spotlight-en den siste tiden på grunn av tidligere uttalelser som hennes fremtid som supermodell. I dag er hun en av verdens mest kjente supermodeller, men veien dit har ikke vært så enkel. 

- Jeg hadde store muskler og spiste som en mann. Når jeg først begynte å besøke forskjellige byråer i New York, fikk jeg ofte beskjed om at jeg måtte gå mye ned i vekt, har Hadid uttalt i et intervju med Daily Mail Australia.

Hadid forteller at hun ble sett på som den type modell som aldri kom til å gjøre noe «high fashion», altså catwalkshows. Likevel nektet hun å gi seg, og sikret seg til slutt en kontrakt med selveste IMG Models.

- Med en gang du begynner å omfavne det du har, så er det det du begynner å bli kjent for. Plutselig begynte jeg å få nettopp slike jobber og det var akkurat som om folk tenkte «Jasså, vi kan bruke jenter med litt lår og rumpe i en Tom Ford-kampanje også. Kult». Jeg har alltid ønsket å være en sunn rollemodell, og kommer ikke til å gå bort i fra det.

Hadid har i dag nesten 30 millioner følgere på bildedelingstjenesten Instagram, og for ikke lenge siden delte hun et bilde med en tekst hvor hun snakker om hvor vanskelig det faktisk har vært for henne. I tillegg må hun så å si forsvare seg for hvordan hun ser ut. 

For snevert bilde av hva som er vakkert

Marianne Hatle, lege ved Spiseforstyrrelsesklinikken og spesialist i psykiatri, har tidligere uttalt til KK.no at det fortsatt for mange usunt tynne jenter i moteindustrien, og hun påpeker at flere klesmerker bruker modeller som har en BMI som er uforenlig med god helse for de fleste.

Eksperten mener det beste er om klesprodusenter og motehus kan bli flinkere til å bruke modeller som har en variert kroppstype, slik at vi ikke låser oss fast til en slags «idealkropp». 

- Det kan ha en positiv effekt i forhold til selvbildet, kroppsbildet og spiseforstyrrelser at de bruker jenter med mer varierte kroppsfasonger, sier Hatle. 

Tone Skårdal Tobiasson, som er med i styret for Nordic Fashion Association og redaktør av Nicefashion.org, er enig i dette.

- Om bildet av skjønnhet utvides gjennom at flere kroppsformer blir «lov» å vise i motebildet og på catwalken, så vil det antagelig bedre den mentale sunnheten hos lett påvirkelige, unge jenter, som sliter med eget kroppsbilde og uttalte krav. Det vil jo også vise bedre hvordan en med en forholdsvis normal vekt vil kle klærne. Og dette vil gi et mer realistisk bilde for potensielle kjøpere, har Skårdal Tobiasson tidligere fortalt KK.no.

Flere antrekk fra American Music Awards

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer