Reese Witherspoon

Superstjernen delte personlig historie fra barndommen

- Et historisk øyeblikk!

REESE WITHERSPOON: Den amerikanske skuespilleren delte barndomsbilde og en personlig historie med fansen. FOTO: NTB scanpix
REESE WITHERSPOON: Den amerikanske skuespilleren delte barndomsbilde og en personlig historie med fansen. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kvinnene i Hollywood har ikke latt det gå upaktet hen at demokratenes presidentkandidat Joe Biden (77) i august utpekte Kamala D. Harris (55) som sin visepresidentkandidat.

HISTORISK: Skuespiller Reese Witherspoon uttaler at det er et historisk øyeblikk at Kamala Harris er utpekt som visepresidentkandidat i USA. Her fra et arrangement i august 2020. FOTO: NTB scanpix
HISTORISK: Skuespiller Reese Witherspoon uttaler at det er et historisk øyeblikk at Kamala Harris er utpekt som visepresidentkandidat i USA. Her fra et arrangement i august 2020. FOTO: NTB scanpix Vis mer

55-åringen blir dermed den første mørkhudede kvinnen med to innvandrerforeldre i den posisjonen. Kamala Harris har en indisk mor og jamaicansk far. Hun er oppvokst i California og har advokatutdannelse.

Skuespiller Reese Witherspoon (44) er blant de som har jublet over valget, og ytret denne begeistringen gjennom sosiale medier.

Da nyheten ble kjent la hun ut et barndomsbilde av seg selv på Instagram, der hun delte en personlig historie om drømmer og håp - og det at man ikke skal miste troen på seg selv.

«Jeg våknet opp i dag morges og kom til å tenke på et øyeblikk fra barndommen. I tredjeklasse spurte en lærer oss hva vi ville bli når vi blir stor, og jeg rakk opp hånden og sa: «Jeg vil bli den første kvinnelige presidenten i USA». Noen av barna lo, men læreren så meg i øynene og sa: «Jeg skal være den første personen som stemmer på deg, Reese».»

«Mine tanker går i dag til kvinnene i vårt land, spesielt de unge mørke og brune jentene som utgjør vår nasjon. Som har sett sine mødre holde familien samlet (...) Nå vet du at også DU kan jobbe hardt, dedikere ditt liv til å tjene og møte opp hver dag for å hjelpe andre. Også DU kan hevde deg og bli videpresidentkandidat i USA. I dag er en historisk dag! #KamalaHarris #WeHaveHerBack».

Bruker sosiale medier for å kjempe mot urettferdighet og fordommer

Reese Witherspoon er født i New Orleans og vokste opp i Nashville, Tennessee. Hun er mor til tre barn, datteren Ava (20), Deacon (16) og Tennessee (7). Skuespilleren er gift med agenten Jim Toth (50).

Reese hadde sitt store gjennombrudd som den blonde advokaten Elle Woods i Legally Blonde-filmen fra 2001. Ikke ulikt karakteren i komifilmen, har også Reese kjempet mot urettferdighet og fordommer, og bruker sosiale medier til å ytre sine meninger.

Under koronapandemien har hun sørget for bevissthet rundt maskebruk og viktigheten av dette.

Hun har også brukt Instagram-profilen sin, som har over 23 millioner følgere, til å øke bevisstheten rundt rasisme og drapet på den afroamerikanske 26-åringen Breonna Taylor, som førte til medieblest da hun ble skutt og drept sovende i sin egen seng, av en hvit politimann i USA i mars.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer