Trening under svangerskap

Superstjernen føder hvert øyeblikk - delte video fra gymmen

- Hva venter egentlig babyen på? skriver Kelly Rowland med glimt i øyet.

TRENING UNDER SVANGERSKAP: Den amerikanske artisten Kelly Rowland ligger ikke på latsiden under sin andre graviditet. Se bilder i saken! FOTO: NTB
TRENING UNDER SVANGERSKAP: Den amerikanske artisten Kelly Rowland ligger ikke på latsiden under sin andre graviditet. Se bilder i saken! FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Den tidligere Destiny's Child- stjernen Kelly Rowland (39) venter sitt andre barn med ektemannen Tim Weatherspoon (47). Fra før har de sønnen Titan (6).

Men den straks 40 år gamle sangeren ligger ikke på latsiden i siste fase av svangerskapet, og til tross for at hun er i niende måned tilbringer hun mye tid i treningsstudio sammen med PT'en sin Rebecca Broxterman.

Det var nettopp PT'en Rebecca som nylig la ut en Instastory av superstjernen, som utfører diverse treningsøvelser av typen knebøy, 90-grader'n og kickback på alle fire.

Og den vordende tobarnsmoren repostet videoene, og skrev humoristisk til innleggene at videoene er fra i dag, og undrer seg over hva babyen egentlig venter på.

FOTO: Skjermdump Instagram
FOTO: Skjermdump Instagram Vis mer

I et intervju med magasinet Women's Health publisert i fjor høst, åpnet hun opp om sitt andre svangerskap, og det å få barn i 40-årsalderen.

Til tross for at sønnen Titan lenge hadde ytret et ønske om å få en lillebror eller lillesøster, var ikke timingen riktig før nå.

- Vi hadde snakket om det litt løst, men så skjedde korona, og da tenkte vi: la oss se hva som skjer. Men man må samtidig huske på hvor viktig et liv er. Og det å ha mulighet til å få et barn ... jeg bikker 40 i februar. Det å ta vare på min egen helse betyr også mye for meg.

STOREBROR: Sønnen Titan får endelig ønsket sitt oppfylt; og blir straks storebror. Her fra Løvenes konge-premieren i 2019. FOTO: NTB
STOREBROR: Sønnen Titan får endelig ønsket sitt oppfylt; og blir straks storebror. Her fra Løvenes konge-premieren i 2019. FOTO: NTB Vis mer

Øvelsene som bør prioriteres under graviditeten

Det er nok ikke alle vordende mødre forunt å kunne trene helt frem til fødsel, og vi har tidligere snakket med jordmor og helsesykepleier Linda Tjellaug, som mener at å gi generelle råd om trening kan være utfordrende fordi gravide har ulike utgangspunkt.

- De har også ulike forestillinger om hva det vil si å trene og være aktiv. Noen har løpt maraton eller løftet tunge vekter før de ble gravide, andre har ikke bedrevet noe særlig fysisk aktivitet tidligere. En tommelfingerregel er at treningen ikke skal gjøre vondt, ikke utsette magen for direkte støt eller risiko for fall etter uke 12, og ikke føre til blødninger, har Tjellaug tidligere sagt til KK.

Ifølge Lommelegen - eid av Aller Media, som også eier KK - er det ingenting i veien for å trene, så lenge formen tilsier at man kan gjøre det.

«Dersom formen er god, bør du absolutt opprettholde treningen under graviditeten. Det er bra for både din, og babyens helse», skriver Lommelegen - og ifølge fysioterapaut Cecilie Grøndahl, som uttaler seg til nettstedet, er det noen øvelser som er bedre egnet for gravide enn andre:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer