Ashley Graham

Supermodellen hylles for å vise frem strekkmerkene

- Hun er en fin motvekt mot det uoppnåelige skjønnhets- og kroppsidealet, sier KKs sjefredaktør Ingeborg Heldal.

FORBILDE: Supermodell Ashley Graham er stolt av den kroppen hun har - og la nylig ut et bilde av strekkmerkene sine på sosiale medier. FOTO: NTB Scanpix
FORBILDE: Supermodell Ashley Graham er stolt av den kroppen hun har - og la nylig ut et bilde av strekkmerkene sine på sosiale medier. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tre dager etter at den amerikanske supermodellen Ashley Graham (31) annonserte at hun og filmregissør-ektemannen Justin Ervin (30) skal bli foreldre for første gang, delte 31-åringen nok et personlig innlegg på sin Instagram-profil.

Denne gangen et bilde av seg selv, hvor hun viser frem strekkmerkene på mage og hofter. Til bildet skriver hun: «Same same, but a little different».

Dette innlegget hylles nå verden over, og i kommentarfeltet er det flere av Ashleys følgere som takker for at hun tør å være så åpen om det mange fremdeles synes er et tabu hva gjelder egen kropp.

Se dette innlegget på Instagram

same same but a little different

Et innlegg delt av A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham)

KKs sjefredaktør Ingeborg Heldal er blant dem som klapper i hendene over at supermodellen viser frem det mange synes er vanskelig å snakke om.

- Jeg tror de aller fleste synes det er deilig med noe annet enn det perfekte, polerte, filtrerte i Instagram-feeden sin. Ashley Graham har jo vært en forkjemper for mangfold og kroppspositivisme i modellbransjen i mange år, og er i så måte en fin motvekt mot det uoppnåelige skjønnhets- og kroppsidealet.

- Litt absurd at vi er der at et bilde av noen «skarve» strekkmerker skaper nyhetsoverskrifter

Ingeborg trekker frem at KK hadde Ashley Graham på coveret av bademotenummeret denne sommeren, noe som ble svært godt mottatt av leserne.

- Så det er helt tydelig at magasinleserne er begeistret for litt mer mangfold! Det er jo nesten litt absurd at vi er der at et bilde av noen «skarve» strekkmerker skaper nyhetsoverskrifter, og jeg håper vi nå beveger oss i en retning hvor vi hyller det mer naturlige og kan være mer fornøyd med oss selv slik vi er, sier Ingeborg.

Det er ikke bare Ashley Graham som har vist frem strekkmerkene på sosiale medier den siste tiden. Også reality-kjendis Kourtney Kardashian (40) har vist at hun er som alle oss andre. To dager før Ashley la ut bildet, delte Kourtney et fotografi av seg selv med tydelige strekkmerker på hoftene på livsstils-kontoen sin Poosh på Instagram.

«Jeg elsker stripene mine», skriver hun i kommentarfeltet som svar til en bruker, som takker for at hun viser frem strekkmerkene.

De fleste av oss har strekkmerker et eller annet sted på kroppen, og hudlege Ellen Slevolden i Oslo Hudlegeforening, har tidligere sagt til KK at myten om at fuktighetskrem skal kunne gjøre at merkene forsvinner, ikke stemmer.

Med andre ord: strekkmerkene er kommet for å bli, så det er bare å omfavne dem, akseptere at de er der og gi beng i at du har fått dem - for de aller fleste av oss har strekkmerker på kroppen!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer